Erken Kuzular kan testi olarak ayda bir hangi testleri istemeliyim sizce ? TSH önemliymiş yükselebiliyormuş ayda bir kontrol ettirin dediler. Bunun dışında neye baktırayım ?
Cansummm Erken ben her ay açlık kan şekeri, tiroid, tam kan, tam idrar, ve bazı vitamin değerlerine baktırıyorum. Doktorum istese de istemese de ne olur ne olmaz diye tedbiri elden bırakmamak adına hiçbir zararını görmedim aksine yararını gördüm
Gulsah_ozeer Erken tsh çok önemli olduğu gibi doktor kontrolünde kalınması gerekiyor düzenli ilaç kullanılıyor kullanılmadığı durumda bebekte zeka geriliğine sebep olabiliyormuş bilginiz olsun Bn şuan 39+4 Günlük hamileyim şu zamana kadar takipte kaldım yani sıra doğumdan sonra da kontrol ettirmem gerekiyormus 🤦🏻♀️😔
Betim Erken ben her ay troit dışında kontrol etmiyor 23. Haftadayım belki daha ileriki haftalarda her ay yapılması gereken testler vardır bilmiyorum ben de şu köşede bekleryim 😍
Adaaaa Erken ben tsh mı ayda birdi şimdi iki haftada bir giidyorum tsh bazwn yükseliyor genellikle kanda cıkıyor hepsi
Erken Doktorlar bazen gözden kaçırıyorlar . Tecrübesini yaşayan ya da şimdiki aklım olsa ihmal etmezdim dediğiniz önerdiğiniz bir şeyler var mı ?
Denizlila00 Canım kan değerlerin önemli hemoglobin değerin özellikle onun dışında aylık yada iki ayda bir magnezyum kalsiyum özellikle demir değerini takip etmeni öneririm b12 değerine bakabilirler aklıma gelenler bunlar
Asl90 Canım bence hemogram, idrar tahlili,hormon ve vitaminlere her ay bakılmalı ben öyle yapıyorum ve her ay değişiyo değerlerim
Guullll Bnce idrar tahlilide yaptırılabilir. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu ilerlerse sıkıntılara sebep olabiliyor.
Erken Guullll haklısınız . Ben 2 -3 hafta önce yaptırdım da . Yarın da isteyeyim mi daha 1 ay olmadı ama
Guullll Bnce idrar tahlilide yaptırılabilir. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu ilerlerse sıkıntılara sebep olabiliyor.
Adsmyr [bilinmeyen] evet idrar tahlili de önemli bnm hiç bir belirti olmadan enfeksiyon oluyor mesela vermsem hiç haberm olmicak
Guullll Adsmyr bn kaç defa ilaç kullandım, tekrarlıo. En son 2 hafta önce akşam kahve kan gibi lekeyle acile gittik. Tahliller falan yapıldı, idrar yolu enfeksiyonundan dediler. Çektiğim için sizlerde dikkat edin istedim
Adsmyr Guullll bnmde öyle bir sancım oldu ki şu anda çok korktum ilacında yatmadan önce içmem gerekiyor.
Guullll Adsmyr tahliller ve muayeneden sonra idrar yolu enfeksiyonundan olduğunu söyledi doktorum. Aktif bi kanama olmadı sadece 2 damla koyu kahveydi.
Erken Cansummm aynen doktorlar ihmal ediyor bazen unutuyor . takibini aylık olarak ben yapmaya karar verdim .