• Gebelik
  • 26.haftada rahim ağzı 28 mm dr sıkıntı yok dedi🤷‍♀️

Kızlar 20. Haftada rahim ağzım 36 mm di. Geçen hafta gittim 28 mm ölçtü.açılma vs olmadığı için sıkıntı yok dedi ve ilaç fln vermedi.içim hiç rahat değil.rahim ağzı kısalığı olanlar ve dr u ilaç verenler acaba açılmanız varmıydı

Benimde 19. Haftada rahim ağzı incelmeye başladı 28 mm di progestan ve haftalık iğne verdi canım acaba sana niye vermedi haftana göre kısa çünkü

Perihanvdt 27 haftalığım doktor rahimde açıklık mı kısalık mı öyle birşey dedi magnezyum verdi kan idrar testi yaptırdı onlarda normal

Perihanvdt başka doktora da git istersen 26 hafta biraz erken kısalma için. Tabi net bilmiyorum.ama gene de tedbir almak lazım

Başka bi dr a sordum ölçmedi bile oda aynısını söyledi hatta daha önce bi kaybın yoksa bundan şüphe duymayız dedi🙄ilaç alıp kendi kafama göre kullanasım var o derece yani

Perihanvdt hayir kendi kafana gore birsey yapma asla ama ben 33+4haftamda olcturdum 39mmdi ondan once 29haftamda 43mm di bence senin az ama tabii doktor en iyi bilir istersen baska bir doktora daha git haftan erken cunki

Perihanvdt 25 altı riskli diyolar ama ben en baştan beri 40lardaydı 1 tane vajinal progestan kullandım. 32. haftada 30 inmişti 3e çıkardı 8 satte bir vajinal olarak kullanıyorum. Siz risk yok diye kendinizi rahatlatmayın bence bol bol dinlenin

Perihanvdt Bende 13 haftadan bu yana hep kısalık vardı 27 mm 35 mm arası değişti hatta dikiş atmayı bile düşündü doktorum.Rahim ağzınız şu an iyi sayılır 25 mm altı risk oluyor ayrıca bana doktorum sürekli yat ayakta çok kalma demişti ki ben öyle yaptım 32 haftama kadar 15 dk fazla ayakta kalmadım ilaçlarımı düzenli kullandım sabah akşam progestan fitil haftalık purotulan iğne bunlar 34 haftaya kadar kullandım ayrıca vitaminler vardı şükür 37 haftayım şu an 🤲
    Benim size önerim ayakta kalmayın düzenli kontrol ilaç ihmal etmeyin sağlıklada kuçagınıza alın inşallah gününde 🤲

Perihanvdt canım bende 27 haftalık hamileyim benimde rahim ağzı uzunluğum 3.2 ve onun içim sğrekli yatıyorum.
    ilaç vs kullanıyor musun ? Bir de kasılmaların var mı

Ern kasılmalarım yok dr ilaç fln vermedi açılma olmadığı sürece sorun olarak görmüyor sanırım.sana ilaç verdimi dr.bide yatmanı dinlenmeni dr mu söyledi

• Ern bunu yanıtladı.

Perihanvdt ben magnezyum ve progesteron kullanıyorum ama kasılmalarım halen var devam ediyo.
        evet günlük sadece yarım saat yürüyebilirsin dedi

Perihanvdt ya sorunuza cevap veremeyeceğim inşallah bir problem yoktur sadece merak ettiğim bir şey sormak istiyorum . Rahim ağzı kısalığını nasıl anladınız ? doktor ultrasonda mı görüyor bunu yoksa alttan filan muayene edip mi anlıyor ? nasıl anlaşılıyor bu durum

Perihanvdt anladım canım merak ediyordum acaba alttan filan mı bakılıyor diye de yani kontrole gittiğimizde doktor ultrasonla bebeğe bakarken rahim boyunda bir anormallik varsa onu da görür değil mi

oygenkubra ya sıkıntı şu ki ölçmeyen dr lar var.benim dr um ölçmüyordu 20. haftadan sonra her gittiğimde ben istiyorum ölçmesini

Perihanvdt ben 30. haftadayım da ona bakıyor mudur hiç bilmiyorum . bir sonraki randevuda soracağım