Merhaba , hep merak ederdim acaba bende buraya doğum hikayemi yazabilecek miyim diye ☺️ Sonunda gerçekleştiriyorum 🙏🏼
Bu benim 2.hamileliğim .5 yaşında bir oğlum daha var 💙 gelelim hikayemize .
Ben hamileliğimi bilmeden adet geciktirici kullandım tatile gideceğiz diye . Tatil boyu ilaca devam ettim. İlacı bıraktıktan sonra 10 gün boyunca adet olmadım ve test aldım negatif çıkarsa ona göre söktürücü kullanacaktım. Test pozitif çıktı bir yandan heyecan bir yandan korku , ilacın yan etkisi var mıdır zarar verir mi aklımda hep bu sorular😔 Ertesi sabah hastaneye gittik ama bebeğin kalp atışını duyamadık boş gebelik olabilir dendi ama ilacın yan etkisiyle ilgili net bisey söyleyemeyiz dediler. 1 hafta sonra tekrar kontrole gittim şükürler olsun kalp atışını duydum bebeğimin 🙏🏼. 12.haftamda hafif bir kanamam oldu sonrasında kesildi ama içerde kanama alanı olduğu söylendi bol bol istirahat ettim Progestan 100 mg kullandım 2 ay boyunca .Bu hamileliğim biraz daha ağır geçti belki de diğer oğlumla da ilgilendiğim için 🤷♀️
Son haftaya girdiğimizde kayınvalidemlerde kalmaya karar verdik her an herşey olabilir diye . 10 nisan sabahı (39+3 günlük ) onlara geçecektik . Akşamından çantaları hazırladım saat 20.30 gibi ağrılarım gelmeye başladı hafif hafif gecede aynı şekilde devam etti. Sabah 6da kalktım ağrılarım çoğalmıştı duşa girdim . Eşime ben bugün doğuracağım dedim 😄 ( ilk oğlumda aynısını demiştim akşamına doğurdum ) Kayınvalidemlere geçtik sancılarım düzene girmedi hiç ama yalancı değildi onu anlayabiliyordum. İlkte sancımı evde çektim bunda da evde çekip gitmek istiyordum. Sancı geldiğinde canım yanıyordu ama sonrasında gayet normaldim . Hurma yedim sürekli , normalde yürümem gerekiyor açılma için ama hiç gücüm yoktu , sancı geldikçe çömeldim ve nefesimi çok iyi kullandım. Saat 15:00 gibi Meryem ana otumu okudum ( Meryem suresi , Yasin suresi , Fatiha , felak , nas , ayetel Kursi ve aklıma gelen dualar) suya koydum akşam yemeğinden sonraya kadar bekledim sancımın düzene girmesini istedim ama olmuyordu . ( ilk doğumumda sürekli alttan muayene ettikleri için fobi oluşmuştu bende o yüzden gitmeden önce cok ağladım korkuyordum ama neden olduğunu bilmeden ) Kendime güveniyorum ama bi yandan açılmam yoksa hastanede çekmeyeyim diye bekliyordum . Meryem ana otum açılmaya başlamıştı bile.Bir yandan da bebeğe bisey olursa diye cok beklemek istemedim. Ya Allah bismillah dedim hadi kalkın dedim gidiyoruz . Hastaneye geldik ama benim girmeye niyetim yok bol bol dua ettim içeri girdim . Beklediğim gibi olmadı kafamda cok büyütmüşüm korkum boşunaymış. İlk muayenede 5 cm açılman var doğumhaneye alıyoruz dendi. Saat 22:00de doğumhaneye giriş yaptım bebeğin kafası tam olarak oturmamış dediler. Lavman fitil kan alma derken saat 22:35te suni sancı verildi.Ama kendi sancım daha iyi onu anladım. Kısa bir süre sonra çok sert bir sancı geldi doktor hadi bakalım ıkın güzel ıkınırsan 3. ıkınmada doğuma alacağım dedi .İnanamadım bu kadar hızlı olamazdı. Doktorun dediğini yaptım 4 kere ıkındıktan sonra çatala götürdüler. Ve sonrasında 23:34te yavrum kucağımdaydı 😍 Şükürler olsun 💙
-Doğumum Ankara Etlik Zübeyde hanım hastanesinde gerçekleşti. Doktorlarım çok iyiydi ☺️
- Duanın gücüne cok inanırım . Meryem ana otunu inanarak koydum suya ve saat 23:00da tamamen açılmış görümcem öyle söyledi. Sancı geldikçe ‘Summessebiyle yeserahu’ dedim ve bolbol dua ettim . Rabbim herkese güzel doğumlar nasip etsin inşallah 🤲🏻 Uzun oldu hakkınızı helal edin .