Merhabalar arkadaşlar, burda 3cm açıklığım olduğunu ve normal doğumu suni sancı ile başlattıklarını yazmıştım, cuma sabah başlatalım doğumunu demişti 11:30 gibi yatışım yapıldı, özel hastanede oldu doğumun baya hazırlıklı pilates topuyla falan gitmiştim ben sanıyorum ki odada olacağım annem yanımda tek başımıza eşimle birlikte falan bekleyeceğiz sonra doğum anı doğumhaneye gideceğiz, hiç saldığım gibi olmadı, beni direkt doğumhaneye çıkardılar, orda hemen üstümü değiştirdiler önlük giydim benim birlikte 5-6 tane normal doğum bekleyen kişi vardı 1 odada 3 yatak , benim yanımda 1 kişi vardı çok sancı çekiyordu ben ondan çok etkilendim, neyse bana suni sancı verdiler, yavaş yavaş 1-2 saate etkisini gösterdi zaten ağrısız bi şekilde 4cm açıklığım vardı doktor sancıların otursun epidural takarız dedi sancı geldikten sonra açıklığım 6cm oldu çok ağır şiddetli hissetmedim ağrıları geliyordu ama dayanılmayacak gibi değildi, şiddetlendiğinde 7 cm olmuştu epidural taktılar 10 dk içinde hafifletti, daha sonra açılmam 9cm oldu 6 gibi falan, nerdeyse tam açılma oldu ama bebek başı yukarıda olduğu için hemen doğum anına gelemedim, doktor kaka yapma hissin gelince söyle dedi ama bir türlü o his gelmedi bana, eliyle kontrol etti her sancı geldiğinde bebeğin kafası aşağı doğru geliyordu o an ıkınman lazım dedi, ben asla ıkınamadım, hep yanlış ıkındım, sen karnını şişiriyorsun büyük tuvaletin gelmiş gibi yap dedi ama ne derse desin ben beceremedim, son kasılmalarım çok arttı şiddetli ağrı çektim doktor çatala aldı, 3 ebe ve doktor etrafıma geçtiler, ben ıkınmaya çalıştıkça zorlandım kendimi yordum sonra ebe çok güçlü bastırdı karnıma, nefesim kesildi öldüm sandım, dedim ben yapamıyorum yapsmmıycam çıkmayacak bu çocuk, sonra doktor böyle olmayacak kesi atıyorum dedi bi taraftan o kesti bi taraftan eve bastırdı ve bi şekilde ıkındım sonunda doğum gerçekleşti ama çok halsiz düştüm o an resmen uyudum, bebekte bi taraftan yırtmış, dikişim içte kaç tane bilmiyorum ama dışarıda 4-5 tane var galiba, dikişlileri acıyor, onun dışında bi sorun yok, sütüm de geldi, normal doğum da bence sancı çekmek hiç zor değil sadece ıkınamadım ve sorun bende olduğu için bence ıkınmak için egzersiz falan yapıp doğuma gitmek çok daha mantıklı sormak istediğiniz bi şey varsa beklerim arkadaşlar☺️