Merhaba anneler 💁🏻♀️ 9 ay boyunca bende burda doğum hikayelerini okudum, bazen ürktüm bazen dua ettim Allah’ım bana da böyle doğumlar nasip et diye..Neyse gel gelelim benim doğum hikayeme 🤰🏻 öncelikle çok güzel bir hamilelik geçirdim, mide bulantısı,yanması gibi sorunlar yaşamadım bir şeyden tiksinmedim ya da kramp gibi şeyler yaşamadım.Sadece bir iki kere idrar enfeksiyonu olmuştum o da kolayca geçti bide ödemden dolayı parmaklarım tetiklendi ama doğumdan sonra geçti Allah’a şükür 🙏 hamileliğim böyle kolay geçince dedim herhalde doğumum da kolay geçer, dualar ettim ama bir yandan da korona virüsünden dolayı korku var içimde hastane şartları nasıl,bebeğime birşey olur mu diye…son hafta kontrolünde de doktor normal gün döngümü tamamladığımı bundan sonra ya normal doğumu bekleyeceğimi ya da bebek riske gireceği için sezeryana yöneleceğimizi anlattı bana. Bu konuştuklarımız 39+3 de oluyor bu arada. Bebek henüz kanala inmemiş ve 1cm açıklığım vardı böyle devam ederse mecburen sezeryan olucaktım. Doktorum 4 gün sonra 40+1de 30 mart pazartesi günü randevu verdi bana.Bu arada bu süreçte kendimi zorlamadım kızlar,yani bebek illa erken gelsin diye temizlik yapmalar eğilip kalkmalar gibi şeyler..bana göre o zamanını biliyor ve ben o zamanda gelmesini düşündüm hep. Neyse pazarı pazartesiye bağlayan gece 04:30 gibi tuvalete gittm, idrarımı yaptım ve elimi yıkarken aşağıda bi ıslaklık hissettim dedim galiba akıntım geldi. Bi baktım böyle şeffaf bir su..ve ara ara geliyo önleyemiyorum kendimi sıkıyorum.O an dedim suyum geldi vee başlıyoruz🔈Annemi uyandırdım hemen benden daha panikledi o an çünkü nişanım falan gelmemişti su değildir o diyip bekledik 5 dk tuvalette baktık gelen geliyor akıntı bitmiyor gitti eşyaları toparlamaya 😃 sonra eşimi uyandırdık ve hastane yolunu tuttuk🏥Girişlerim ve kontrollerim yapıldı nst de sancım yok açılmam yine 1 2 cm de kaldı. Sonra doktorum geldi ve suni sancıya başladık. Asıl benim için kötü olan tarafı burda başladı zaten ☹️ 8:30 da sancıyı almaya başladım başta aralıkları uzundu ama zaman ilerledikçe zorlaştı herşey😔her saat başı nerdeyse 1 cm açıklığım arttı, 3 4 dk da bir sancım geldi annemle eşim yanımdaydı feryat figan çok bağırdım yalan yok, eşimin elini sıkmaktan morartmışım hatta sonra farkettik😄 Sizleri korkutmak istemem kızlar asla ama benimki biraz uzun sürdü, bu süreçte keşke sezeryana yönelseydim diye çok pişman oldum çünkü insan bu zamana kadar hiç böyle acı hissetmemiş bunu anladım 😫 annem benimle birlikte doğurdu zaten canım benim ben bağırdıkça o da ağladı bi kenarda geçicek geçicek diye..insan o an anlıyor,size anlatamam o kadar gerçek ve büyülü bir anki anneden başka herşey yalan diyosunuz..neyse saat 16 civarı 9 cm açıklık olunca beni doğumhaneye aldılar..orda herşey daha kolaydı inanın,sadece doktorumun ve ebenin talimatlarına uydum sağolsun çok yardımcı oldular, doktorum sürekli moralimi yüksek tuttu başaracağım yönünde. 16:15 gibi doğumhaneye girdim 5 6 kez ıkındıktan sonra içimden sıcak bir ürperti koptu ve 16:35de miniğimi kucağıma aldım 🥰 aynı ultrasondaki gibi sol eli alnında doğdu sıpamın 😇 o kadar acı çektikten sonra doğumhanede olanlar tırnak kadardı resmen kızlar gerçekten talimatlara uyunca çok kolay herşey. O yüzden doğum kısmından korkmayın sancı kısmı için aynı şeyi söyleyemicem çünkü dediğim gibi 8 9 saat sürdü benimki😁 ama dedikleri gibi evladınızı kucağınıza alınca unutuluyor herşey. Hele o ilk emzirme anını hayat boyu unutamam aklıma geldikçe yine gözlerim doluyor o an anne olduğunuzu herşeyinizle hissediyorsunuz 😢 Şimdi doğum yapalı nerdeyse 3 hafta olucak beşiğinde mışıl mışıl uyuyor yavrum💤 inşallah sizin süreciniz benden farklı olur evde sancınız ve açılmanız başlar hastanede çok vakit geçirmezsiniz inanın en güzel dua edeceğim şeylerden biri bu galiba 🙏 biraz uzun oldu hakkınızı helal edin, biz şimdi happykids e geçiyoruz 👫