sonsuzask benim her iki doğumum da sezaryendi, ilk iki gün kesinlikle gelmedi sütüm. İlkinde oradaki hemşireler bebeğin doğum kilosu yüksek, aç kalmamalı şekeri düşebilir sarılık yükselebilir diyerek mama vermişlerdi, sonrasında da on gün hastahanede kalmıştı crp si yüksek çıktığı için. O süreçte ben günde iki kez emzirmeye gittim ancak bende göğüs ucu namına hiçbir şey yoktu ve doğal olarak ememedi. O on gün boyunca hemşireler benim sağıp verdiğim sütü biberonla verdiler, yetmediği durumda da mama verdiler. On iki günlüktü hastahaneden çıktık, bir on gün daha memeyi tutturmayla geçti. O olmayan göğüs uçları oldu fil hortumu gibi. Bir aylıktı tam anlamıyla emiyordu sıkıntısız. İkinci oğlumda da yine ilk gün gelmedi sütüm. Ama hastahanede lanet hemşire inatlaştı ve mama vermedi, ama ben de biliyorum sütüm yok çocuk aç diye. Sonuç ne oldu, hastahaneden çıkarken 6 olan sarılık üç gün sonra 17 oldu ve biz tam on gün boyunca o sarılığı düşürmekle uğraştık. Mecbur mama verdik çünkü sarılık için bol kaka yapması lazım. On beşinci gün sarılığı normal değere düşünce kestim mamayı. Şuan neredeyse yarım saat arayla emmek istiyor, yapışık yaşıyoruz desem abartı olmaz.
Bunları detaylı anlatıyorum çünkü olmaz diye bir şey yok, Allahın izniyle sütün gelir, bebeğin de kavrar ve güzelce emer. Ama senin buna inanman ve diline duayı pelesenk etmen lazım. Evvela kaygı ve stres, süt üretiminin baş düşmanı.
Ve sakın mama verirsem alışır emmez bir daha diye düşünme. Anlattığım gibi iki hafta mama verdim mecburen ama sonrasında kestim ve şuan elhamdulillah gayet de güzel emiyor bebeğim.