Tosbikim Merhaba anneler bende doğum yaptım fakat bebeğim memeyi emmiyor emzirmeye çalıştığım zaman kafasını çekiyor almak istemiyor. Emerken de yüzünü ekşitiyor.. beslenmeye bağlı olarak da sarılık oldu. Sezaryen doğum olduğu için sütüm de geç geldi ve gogsum yara oldu emzirmek zor oldu fakat sonrasında da bu sıkıntı olmaya başladı. Soran olabilir evet biberonla mama veriyorum. İlk başlarda şırınga ile besliyorduk. Emme refleksi kaybolması diye biberon verdik guclensin diye. Biberon kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hiç almak istemiyor. Sütten kaynaklı bir sorun olabilir mi acaba. Ayrıca sarılığı yüksek olup atlatan annelerimiz neler yaptılar. Sariliktan dolayı da uyanmiyor ve uykuda da emmeyi ya da biberonu almıyor. Uyumaktan ziyade de baygın yatıyor ne yaparsak yapalım tepki vermiyor. Mesela 7-8 saat uyanmadigi oluyor. Çok karışık oldu biraz ama gerçekten çok endiseliyim. Bu arada bebeğim 1 haftalık
Evita Tosbikim çocugum yok ama etraftan bildiğim, yeğenden hatırladığım bebekler maksimum 3-4 saatte 1 besleniyor olmalı. 7,8 saat çok uzun. Gıda yetersizliğinden olabilir. Doktordan hiç bahsetmemişsin, sordun normal dedi mi, ya da bekle mi dedi?
Aysun- Tosbikim bilgim yok ama instgramda emzirme_danismanligi diye bir sayfa var Semra abbasoglu ona sorabilirsin cvp veriyor mesajlara yardımcı olur sayfasını takip edebilirsin çok güzel bilgiler paylaşıyor
bimuallime Tosbikim Canımmmm bu yazdıklarımı iyi oku☺️ Çünkü bebeğim 30 günlük ve aynı süreci yaşadım. Şöyle ki aslında bilinçli olduğumu düşünürdüm. Bebekler konusunda da hassasım yeğenlerimden dolayı. Neyse doğum yaptım odama geldim. Sezaryen ile. Normal doğum pozisyonuna girmemişti bebiş. Özel hastanede yaptm. Ebeler hemşireler emzirme danışmanım vardı ve hepsi ilgilendi. Ta ki biberon ve mama lazm bebeğe yedirmemiz lazm sarılık olur dediler. Ben de o an şırınga ile kaşık ile verelim mi dedim. Bana ya yenidoğan bebeğe ne hava yutturuyosun ver doysun bebek biberonla alışmaz seni bırakmaz dediler. Neyse verdik. 2-3 saatte bir. Tabi o sıra göğsümden de su gibi açık renk geliyo en değerli süt. Vermeye çalıştım bebişime. Ama ne doktor ne ebe biberondan rahatsız olmadı zorla ver gitsin modundaydılar. Ama bir emzirme danışmanı geldi bebeğe göğsü tutturdu şükür o ilk sütü içti. Bir de epidural oldum uyuşuk alt tarafım pozisyon da alamıyorum bebek aç kalmasın dedim. Eve geldik tabi bu bebek doyar mı hem meme hem mama devam ettik neden çünkü sarılık 8 di yükselmeden düşsün diye. 10 gün mama ile devam etti sarılık düştü. Ama gel gör ki ben mahvoldum. Beni emmiyo etmiyo. Meme reddi başladı. Ağzında da pamukçuk hibi bişey çıktı meğer mama yiyen bebeğin ağzı temzlenirmiş bunu da tecrüce ettik. O gün doktora ve eczacıya gittik ağzı için. Ve olayı anlattım bana evet meme reddi başlamış bebek emmiyor demesinler mi? Başımdan aşağı sular döküldü doktora madem öyle neden ebeler veriyor hastanenizin dedim. Bana hatta emzik ver ona alışsn sana döner dedi tövbe. Ben de o gün iyice ağladım ve lohusa ne demekmiş anladım😅 annem ile eşim bana kaç yaşındasın ağlama en fazla mama yer niye üzüyosun falan dediler. Oysa ben mama ya da anne sütünde değildim. Ben bebeğimle temas kurmayı seviyorm o biberon bunu engelliyor. Hemen doyuyo uyuyo. Sonra bebek uyudukça araştırdım instada bütün emzirme danışmanlarının yazılarını okudum. Ve kafama koydum bu çock bunu bırakacak. Sabah kalktı ağlıyo meme verdim 2 dk içti mama istiyo tabi paşa bol gelen suyu istemez mi😂 kaşık ile ağla zırla denedim iki kaşık aldı ağladı verdm yine biberon sonra plastik şurup kadehi denedim yok almadı ilaç içinde sıkılan plastk bişey var onu denedim almadı. Derken artk pes etmiştim. Heralde bu bebek beni emmicek. Sütüm boşa akıyo şişti ateş atıyorum gittim sağdım 2 saatte bir ama bu sağımı çok önermiyolar ben 1 gün sağdım ağrı olduğundan. Sonra şırıngayı aldım ellerimi yıkadım serçe parmağımı verdm o emerken kenardan mama fışkırttım az az ama. Böyle böyle bebek emiyo bakıyo az geliyo. O andan sonra hep meme verdim uyandı meme uyumadı meme göğsümde tuttm müzik açtım ayakta denedim yürütken denedim veeee bu 4-5 gün uğraştıktan sonra mama biberon emzik çöpe attım. Şu an sadece beni emiyor yapışık ikiz gbiiyiz. Çoook şükür bir daha anne olmayı düşünürsem asla kimseyi dinlemem. Sarılık olmaması için illa biberona gerek yok. Sen de hiiiç sıkma canını pes etme sakın. Bak yazıları oku. Gerekirse yardım al. Şu an çok küçük tam bırakma zamanı. Ağlama ve canını sıkma. Çareler düşün. Bebeğin uyanmaması sarılıktan ama sarılık geçtiyse 2 3 saat uyusun uykudan al altını aç göğsüne tut şarkı aç konuş et. Ve kafaya bunu koy. Bir de bebek bu inan 30 gündür bi gün iyi bi gün zor uyur uyumaz. Çok takma. Ha bu arada herşeyi denedin ama hala olmadı ise üzülme. Bu arada gaz yapan süte acı tat veren şeyler yeme. Su iç kompostu iç şekersiz. Bol su dinlenmek ve olumlu düşünmek.
Sueda29 Tosbikim canm merhaba benm bebeğimde bugün 8 günlük bende sezeryanlym ve bebeğim 34 haftalk doğdu.sütüm ilk damla damla geldi.şuan dahada çoğaldı.bebeğim sürekli benmde uyuyor altını açınca genelde uyanıyor yoksa uyandırabilmek mümkün değil.benm bebeğimn emme refleksi kuvvetli meme aradğnı belli edior ama bende mama vermek zorundaym mamadan önce emziriorm süt olsn olmasın ama memeden ayırmamaya çalışıorm.iki saatte üç saatte bir emziriorm ve mama veriorm ne kdr doğru bende bilmiorm varmı bi yorumun ben tek bakıorm bide sarılık nasıl anlaşılıo
Sueda29 bimuallime canm merhaba bişey sorcaktm bebeğin memeden sütü çekip çekmedğni tam anlayamıorm bide elimle gögüs uçlarımı çok sıkıorm sütüm gelsin diye.gelioda ama öyle fışkırarak değil damla damla gelio zamanlamı çoğalır acaba.bende gögsümden ayırmamaya çalışıorm ama benm erken doğum bebeğim çok uyuyo
bimuallime Sueda29 Canımmm yutkunma sesi oluyor ama ilk 2 dk diyelm ses vardı gitti çekiyosa sızıntı şeklinde yine alıyordur. Ben sağdığımda çok az çıkıyordu ama bebek emerken daha uzun süre emiyor ve doyuyor. Bebeğin çekimiyle senin elinle sıkman veya sağman aynı değilmiş. Diyelim sütün şu an az gerçekten çoğalıyor. Çok su iç. Ve psikolojik olarak süte inan. Erken doğan bebekler anne karnında hissedermiş uyurmus. Uyandırmaya bak kuzum sarılık yoksa 3 saate kadar uyusun hem acıkır seni emer iyice. Ve için rahat etmeyip takviye verceksen eğer mutlaka önce seni emsin sonra takviye. Ve biberonla değil😘
Syh42 Tosbikim oğlum da sarılıktan dolayı uyanmıyordu. Doktor topuğuna vurup uyandırın demişti.uykusu 3 saati geçtiğinde topuğuna parmağınla hızlıca bur uyandır. Biraz agliyorlar ama yapacak bişey yok. Sarılığı anca bol bol beslenerek atlatacak .