Tubad Tubad yazmam mı tabi ki yazarım.. sonuçta burdan da bana çok kişi yardımcı oldu ben niye olmayayım seve seve olurum 🙏 şimdi ben teee 26 haftalıkken geldim o zamandan bu zamana (37. Haftama girdim) baya yol katetmişim baktımda şöyle bir maziye 😀 evet bende duydum amerikada girerken sıkıntı yaşayanlar var diye ben 26 haftalıkken geldiğim için karnım çok belli değildi, birde pasaport kontrolu yeri boyumdan yüksekteydi 😀 göbeğimi göremediler birde bol giyinmiştim, asla ve asla doğum için geldiğinizi söylemeyin geri göndermeleri an meselesi, sizden nerede kalcağınızı sorcak ordaki polis onun için yerinizi önceden ayarlayın, he diyelim ki polis çaktı durumu doğum için mi geldiniz derse asla ve asla yalan söylemeyin evet doğum için geldik diyin , belli bi bütçe ayırdık çocuğumuzu burda doğurmak için diyin, gelelim maliyetli maliyetsiz duruma, şöyle eğer maddi durumunuz yerindeyse çok rahat bi şekilde gidip doğurabiliyorsunı ben geldim hemen Türk doktorlarını araştırdım isim vermeyeyim birisi hackansack hastanesin de dğeri holly name hasyanesiyle anlaşmalı, doktorla telefonda merhaba nasılsınız diye konuşmaya başladıktan sonra hemen 2 sn sonra konu maddiyata döndü direk para muhabbeti dönmeye başladı sağlıktan önce ve bu benim hiç hoşuma gitmdi, 2 Türk doktorunda da bunu yaşadım ve snir oldum biraz ticariye dönmüş sanırsam iş.. biris 5 bin dolar istedi diğeri 4500 dolar istedi bunler muayene ücreti, her iki doktor da hastanelerde anlaşmalı hastanelerde 7500 dolar alıyor, he bu normal doğum için eğer sezeryan olcaksanız 1500 dolar daha veeiyorsunuz, kan almalar falanda bi kaç bin dolardı, he hastane de bir gün değil 3 gün kaldınız diyelim 3 bin dolara yakın extra daha para veriyorsunuz, derken derken iş farklı yerlere gitmeye başladı tamam biz belli bir bütçe ayırdık geldik ama 25-30 dolarda değildi yani bu, neyse daha sonra nasıl olabilir dedik, sürüsüne bereket meksikalı 3 -5 çocuk yapmış, bunlar nasıl böylemheö geçim derdi hem parasızlıkta yapmışlar diye araştırırkenn burdaki çoğu kişide çok yardımcı oldu haklarını yememek lazım mediacaid denilen bi sistem çıktı karşımıza, bu sistem geliri düşük ailelere yapılan bi sistem, evinizin arabanızın olmadığını doğum ücretini karşılayamayacağınızı maaşınızın düşük olduğunu söylediğiniz zaman size bi kart çıkartıolar o kartla hastaneye yönlendiriyorlar sizi ultrason , kan verme , muayane ve doğumda hiç para almıyorlar, sizi sağlık ocağı gibi biryere bağlı kılıyorlar yani ilk önce sağlık ocağına gidyorsunuz sağlık ocağı sizi hastaneye yönlendiriyor sağlık ocaklarına da 20$ falan veriyorsunuz , he benim eşimin social security kartı vardı bu bizim için büyük bi ayrıcalıktı, o yüzden mediacaid kolay çıktı, vatandaş falan değiliz, green kartımız falan da yok, sadece bu eşimin kartı var, yani şimdilik bunlar geldi aklıma bunları yazdım elimden geldiğince, yine bi sorunuz olursa seve seve cevaplarım ❤️❤️🙏