Merhaba biraz geç bir saat ama günlerdir kafamı karıştıran bir konuda sizlerinde fikrini almak istiyorum . Geçen hafta 2 Li test sonucum çıktı ve doktorum bana riskli gebelik sınırında olduğumu söyledi. Şöyleki ben 35 yaşında ilk gebelik yaşayan bir anne adayıyım belli çok arkadaşımda bu konuya şahit oldum ama insan kendinde olunca tabi hele bir de ilk olunca endişeye düşüyor . Down sendromu olma sınırındayım tabi bunlar tahminlere göre kan değerleri hesaplanıyor be Araştırmama göre her hastenede oran farklı bile çıkabiliyormuş. Bana 4 lü terse önerdi doktorum ve tabi her annenin kabul etmeyeceği 100:1 düşük le sonuçlanan bebekten sıvı alma. 4 lü testi ilk kez duydum o da detaylı kan testi 16 . Hafta da yapılıyor. Beni perinitaloji ye yönlendirdi. Sordum ne düşünüyorsunuz diye ben ultrasonda kötü birşey görmedim dedi ki herşey normal demişti beni endişeye götüren şey beni ikileme sokup yardımcı olmamasıydı. Sonucun o kadar kötü değil ultrasonda sıkıntı yok kan değerine göre bir karar verecekmiş bana bıraktı . Ben o kadar detaylı Araştırma test istemiyorum çünkü bebeğimin eller kollar oluştu herşeyi gördüm ne olursa olsun bir can olasılık uğruna ona zarar vermek istemiyorum . Başarılı bir doktor vardı birde ona ultrasonda görünmek için randevu aldım . Tüm hamilelik bana zehir olsun istemiyorum. Keşle ikili bile yapmasaydım dedim kendimce . Sizlerin de fikrini alabilir miyim 🙏