Herkese merhaba hanımlar. Ben mayıs annesi olucam sanırken oğluşum nisan ayında gelmek istedi hayırlısı böyleymiş diyelim..
19 nisan akşamı böyle belimde ve göğsümün altında hafif hafif ağrılar hissettim.. Dedim doğum yaklaşıyor diye heralde yalancı sancılar gelip gidiyor. Çok aldırış etmedim. Sokağa çıkma yasağı var diye annem ve kardeşim bizde kalıyordu ve annem dedi ki kızım sanki karnın aşağıya düşmüş çocuk gelcekmiş gibi dedi. Yine çok önemsemedim çünkü daha var doğumuma canım gelmez şimdi diyordum. Bir de serklajım vardı doğum başlarsa kanamam gelir illa ki anlarım diye kendi kendime düşünüyorum. Gece oldu yattık uyuycaz ben sürekli wc ye gitme ihtiyacı hissediyorum. 3-4 kere gittim böyle en son saat artık 4 oldu kasılmalarım arttı ve suyumun geldiğini anladım çünkü tutamıyordum. Hemen eşimi uyandırdım bizim sesimize annemde uyandı. Dedim benim suyum geliyo doğuruyorum heralde. Hemen doktorumu aradık doktorum hastaneye geç doğum başlarsa ben gelirim hemen dedi. Tamam dedik aradık polisi izin aldık plakayı işlettik yolda çevirmesinler diye.. hastaneye gittiğimizde hemen alttan muane ettiler (hiç acımadı) bir parmak açıklık vardı ve suyum geliyordu. Nst ye bağladılar orda da sancılarım düzensiz ama 50 lerde falandı. Saat sabah 7 oldu. Bir daha nst ye bağladılar sancılarım yukselmiş ve 2-3 dakikada bir gelmeye basladı düzenliydi. Hemen doktorumu aradılar ve doktorum geldi. Açılmam yoktu suni sancı da istemedim dedim beni alın direk doğuma.. saat 9 da alacaklarını söylediler. 9 buçuk gibi doğumhaneye indirdiler. Belden iğne yapacaklarını ve kambur durmamı söylediler oturur pozisyonda kambur durdum ve hiç kıpırdamadım. İğneyi soktular ama hiç acımadı o da. Hissetmedim bile.. sonra hemen yattım 2-3 dakikaya belden aşağı komple uyuştu başlamadan önce test ettiler dedim hiçbirşey hissetmiyorum acı olarak :) ama bastırdıklarını çekiştirmeleri bebeğin çıkışını hatta kanın akışını bile hissediyorsunuz ama sıfır acı. Tam 10 dakika sonra dediler ki bastırıyoruz ve bebeği çıkarıyoruz tamam dedim ve bir çıktı hemen ağlamaya başladı dünyalar benim oldu.. incecik ses küçücük bir vücut dedim ki bu benim mi yani şimdi.. sonra temizleyip yanıma getirdiler 30-40 saniye gördüm hemen geri götürdüler. Doktorum erken doğduğu için küveze alırlar hazırlıklı ol üzülme dedi.. doğduktan sonra bi 45 dk kadar benim işlemlerim sürdü baya sürüyo yani doğduktan sonra.. doğumhaneden çıktığımda annem kardeşim eşim kapıdaydı. Dediler ki bebek sağlıklıymış seni odaya çıkarınca getirecekler ayy dünyalar benim oldu.. doktor şaşırdı falan. Geldik odaya aradık yoğunbakımı odadayım geldim bebeğimi getirebilirsiniz dedim yarım saate getireceklerini suanda oksijen verdiklerini söylediler. Tamam dedim bekledim 1 saat oldu nerdeyse getirmediler bebeği. Birde kıyafet istemişlerdi bizden bebeği giydirmek için kıyafetlerini vermiştik paketle. Bir saat sonra kıyafetler geri geldi doktorla birlikte dedim kesin bişey oldu. O anı anlatamam yani allahım kimseye yaşatmasın. Doktor dedi yanınıza getiremiyoruz çünkü ciğerlerindeki suyu atamamış ayrıca kan şekeri çok düşük gözlem altında tutmamız lazım. Yoğun bakımda kalacak. Bir an çok üzüldüm tabi sonra dedim sağlıklı olsun iyileşsin de mühim değil yoğun bakımda kalması… Zaten bir ara kendi derdime düşmüştüm odaya geldiğimde kum torbası koymuşlardı karnımın üstüne ve ağrım çok çoğalmıştı birde maalesef karnına bastırıyorlar biraz ağrıyor ama geçiyor hemen. Çıktıktan 3 saat sonra su içmeye başladım. 4 saat sonra bişeyler yedim ve 6 saat sonra sondayı çıkarıp yürütmeye çalıştılar. Hemen ayaklandım yürüdüm. Size bir önerim ne kadar yürürseniz o kadar rahatlıyorsunuz. Yattıkça daha kötü oluyorsunuz. Aynı günün gecesi büyük tuvaletimi bile yaptım. Hemşirelerin hepsi maşallah hemencecik toparladın dediler hatta. Ertesi gün oldu yani bugün. Doktor sabah geldi pansumanımı yaptı kanamama baktı ve taburcusun dedi çok şaşırdım. Ben 3 gün kalırım diye düşünüyordum. Ben taburcu oldum çıktım ama yavrum orada kaldı. Yoğunbakımdaki doktor ile de görüştük ortalama 2 hafta küvezde kalır biz size hergün bilgi vereceğiz dedi. Şimdi bebeğim yanımda değil çok üzülüyorum ama doğurduğum için de çok mutluyum. Allahım herkese sağlıklı sıhhatli zamanında doğum nasip etsin. Bizim için de dualarınızı eksik etmeyin olur mu ? Sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.. :)