Kızlar çoğunuz biliyorsunuz çok sıkıntılı bir hamilelik geçirdim. Düşük tehlikesi, idrar yolu enfeksiyonu, kordon dolanması, haftasında gerilik, plesenta yaşlanması, gebelik alerjisi nami değer pupp ve bir türlü gelmeyen bebeğim ile 30lari zor görürüz diyen doktorlara inat 40+4 olana kadar bekledik. Sonunda cati muanesi olmuştum ve kesin normal doğumdu 2 cm açıklık vardı ve aşırı dirayetli bir gebeydim. Doktorlarım çok güzel beraber doğuracağız diyordu çünkü herşey öyle gösteriyordu. Sabah 16 nisan 7.30da yatış yaptık ve kendi kasilma sancılarım gelmeye başladı saka gibi suniye ihtiyaç kalmayacaktı öyle hayal ediyorduk. Oglen 2 ye kadar aciklik muanesi oldum bir yerden sonra dayanılmaz hal almaya başlamıştı. Açıklık olmuyordu sadece elle muane edip onlar açıklığı tetiklemeye çalışıyorlardi. 2den sonra suni şancı verdiler ama bende tık yoktu. Dozu en yuksege getirdiler ve olması gerekenden çok çok yüksek bir ilaçla başlattılar herşeyi. Sabahtan beri hiç birşey yememiş içmemiştim. Suni sancinin değil elle muanenin ağrısı benim bütün enerjimi tüketmişti.O muneye dayanmak mümkün değildi birde açılma olmuyor diye her gelen zorluyordu çok zorlu bir süreçti. 2 cmle yattım ama malesef 4cmden sonrası ilerlemedi. Tam 5 saat 4 cm olmasını kalan zamandada ilerleme acısı çektim yataktan kaldırmadılar artık olmuyordu yürütmeye karar verdiler ağrılar 2 dakikada bir gelmeye başladı geldikçe çömeliyor nefes egzersizi yapiyordum. Sanciyi hafifletiyor. Sonra dediler ki muane edelim saat aksam 19.30 olmuştu muane ettiler aşırı zorladilar. Hala 4cmdi bir milim ilerlemedi.Bebekte bende strese gitmiştik nefes kontrolünü kaybetmiştik o son muanede kasigim patladi sandim.Oda doktorla dolmuştu ağrıdan acıdan ne yapacagimi bilemiyor sedyenin kenarlanira vurup saçlarımı yoluyordum. Kasiklarimda kitlendi bebek ve bende sürekli ağrıdan bağırmaya başlamıştım. Benim sakinleşmem yarim saat sürdü ama bebek sakinlesmiyordu hemen uzmanlara haber verdiler. Baktılar hala 4 cm 20.25de acil sezeryana alındım. Ve inanın boşuna çekmişim onca derdi sıkıntıyı. Zaten normal doğum yapamazmışız bebek kanaldan cikmis kafasini degilde ensesi denk gelmis. Aciklik bu yuzden ilerlememis.Belden iğne yaptılar hiç acımadi
Uyuşukluk başlayınca sonda taktılar ekip çok iyiydi ve gerçekten kuş gibi 10 dakikada bebek cıktı benim çıkmam saat 10 buçuğu buldu. Karnım gitti bile estetik dikiş yapıldı. Güçsüz kaldim ama sütüm vardı zaten odaya gelir gelmez bebeğimi aldım kucağıma öyle güzel öyle tatlı ki. Herşeyi unutturdu. Şimdi yanımda çok güzell uyuyor melek kızım darısı bekleyenlerin başına 😊😊😊💕💕 en buyuk tavsiyem olmuyorsa doktorlari dinlemeyin zorlamayın kendinizi hersey nasip