Sifa0033 Kızlar 21+3 günlük gebeyim geçen geçen hafta tansiyonum 14\9 çıktı 1 saat sonra 10/5 oldu aradan 1 hafta geçti nabız yüksekliği ve baş ağrısı nedeniyle acile gittim tansiyonum 14/8 çıktı yatış verdi doktor kontrol amaçlı sabaha kadar 11/7 oldu taburcu oldum. Bi hafta kontrol et dedi şimdilik gündüzleri 13/7 akşamları 12/7.6 çıkıyor nabzım biraz hızlı atıyor. Benimle aynı sorunu yaşayanlar var mı birbirimize destek olalım moral verelim inşaallah
Baling Sifa0033 canım çok geçmiş olsun,başlarda nasıldı?ben daha 10 haftalık gebeyim tansiyonum çok düşük nabzım yüksek,doktor böyle olması gerekiyor yüksek olmaması lazım dedi sonradan yükseliyormu herkesin benm gbi başta düşük müydü?
Fatma-cnr06 Sifa0033 canım benımde 1 ay once falan aynı sey basıma geldı. Rutın kontrole gttım 14/9 cıktı ıste. Yarım saat sonra olctuklerınde normale dondu ama. Banada takıp yap dedıler evde. Sarımsaklı yıycekler. Tuketmeye basldım. Tuzsuz yemeye basldım allaha sukur dengede duruyor denemelısın bence
720berra- Sifa0033 tansiyon yükselmesi hareketsizlikten de olabiliyor düzenli yürüyüş yada spor yapabilirsiniz
Ipek_ozsyhzry Benimde 36.haftamda yüksek tansiyon yuzünden 37.haftada doğum yaptım benimde hep 10 11 lerde gidiyordu 36 haftamda 14/9 çıkmıştı doktorum sınır demişti 1 hafta ölçüm yapalım dedi 3 gün ölçtük son ölçümde 16/13 çıkınca aynı gün doğuma almıştı birden yükseldi gebelik zehirlenmesinden şüphelenmişti riske atmayalım alalım demişti çok dikkatli ol canım düzenli tansiyon takibe devam edersin tuzdan uzak durursun sağlıcakla kucağına al canım
Sifa0033 Ipek_ozsyhzry öncesinde bi problem yoktu canım 12 /8 çıkıyordu ölçtüğü zamanlar. 20. Haftamdan sonra birden oldu ama stres yapmıştım bikaç şeye onun etkisi olduğunu düşünüyorum kafam çok karışık korkuyorum açıkçası amin canım Allah razı olsun . Rabbim sana ve çocuğuna sağlık versin inşaallah
Sifa0033 Baling başlarda bendede sıkıntı yoktu canım benim nabzım hızlandı ve tansiyonum yüksek çıktı öyle anlaşıldı doktor stres yaptığımı söylüyor . Senin nabzının yüksek çıkmasına ne diyor doktor peki canım
Ipek_ozsyhzry Sifa0033 amin canım inşallah sende sağlıcakla alırsın kucağına benimde yoktu benimde birden bire çıktı son haftalarda
Baling Sifa0033 vücudundaki kan iki kişilik artk kalbin ona göre pompalıyor nabız yüksek olabilir ama 110 u geçmemeli dedi canım,bende sürekli ölçüyorum diğer bebeğimi kaybettim aynısını yaşamaktan korkuyorum
Sifa0033 Baling doktora gidince heyecan stresten 110 geçiyor ama evde kendim bakınca 105 falan çıkıyor hatta biraz önce 100 çıktı geceleri 88 e kadar düşüyor
Sifa0033 Baling sen neden bu sebeple kaybettin canım anlamadım. Çok geçmiş olsun Rabbim evlatlarımız bize bağışlasın
Baling Sifa0033 yok canım bu sebepten kaybetmedim,sürekli ölçüyorumki nabzım ve tansiyonum normale döndü mü diye bakıyorum.diğer bebeğimde hiç belirti yoktu kalbi durduğuna dair tek nabız ve tansiyon normaldi
Sifa0033 Fatma-cnr06 geçmiş olsun canım sana da inşaallah benimki de öyle olur evde tansiyonumu ölçerken bile stres yapıyorum ama ben nasıl olacak bilmiyorum Çarşamba günü doktora gidecem tansiyon takibi yapıyorum evde bakalım ne diyecek. Dua edin bana lütfen 🙏
Betuloz Bende bu hafta öyle oldum 14 8 çıktı nabızım 120 çıktı artı solunum zorluğu yaşıyorum tansiyonum yarım saat sonra düştü idrar testi felan yaptılar temiz çıktı kardiyoloji baksın dediler ama orada bakamayız şimdi dedi. evde ölçüyorum nabızım yine yüksek ama tansiyonum iyi bu olaylar sebebiyle çok strese girdim belkide ondan oldu..
Sifa0033 Betuloz aynen canım çok benzer şeyler oldu bende de benim tansiyonumu geceleri 12 hatta 11 falan ama gündüzleri başlıyorum yine stres yapmaya 13 çıkıyor. Bende bu olaylara stres yaptım zaten oyüzden böyle oldu hepimize geçmiş olsum
Sifa0033 Betuloz inşaallah canım sürekli kendimi dinliyorum buaralar ve hergün biyerim ağrıyor Allahım tez zamanda kurtarsın bizleri
Sifa0033 720berra- sürekli evdeyim evin içinde tur falan atıyorum ama korkuyorum işte kalbim daha hızlı atacak diye gebelik panik atağı mı acaba diyorum kendi kendime bazen
Sifa0033 720berra- sürekli evdeyim evin içinde tur falan atıyorum ama korkuyorum işte kalbim daha hızlı atacak diye gebelik panik atağı mı acaba diyorum kendi kendime bazen