Merhaba Kızlar, doğum hikayemi anlatma sırası bende 🌸
12.04 akşamı yatakta uzanırken pat diye suyumun geldiğini hissettim kalbimin çarpıntısını anlatamam heyecandan ☺️ Hemen eşime söyledim, zaten o gün evimizi temizleyip duşumu filan almıştım. Eşyalarımızda arabadaydı. Sadece ilk kızımı komşuma,arkadaşıma bıraktık ondan ayrılmak biraz zor geldi.Ailelerimiz gelemedi bu arada bu süreçten dolayı, herkes il dışında maalesef. Kimsesizler gibi gittik hastaneye eşimle😔 neyse.. bu ayrı bir konu olarak konuşabilir. Hala yalnızız eşim ilgileniyor yapıyor herşeyi, sağolsun.. o canım komşumda hergün yemek yapıp getiriyor. İdare ediyoruz bir şekilde.
Hastaneye döneyim ben. İlk doğumum suni sancıyla normal doğumdu,çok zordu ben de travma olarak kaldı.doktorumla hep kendi sancımla açılmamla olursa normal doğum yapabileceğimi kesinlikle suni sancı istemediğimi,gerekirse seZeryan olacağımı söylemiştim neyse Doktorumu aradım evden çıkarken. Sen geç, nöbetçi doktor bir baksın ona göre Haberleşelim dedi. Nöbetçi doktor baktı. İki santim açıklığım varmış. Doktorumla konuştu yatışım yapıldı. Bu arada hiç ama hiç sancım yoktu. Sonra süreci hızlandırmak adına rahimden rahim yumuşatıcı bi ilaç koyalım dediler. Ben de ilk defa duydum. Suni sancı mı dedim değil sancın olur ama adet sancısı gibi kendi sancın gibi olan doğum sancın olur dedi doktorum kabul ettim ama pişman oldum. Bence suni sancıdan hiç bir farkı yoktu. 4 cm olunca epidural olacaktı ama dayanamadım o sancının şiddetine yine,ilk doğumum aklıma geldi ağladım,sinirlerim bozuldu,korktum,ruh halimi anlatamam. Sezeryan istedim. Tamam dedi doktorumda. Acilen sezeryana alındım. Burda herkesin anlattığı gibi oluyormuş☺️ Herşeyi hissediyorsun ama acı çekmiyorsun. Sırtımdan iğne vurdular, bir süre sonra uyuşuyorsun. Sonda takılırken de söylediler canı yanmıyor insanın sadece utanıyorsun 🤭 sonra 5 dk içinde gördüm zaten kızımı çok minik çok güzeldi, gözyaşlarımı tutamadım. Temizleyip tekrar gösterip onu çıkardılar. Ama bu arada ben fenalaştım. Midem bulandı,kustum,nefes alamaz gibi oldum oksijen taktılar. Ölüyorum gibi hissettim.Bu arada dikişlerim atılıyor tabi. Biraz panik oldum galiba. Zangır zangır titredi vücudum doğumdan sonra da devam etti baya o titreme. Neyse sonra odama aldılar. Sürekli serum ve ağrı kesiciler veriliyor zaten. Gaz çıkarmamda da sorun olmadı. Gece 11 gibi doğum yaptım. Sabah 5 te yürütmeye geldiler. Zor oluyor ama geçiyor hepsi inanın. Bugün 5. Günüm hala toparlanmış değilim. Özellikle yatıp kalkmak çok zor ama geçecek. İki doğumu da yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Normal doğum en güzeli en sağlıklısı ama suni sancısız, kesisiz filan olmalı. Bir de ben hemoroid olmuştum doğumda o da eklenmişti. SeZeryan da resmen konfor,lüks bişey hissedilmiyor çünkü ama ameliyat sonuçta sonrası biraz ağrılı ama değer bu minik yavrular için. Allah herkese çok çok kolay doğumlar nasip etsin inşallah. Sağlıkla gelsin bütün bebekler. Sormak istediğiniz şeyler varsa sorun. Baktıkça cevaplarım. Biraz dağınık yazdım kusura bakmayın.🥰