Ruveyda_ Betul5353 brüt maaşa göre alınıyor , ziraate yatıyor ama basvuru vs yapmak gerekıyo dıye biliyorum en az asgari ucret alan bıle 7 bın fln dogum parası alıyor
Cerenavc Betul5353 bende çok merak ediyorum 32. Hafta da rapor alıcam rapor bitince yani 4 ay sonra mı alınıyor acaba
MelikeAkin Betul5353 dogum odemelerini dogumunuz olduktan 3 ay sure icerisinde bankaya yatiyor. Sizin hastanede dogumunuz olduktan sonra ordaki raportör adiniza basvuru yapiyor dogum parasi odenegi diye calisan anneye brut maas uzerinden hesaplaniyor
Raziye26 Ruveyda_ peki son 3 ay sigortanın yatmış olması gerekiyor mu? Çünkü çalıştığım yer kapalı ve büyük ihtimalle hiç çalışmaya başlamadan doğum olacak
Ruveyda_ Umaaay24 çalısan herkese verılıyor tabiki öğretmenlerde alır meslek ayrımı yok sgklı değil misin sen mesela şuan
Ruveyda_ Raziye26 bende aynı durumdayım bunun ıcın sgkyı aramamız lazım bence ama keyfı bı durum degıl bızlık bseyde degıl dogum ödeneğini alırız mutlaka
sweethome1000 Raziye26 doğumdan önceki son 3 ay sigortalı olmak değil şart.. doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigortalı olmak şartı var canm alırsın merak etme... benimde merak ettiğim aylık alabiliyor muyuz hangi tarihler de yatıyor
poyrazsmom_ Cerenavc ben 32 de aldım raporumu ama ne zaman yatacak bende bilmiyorum valla parça parçamı yoksa tek bi seferdemi doğumdan sonramı falan merak ediyorum
Fatma_ali_38 Kamuda çalışanların zaten maaşı yatıyo doğum izninde ekstra para vermezler.Özelde çalışanlar için bu durum
Ruveyda_ Umaaay24 hem maas hem dogum parası vermezler sadece dogum parası slırsın canım , sızde de ixin 4ay mı ücreztli izin kamuda
Umaaay24 Ruveyda_ çok da araştırmadım ama olabilir kafam karıştı canım bizde doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 16 hafta şeklinde
MelikeAkin poyrazsmom_ poyrazsmom_ dogum parasi dogumunuz olduktan ve hastaneniz dogumunuzu bildirdikten uc ay icerisinde yatiyor dogurmadan yatmiyor tabikide
hande_k poyrazsmom_ raporun bittikten sonra ödenir. Toplu olarak alabilirsin. Rapor bittikten sonra yaklaşık 1 ay sonra yatar.
Mihray Son 1 yıl içerisinde toplamda 90 gün prim şartı aranıyor. İzne ayrıldığınızda sgk lı ve çalışıyor olmanız yeterli doğum yani rapor parası almak için.
ds06 Arkadaşlar doğum parası denilen 300 TL yi istisnasız özelde kamuda çalışan yada calismayan ayırt etmeksizin herkes alıyor.topluca alınan parayı ise özelde çalışıp doğum iznine ayrılan maaşı kesilen anneler alıyor.memur alamıyor çünkü doğum izninde maaşları yatıyor.bende memurum bilgi bu şekilde