Merhaba arkadaşlar bende Doğum hikayemi yazabilecek miyim diye çok bekledim sonunda nasip oldu şükür 🙏Benim 2 kürtajım var daha önceden bebeklerimin kalbi durmuştu bir de tüp bebek denemem vardı oda olmadı bu sebeplerle rahmim bir sürü operasyon geçirdi tam Rabbim vermiyorsa bir bildiği vardır dediğimiz anda hamile olduğumu öğrendim onu da kaybedeceğim diye hep çok korktum inanın her kontrole korkuyla gittim ama şükür ki Rabbim emanetine layık gördü bizide 😊 hamileliğim de 12.hafta doktor plasenta previa totalis tanısı koydu zamanla yukarı çıkar dedi ama bende çıkmadı daha önce rahimde çok operasyon geçirdiğim için plasentam rahme yapışmış zorunlu sezeryan dedi sürekli sık sık kontrol etti çünkü plasenta kanama yapabilirdi sürekli ilaçlar kullandım ve hep dinlendim sonra 35. Haftada doktorum erken alabiliriz 37 yi bekleyelim ama kanaman olurasa ya da sancın hemen gel alalım dedi 4 gün sonra adet ağrısı ile uyandım gittim ki sancım varmış 14 Nisa’n da hemen yatış yaptı alalım dedi 35+4 de Doğuma girdim şükür 🙏 spinal uyuşturuldum ve hiç birşey hissetmedim zaten hemen uyuşuyorsunuz ondan sonra sadece çekiştirmezler ve 10 sn de bebeğiniz size bakıyor yukardan 🤣tabi sonra ben 30 dk daha kaldım çünkü plasentam ayrılmadı baya uğraştırdı ama şükür ki kızıma bakarak onu koklayarak dayandım sonunda kızımla odaya alındık ayaklarımı 4 saat sonra hissettim yürüyüş yaptım herşey iyiydi ama sonra ebe yarım saat aralıklarla gelip karnıma basıp rahmimi boşaltmaya çalıştı plasenta yapışık olunca pıhtı kalmasın diye her defasında da avuç avuç ciğer gibi pıhtı geldi içimden ebenin eline evet ebe tüm avucunu içinize sokup diğer eliyle de karından bastırıyor en çok canımı o yaktı çığlık çığlığa kattım her yeri ama şükür ki içimden o pıhtılar temizlenince rahatladım ertesi günde eve çıktık prensesim 2790 doğdu emme refleksi henüz çok iyi değil ama çalışıyoruz şimdilik mama veriyorum inşallah sütüm de iner yavrumu beslemekte nasip olur 😊içte dikişim plasentadan dolayı fazla o yüzden ağrım çok ama kendimi eski usul çarşafla sardım İnan’ın çok çok rahatlattı 😊bol bol sıvı tüketmeye çalışıyorum çünkü Doğuma kadar pişmeyen el ve ayaklarım sezeryanden sonra şişti bol sıvı tüketerek ödem atmaya çalışıyorum Rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah bizlere de duanızı eksik etmeyin 😊