Merhaba kızlar 🙋🏻♀️ (Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin)
ayın 2sinde sormuştum size nişanım mı geldi diye. Ufak bi akıntı şeklinde kan gelmişti zaman zamanda geliyordu. Hemen görümceme gösterdim bebiş galiba geliyo dedi. Beni bi güzel temizledi. Ağdamı yaptı duşumu aldım. Doğuma hazır bi şekilde bekledim heran gelebilir diye. O gün bişey olmadı ama akıntılarım devam etti zaman zaman. 3 nisan öğleden sonra kahvaltı yaparken hafif kasılmalarım olmaya başladı kayınvalideme söyledim oda bi git görün dedi. Eşimle doğum yapacağım hastaneye gittik. İlk defa gittiğim bi hastane olduğu için biraz tedirgindim nasıl acaba diye. Virüs olaylarından kaynaklı ger zamanki hastaneme doktorum artık olmadığı için ve o hastane karantina da olduğu için gidemedim. Her neyse gittik acilden giriş yaptık. Adını duyduğum hep iyi doktor dedikleri Fatih bey vardı şanşa. Kanamam var nişan geldi galiba dedim hemen bakalım dedi. Çatı muayenesi yaptı (biraz acılı oldu)🙍🏻♀️ 3 cm açılman var ama burda bebeği alamayız yenidoğan bakım ünitemiz yeterli değil dedi. Bebek çok şükür ultrasonda 35 haftalık 2400 kg gözüküyor deyince ben şok oldum 😱 nasıl hocam üç hafta önce o kilodaydı hiç mi büyümemiş dedim. Hiç büyümemiş ilerleme yok dedi. Ama ben yatışını vercem doğumu burda yap diye kendine bi güven geldi riski göze aldı sağolsun. Çünkü devlet hastanesi olarak en temiz kalan yer korana’nın olmadığı tek yer orasıydı. Neyse yatışı verdi dosyaları aldım eşimin yanına gittim hadi bakalım kızımız geliyo bugün dedim inanamadı sonra ben ağlamaya başladım çok küçükmüş daha hiç büyümemiş diye ağlama krizine girdim resmen 😔sakinleştikten sonra bahçeye çıkıp hava aldık yürüdük biraz o arada işte annelere falan haber verildi. Kayınvalidemle görümcem bebeğin eşyalarını alıp getirdiler. Şehirler arası yasak olduğu için ailem hemen gelemedi. Annem yok diye çok üzüldüm ama elden birsey gelmiyor durumlar malum. Önemli olan kuzumu sağ Salim kucağıma alıp biran önce evime gitmekti. Neyse eşyalarda gelince görümcemle işlemler için yukarı çıktım. Onu gönderip beni tek aldılar. Nst odasına girdim. Dedim burda nolcak napıcaklar bana 😕üç tane yatak yan yana iki tane daha normal doğum var. En sondaki yatağa geçtim. Bi tane ebe vardı çok tersliyodu hepimizi benmlede dalga geçer gibi gel gel sende gel açılman yoktur kesin burda mı açıcaz seninkinide diye söylenip gönderen doktora kızıyodu. Bende benim üç santim açılmam var boşuna göndermedi heralde buraya dedim. Hmm bakalım dedi alttan baktı 4 cm olmuş dedi. Serum taktılar hemen bitti. Hala sancım yoktu. Yavaş yavaş verelim artık dediler. Tekrar bi serum taktılar madem suni sancıymış. Ama bende tık yok. Lavman verdiler. Yaklaşık bi on dakika sonra çıktım lavaboya. Geldim uzandım tekrar hafif kasılmalarım başladı. Ebeyle hemşire gelip suyunu açıcaz dediler. Bende ne bilim basit birsey zannettim. Küçük bi uğraştan sonra suyum patladı sancılarım da o zaman artmaya başladı. Galiba saat 6 falan gibi. Ebe gelip tekrar kontrol etti 7 cm açılmış sabret sakın ıkınma dedi. Yandaki kızların çığlıklarını duyunca iyice tedirgin oldum. Öyle bi sancı kilitledi ki anlatamam devamlı geliyodu hiç durmuyodu. Hayatımda öyle bi ağrı ne yaşadım ne gördüm. Öyle bi bağırdım ki yandaki kızlar kendilerini unutup bana teselli verdiler sakin ol bebek yukarı cıkcak diye. Ama elimde değil. Tüm gücümle bağırdım. Ben kendimle ilgilenirken yanımdaki kızı doğuma aldılar 5 dk sonra yandan onun bebişinin sesini duydum. Herkes onun başındayken kaka yapar gibi bi his geldi bağırdım gelin çabuk geliyo diye. Koşa koşa geldiler sancın geldikçe ıkın doğuma alcaz dediler.moral verdiler ilk olmasına rağmen çok güzel kendini motive ettin çok güzel bi doğumun olcak dedi. 7 cm den bian 9 cm olmuş 😎 hemen aldılar.Yaklaşık bi 10 dk ıkınmanın ardından makası gördüm hayır yapma dedim ama iş işten geçti 😏 Toplam 4 saatin sonunda bal kızımı kucağıma aldım. Doktor 2400 kg demişti. Ama benim kızım 2950 ve çok sağlıklı doğdu 🙏 Kesim işlemini becerememişler biraz yıpranmış çok fazla dikişlerim var 8 gün olmasına rağmen hala aynı duruyor ve çok ağrım var. Ama bütün bu acıları unutturan minnacık bi kızım oldu. Sandalyede koltukta oturamazken dikişler yüzünden onu kucağıma alıp emzirdiğimde o ağrıları hissetmiyorum inanın ki Allahım o dirayeti veriyor. Sakın korkmayın tek sıkıntı suni sancı maalesef. Hiç istemedim kendiliğinden sancım olsun dedim ama olmadı herşey nasip. Allahım tüm isteyenlere versin 🙏🥰 şimdi 8 günlüğüz misler gibi uyuyo yanımda.