Merhaba kızlar hikayemi yazma sırası artık bende. Direk konuya giriş yapicam merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz 🤗 10 Nisan sabah saatinde eşimi ise gönderdikten sonra biseyler atıştırip geri yattım ama adet sancısı gibi bı ağrı vardı pek uyutmadi saat 11 e kadar uyudum sonra hafif ağrı ve ishal hissiyle tuvalete gittim bu ağrı ve ishal gün boyu devam etti fakat ben doğuma hazırlıktir yalancı sancıdr diyerek hep geçiştirdim akşama kadar evi süpürdum sildim lavaboları temizledim duşa girdim ağrı geçmiyordu. Eşim sağlık çalışanı olduğu için izinleri sıkıntılıydi o yüzden onu telaşa suruklemeden beklemeye devam etttm akşam saat 8 de artık emin oldum çünkü duşa girdikten sonra geçmedi ve 20 dk da bir 15 dk da bir geliyordu eşime gelmesini söyledim ve saat akşam 10 a kadar eşimi bekledm eşim geldikten sonra dalgalar 6 dk da bir e düşmeye başladı tekrsr duşa girdim ve bu süreci nefes teknikleriyle atlatıyordm her dalga arası squat yaptım evin içinde yürüdüm dalga gelince kedi köpek pozisyonuna geçip kalçamı salladım yada rahat ettiğim pozisyonlari tercih ettim saat 12 de artık şiddeti artmıştı hastaneye gitmeye karar verdik sokağa çıkma yasağı da gelince biraz daha acele ettk. Önce nst ye bağladım bu kısım çok sıkıcı gerçekten. Daha sonra ebe kontrol etti ve açıklık 2.5 cm sabaha anca dedi. Bu arada benim kusmalarm da basladi rahim açılıyordu artık. Yatisi kabul etmedim ve eve tekrar geldik. Dalgalar 4 dk da bire düştü ama Rabbim öyle güzel bı sistem kurmuş ki bu 4 dk boyunca uyuduğumu hatırlıyorum esimle beraber. Her dalga geldiğinde pozisyonumu aldm ve eşim belime msj yapti sonra uyudum. Saat 3 gibi artık dayanamayacak duruma gelmiştim her dalga geldiğinde istemsiz bağırıyordm okuduğum kitaplarda da ağız açıldıkca rahimde açılır diye okumuştum kafamı yastığa gömüp ağzım açık şekilde Allah diye diye dalgaları atlattım 3 buçukta evden çıktık ilk doğum olduğu için ben ihtimal vermemiştim ama ıkınma hissi gelince korkmaya başladım direk doğumhaneye çıktık ıkınma hissi daha da artmıştı ebe direk çatala aldı ve bingo 😂 bebek cikimda sadece ikinmayla iş bitecek Dr um 10 dk içinde geldi ben Dr gelene kadar her ikinma hissini nefesle atlattim Dr gelince 3 güçlü ıkınmada bebeğim kucağımdaydi. saat 4 buçukta ezandan sonra doğumum oldu. Kızlar herşeye değer sıcacık karnımın üstüne minik bı kuş kondu. Eşim süreç boyunca hep yanındaydi o ağladı ben ağladım kordon geç kesildi epizyotomi yok sadece kendimi fazla sıktığım için sıyrıklar var onlara da 5 tane dikis atıldı. Oğlum 3 kilo 50 cm doğdu. Doğum anı büyük rahatlik yine olsa yine yaparım ve kesinlikle normal doğumdan korkmayın kızlar ben ilk gün ayağa kalktım. Öğlene taburcu okduk zaten. Ailem izin alamadığı için ilk üç gun sadece eşim ve ben idare ettik durumu. İkimizde sağlıkçı olduğumuz için zorlanmadık sanırım bende işlerimi kendim yapabildm. Babalık iznimizde iptal oldu. Ailem 3 günün sonunda yetişti şuan herşey yolunda bol bol dinleniyorm. Normal doğumdan korkmayın herkes bu süreci farklı yaşıyor evet ama kendinizi doğal olana hazırlayın emin olun faydasını göreceksiniz.
Tavsiye olarak ;
*Boyum 170 73 kilo doguma girdim depent büyük bol bir paket aldm çokda iyi oldu.
*Onu düğmeli pijama takımı alin daha rahat oluyor
*İhtiyaç listelerini abartmaya gerek yok inanin koyduğum çoğu şeyi kullanmadm bile.
*Bence kendinizi doğum sonu emzirmeye iyi hazırlayın ben çok zorlandım çünkü süt kanallarım neredeyse tıkanıyordu.
- Yaninzda kimse olmayacaksa dolaba yemek yapıp öyle gidin 😂 bunun dışında sorulara açığım 😍
*Doğumum Diyarbakır Memorial Hastanesi’nde oldu Dr um neval yaman hastaneden de Dr dan da çok memnun kaldık tavsiye ederim