Taze taze , sıcak sıcak doğum hikayem..
Kimine çok kolay, kimine çok zorlayıcı gelebilir. O yüzden bir uyarı başlığı atamıyorum ama normal doğumu “ çok kolay bir eylem” sanan veya sanmak isteyen - bu önemli bir psikoloji neticede işe de yarar olabilir- kişiler için bir tık fazla “gerçekçi” yazacağım :) ayrıca “ hikayem biraz uzun “ yazıp 5 cümleyle bitirmeyeceğim, bildiğiniz destan yazıcam şimdi. Bana da anı kalsın ❤️
Başlayalım ☺️
Öncelikle gebeliğimin 4+0 ında bebeğimi öğrendim. Lekesiz,kanamasız,risksiz harika bir 28 hafta geçirdim. Aktif çalıştım, 2 vesaitle işe gidip geldim. 15. Haftada oğlumun olacağını öğrendim, 22. Haftada Kadıköyde Perinatolog Vedat Dayıcıoğlunun ofisinde detaylıya girdim. Çok memnun kaldım.2 tetanozumu da gönül rahatlığıyla oldum. Esenler Avicenna da 9. Ayıma kadar tek hekimde takip edildim. Şüphelerim olmasına rağmen istikrarı sevdiğim için ısrarla devam ettim oraya. 28. Haftaya dönelim açlık şekerim 99, tokluk 146 çıktı. Gebelik şekeri şüphesiyle ordan oraya koşturmaya başladık. Matofin ilaç yazdı dahiliyeci ancak başka hekim görüşleri sebebiyle ilacs başlamadım ama çok sıkı diyete ve takibe başladım. Diyetle açlığımı 81 e tokluğumu 120 lere indirdim 🙏🏻 ancak hep günü gününe gelişimi ultrasonda çıkan oğlum kafa çapı olarak öne geçmeye başladı. Kilosu da 1 hafta öne geçti. Ama sağlıklıydı. Öyle uçan tekmeler atan beni yoran bir çocuk olmadı. 31. Haftama kadar bulantım kusmam bile olmamıştı 🤷🏻♀️ 32 den sonra mide yanmam ve kusmam başladı. Bebek çok yukardaydı. Gavisconla ciddi bir aşk yaşadım 😂❤️
anlayacağınız şu şekerim var mı stresini kenara koyun müthiş bir gebelik geçirdim. 35+6 ya kadar çalıştım. İlaç olarak ilk 3 ay sadece regenesis max
15-40 arası gyno ferro sanol
28-38. Haftama kadar magosit( magnezyum)
Ara sıra aklıma gelirse dvit içtim. 38+0 da çatı muayenemde doktor çatımı yorumlamadan dediği doğumumun bebeğin yukarda olması sebebiyle zor olacağı, korona yüzünden çok hastanın sezaryen istediğini kendisinin de önerdiğini, çabucak taburcu olunduğunu ve çalışma günlerinin nöbetli olduğunu söyledi. İlla normal olsun diyen biri değilim ama içinde hiçbir tıbbi veya anatomik gereklilik olmadan sezaryene yönlendirilmem hiç hoşuma gitmedi.
- Haftada yeni doktor buldum..Avicenna Gültepeye gittim. Allah ondan razı olsun. Son haftam olmasına rağmen beni kabul etti. Bebek evet baş aşağı ve tepelerdeydi. Yalnız zaten onu aşağı itecek şeyin sancı olduğunu söyledi. Nst de sancım çıkmadığı için de çatı muayenesini gereksiz gördü. Sancısız kadının muayenesinin acı verici olduğunu söyledi. Kafamız ve kilomuz bi tık öndeydi ama bu sezaryen için gerekli bir sebep değil. Propess ile deneriz, vücuduna vajinal doğum için süre tanırız olursa ne ala olmazsa mis gibi sezaryen oluruz yeter ki vücudumuzu dinleyelim dedi. İşte olması gereken bu.. 18 Nisan 40+1 için sözleştik. Günde 3 × 5 adet hurma, 3 × 3 kez ahududu çayı, 45 dk yürüyüş ya da ev temizliği , her 2 saatte 1 göğüs ucu masajı önerdi. Yapabildiğim kadarını yaptım. 40+1 yani 18 nisan Cumartesi sabahına kadar elimden geleni.. sabah 8 de hastaneye yatış yaptım. Sancılar 0. Moralim dipte. Oğlum kaburgamda. Doktorum ebe ablamla istişare etmiş zaten propess yani rahimi yumuşatan ve açılma öncesi uygunluğu sağlayan, yavaş yavaş suni hormon veren beyaz ayakkabı bağı şeklindeki fitil Takıldı. Fitili takmak acıtmıyor. Ama asıl acı tuşelerde.. çatı muayenesinde sohbet eden ben, tuşelerde nedense çığlık çığlığa kaldım. Nedenini söyleyeyim 9 dan 5.30 a kadar açılmam 0. Sancım 10-20. Sancı bile denmez. Asla doğuracak tipim yok. Moralim diplerde. 2 saatte 1 ebe tuşeliyor. Canım o kadar çok yanıyor ki kapıda onu gördüğümde ağlamaya başlıyorum.. hak veriyor çünkü rahim ağzım sert, bebek bası yapmıyor ve rahim yolum hala çok uzun.. Saat 6 civarı açılmam 0.5 cm şaka gibi.. Saat 7 de açılmam 1 cm. Sancım 45lerde. 7.15 te beni bir tekerlekli sandalye almaya geldi tabi ben zangır zangır. Nereye dedim doğumhaneye dediler. Doktorum geldi artık damardan indüksiyon vericez ( suni sancı demiyo da 😂) bakıcaz sürece .. 10-11 gibi belli olur her şey eğer açılman olmazsa oturur konuşuruz şartları dedi. Annemle doğumhaneye indik. Nst bağlandı damar yolum açıldı. Buarada doğumhaneyi 2. Görüşüm sabah propess takılırken lavman yaptılar. Kıçıma ansızın takılan plastik 😂 benim durun demeden suyun verilmesi ( acısız bir işlem) stresten zaten sabah ishal olmuş olmam ve ayağa kalkmamla ben tutamam diyip lavmanın etkisini bekleyemeden tuvalete koşmam detayını da vereyim yani. 😂 annem yanımdaydı. Serum takıldı 15 dk içinde sancılarım 70 e çıktı. Ama gayet karşılayabildim. 80 e kadar da karşılayabildim. Sancı esnasında herkese dua ettim. Tabi hafiften bağırmalarım başladı. Sonra sancım 100 ü gördü. ( burda %lik değer olarak yazıyor ) ancak yine de derin nefesle karşıladım akşam 9a kadar. Saat 8 di heralde suyumu açtı ebe. Sıcacıktı su.. 9 dan sonra film koptu. Çok detay vermeyeceğim ama nst mi söküp kaçmaya çalıştım 😂 bir sorun götün açık kolunda serum nereye?! Annem elimi tuttu hep. Saat 10 a kadar dualarla devam ettik. Bu arada propess hala takılı. Suni de kolumda. Açıklığım 9 da 4-5 cm oldu, 10 da 7 cm. Ebem dedi ki çok şaşkınım helal olsun dayan. 10.15 te beni ayağa kaldırdı. Her sancın geldiğinde yere çömel kakanı yap dedi. Kaka yapamıyosunuz tabii ama bebeği itiyorsunuz .zor olan aslında sancıyla bebeği itmek. Sancı yokken ıkınmak kolay. Sancı varken çok zor oluyor. 10.45te son kez sedyeye yatırdı açıklığına bakayım dedi. Annemi apar topar çıkardı. Doktoru aradı. Şu iki demiri tut dedi. Doktor geldi şakalaştı ben kıçım havada ne olduğunu idrak edemiyorum ama. Son 1.5 saatlik sancılar yüzünden harap haldeyim. Dudaklarım çatladı susuzluktan. Ağlamaktan yüzüm sızlıyor. Doktora ne yapıcaz dedim. Sancın gelince demiri çek kendine ıkın kakanı yap dedi. İlk denedim olmadı. Olmazsa doğuramazsın büşra bak sonuna geldik dedi. Ama ebe bi yandan vakumu hazırlıyor. Aha dedim benden umudu kestiler vakumla çekecekler. 2.ye ıkındım bişi yok sancı bitti ıkınma dedi. 3. Ye ıkındım biraz yanma var vajinamda. 4.ye ıkındım saçlarını gördüm hadi kızçem ha gayret dedi. 5.ye ıkındım derken kafa çıktı. Tamam daha ıkınma dedi ama zor tuttum kendimi ya da tutamadım sanırım bu yüzden düzensiz yırtığım oldu. Saat 23:00 ( bu kısım acımıyor çünkü iğne vurmuştu ) sonra kanlı bi bebe. Kıçı başı nasıl güzel. Ben pert. 2 kolumu yana açtım sadece nefes aldım. Hakikaten orda acı bitti. Orda sancı kesildi. Rahmim evrimsel görevini tamamladı. Sıra dikişlerde. Bebeyi hemen temizlemeye aldılar. Dikiş acımıyor uyuşuksunuz. Arada doktor çektiriyor iğneyi o kadar. Bana sayı vermedi ama makatıma kadar dikişim var. Bu çok zorluyor beni şuan. Çünkü yürüyüşüm bozuk, hala büyük tuvalete çıkmadım, sanırım anüs etrafımda memeler oluştu ıkınırken. Şu olmasaydı hayat daha güzeldi. Ama maalesef bebeğim ağladığında fırt fırt koşup alamıyorum kucağıma. Çünkü doğrulmam 5 dk yürümem 15 dk. Yani bence sezaryene sürekli dikiş yüzümden bok atmanın anlamı yok. Bkz. Altta harita gibiyim 😂 batikon sürüyorum, sarı su aldırdım. Bu gece antibiyotiğine de başlıcam. İshal edecek her şeyi yiyorum ama hala tuvalete çıkamadığım için çok telaşlıyım. Kanamam ilk gün çoktu, paçalarımdan aktı, 2. Gün daha azaldı şuan gece pedine geçtim. Orda da hasta bezi verdiler. Oğluşum gayet sağlıklı ellerinizden öper. Anası 23:00 da doğurdu ve onunla yeniden doğdu. Onun için her şeye değer, ama çok kolay değil doğurmak.. katlanmak zorundayız. Ha şunu da söyleyeyim Allah sabrını veriyor.. sabrınız bol olsun, hızır aleyhisselam yardımcınız olsun, bir nefeste doğurun inşallah. İşte benim propess + suni ile 0 sancı 0 açıklık hikayem. 9 da takılan propess, 7.30 da takılan suni, 23:00 de doğum. Bence çok hızlıydı. Allah dualarımı orada yanıtladı. Sorunuz olursa seve seve yanıtlarım ❤️
Kabızlık problemim için ne önerirsiniz?
Meme uçlarıma 10 gün öncesinden ısıtılıp soğutulmuş zeytin yağı sürmeye başlamıştım. Oğlum oburix olduğundan sanırım artık dayanamıyorlar. Acımaya başladılar.
Sütüm aman aman yok. Kolostrum geldi onu verdim. Süt yapıcı şeyler yiyorum sürekli. Hipp Combiotic 1 aldık. Mememi ağzına verip şırıngayla mamayı ağzına kenardan veriyorum. Safım meme sanıyor. Ben mama vermiş oluyorum. Sütünüz gelmezse biberon yerine bunu yapın. Memeniz aktif kalır.
Dün gece eve geldik ve hemen duşa girdim. Alt taraf mikrop kapmasın diye dua ediyorum. Bir de onunla uğraşamam 🤦🏻♀️
Bu arada dikişler ne zaman düşer acaba bunu da çok merak ediyorum 🙏🏻 bakıcaz..
Tamam tamam artık bir şey yazmıyorum 😂
Ay bunu yazayım ; bana burda doğum sırasında dua eden can dostlarım. Hiçbirinizi Şahsen görmedim. Ama dua ettim sana demeniz çok iyi geldi. Ben de o yüzden sancı çekerken tüm gebelere dua ettim.. burda bazen çok saçma postlar oluyor. Saç baş yolduran. Bence onlara efor sarfetmek yerine doğumu başlayanlara dua edelim.. ❤️ Sana dua ediyorum diyelim..