Busra_karadag
Merhaba kızlar klasik bir başlangıç yapacagım. (biraz uzun olabilir sıkılacak olanlar baştan okumasın 😁🤷♀️) Bende herkes gibi acaba yazabilir miyim dogum hikayemi nasıl olacak faln derken şimdi yazıyorum hamd olsun dogum yapalı 5 oldu. Öncelikle en başından başlayayım. Hamile kalmam zor olmşdu 3 sene tedavinin sonunda 4. yılda tedaviyle hamile kaldıgımı ögrendim. Benim için hamilelik zor geçdi ama herşeye ragmen cok güzeldi. Düşük tehlikesi kanamalar, plesanta previa, kordon dolanması, gelişim geriligi, erken dogum riski, idrar yolu enfeksiyonu faln derken benim için zor olmşdu. Ama hamd olsun her şetiy geçdi. Gelelim doguma son 2 ha tamda işlerimi yaptım agrılarım oluyor du, ara ara sancılarım oluyordu. 39+2de kontrolm vardı ve gittik o gün catı muayenesini oldm ondan önceden de catı muayenesi oldugum için cok korkmadım ve cok zor olmadı. Muayene 3 4 sicm acılman var dedi (ki bunun 2 santim 33 haftalık dan beri vardı) ve doktorun muayenesiyle kanamam başladı ve hemn yatış dedi. Ben bi kaç izin istedim ama vermedi. Oan bi korku başladı o ana kadar kendime cok guveniyordum ama o an korkmaya başladım. Neyse oyle boyle derken yatış yapıldı 10 ceyrek de suni başlandı. Muayenede ebe 4 5 cm dedi. Bu şekilde az az sancılarım artmaya başladı ama halen rahat karşılıyorum. Saat 2 gibi muayene için çatala alındım 7 cm dedi ve suyumu patlattılar. İşte ondan sonra sı benm için cok zor oldu. Cok zorlandım. Sancı geldigince oturup ıkınıyordum bebegin aşagıda indigini hissediyordum ama kalkınca tekrar yukarı cıkıyor du oyle boyle derken 5 oldu ama ben acıdan oluyorm yinede bagırmak istemiyorum gücümü kaybetmemek için ebeyi cagırdık dayanamıyorm diye. Ve muayene 7 dedi halen doktoru cagırdı ve benim en zor olan yerlerden biri iki eve üstten bastırıyor bi ebe alttan bi yandan ıkınma cok zorlandım. Ve halen 7 cm sonra doktor alttan ebeler üsten 10 dan fazla ıkınma ama yok aynı tansiyon düşmeye basladı doktor dedi bebek içerde çatladı. Hemn sezeryana almamız lazım açılmada olmuyor. Ben o an kabul ettim canımn agrısından. Ve sondan takıldı catalda oyle zor degildi o agrıdan hissetmedim bile diyebilirim Ve sezeryana alındım acilen. Benim yanımda dogum yapan kadınınkide önce normaldi son anda bebegin bası takıldı ve sezeryan a aldılar onun durumu. COk kotuydu belkide ondan etkilendim biraz. Spinial yapıldı igne yapılırken basta cok az yandı ve hemn ısınmaya basıyorsun hazırlanırken daha midem bulanmaya basladı sanırım korkudan igne yapıldı ama devam etti o arada doguma başlandı öekiştirmeler hissediyorsunuz ama acı yok ben bu arada cok kotu oldm tansiyonum düştü ve bi kaç defa bayılmışım bi gözümü acdım 4 5 doktor var basımda mide bulantıları devam etti istifra ettim bi defa 4 5 def igne yapıldı mide bulantısı için ve bebegimi çıkardılar küçücükdü korktum küvoze alıcaklar diye ama hemn agladı cok şükür ve ben ara ara baygın hissediyorm kendimi ve bebegimi giydirip ban gösterip götürdüler. Benimde ameliyatı bitti ve indim 4 5 saat sonra iyice uyuma geçmişdi. Ve 6 saat sonunda corba ve su içdim hemşireler gelip üzerimi degiştirim sondagı cxıkardılar ama hiç acımadı. Ama benim için zor olanlardan biri de ilk kalkış dı yürüdükçe acılıyorsunz. Gazımı rahat cıkardım. Ve agrı kesici yapıldı cok agrım olmadı. Ve sabahına taburcu olduk. Şimdi kendim kalkıp yatıyorum sanırım canm biraz tatlı bugn 5. Günü yeni toparlandım diyebilirim benim için zor oldu ama emin olun herşey geçiyor benim dogumum zor oldu ama yan odadaki baska bi bayan 1 saat içinde dogurdu herkezinki bir olmuyor şimdi hersey geçdi gitti sadece bebegim küvöze alındı onun için dua istiyorum sizde sag salim evimize gelsin diye 🥰😍 sormak istedikleriniz varsa sorabilirsinz bildigm kadarıyla cevaplarım. Allahım isteyen herkese nasip etsin bu duyguları inşallah 🥰😍😘
1.