Herkese merhaba 😊
Dün doğuma gidiyorum diye sizden dua 🤲 istemiştim çok şükür bebegimi kucağıma aldım ve şuan başucumda mışıl mışıl uyuyor☺️ Kısaca hikayemin anlatmak istiyorum … 10.04.20 yani dün normal kontrolüm vardı ve çatı muayenesi olacaktım hatta daha önce forumda bu konu hakkında çok korktuğumu dile getirdim. Gebeliğimin ilk 5 ayı bulantı ve kusmayla geçti iki ayda 9 kilo vermiştim 20.haftamdan sonra sadece sabahları arada safra kusardım gebeliğimin 6.ayında böbrek genişlemesi ve taş oluştu sağ böbreğimde ve bir ay boyunca çok zorlandım çok agrı çektim resmen annemden emdigim süt burnumdan geldi doktorum stent takalım dedi ama kabul etmedim sonuçta anestezi uygulanacak ve bebeğimin durumunu riske atmamam ve agrıyı çekmeye razıyım dedim 32.haftadan sonra daha rahattım sadece ağırlaştım ve erken doğum riskim vardı dikkat ederek 38 haftaya kadar geldik başlarda kendimi ne kadar normal doğuma hazırlasamda çok aşırı korkumdan ve daha önce vajinusmus tedavisi gördüğüm için bilenler bilir hastalığı çok zorlanacağımı biliyordum ama yinede kendimi normale hazırladım egzersiz yaptım terapi uyguladım çatı muayenesine bile artık sıcak baktım sonrasında en güzel mutluluğumu yaşayacaktım ogluşumu kucağıma alacaktım herşeye razıydım yinede her ihtimale karşı doktorum sezaryen tarihi vermişti bana 15 Nisan’da. Ama dün kontrolüm vardı bebeğim zaten doğum pozisyondaydı ve aşırı baskı vardı rahimde sabrettim saat 13:00 hastaneye gittik nst ye bağlandım ama 20 dakika bana 20 saat gibi geçti çok zorlandım duramadım sancım vardı çıktık doktorum nst sonucumda çok fazla sancım çıktığını söyledi bende evet 5 dakikada bir vuruyor dedim ultrasona aldı sonra alttan muayene etmek zorundayım dedi ve korka korka çatala oturdum ve beni korkutmadan yavaşça muayene ettti ama nafile yine korktum 😟 ve ölçmeye çalıştıkça kötü olduğum aslında kasılmasam rahatça yenecektim ama maalesef ve doktorum 3 cm açılmam olduğunu pelvis kemiğimin dar olduğunu söyledi seni eve gönderemem yatışını yapmak zorundayım mecburi sezaryen dedi ağlamaya başladım korktum az da olsa normal doğuma hazırlandım ve içimde yaşamasına alışmıştım bir saat süre işteyim eve gidip eşyalarımı aldım zaten duşumu sabah almıştım ve 16:00 da yatışım yapıldı be 17:00 da ameliyathaneye alındım spinal sezaryen istedim en rahatı çok iyi yapıyorsun dediler iğne yapılırken hiç acımadı ayaklarımdan socaklık hissettim ve yavaş yavaş uyuştum uzandırdılar sondayı taktılar hissetmedim zaten beni hazırladılar hemşireler beni konuşturdular sakinleştirdiler hem heyecan hem korku vardı ve merak ve 5 dakika içinde ogluşum doğdu 17:28 de o kadar güzel tatlı melek gibiydi allahım çok güzeldi fotoğrafımızı çektiler sonra temizlemeye götürdüler ve beni dikmeye başladılar 5 dakikalık baygınlık geçirdim o ara dikişim bitmişti estetik yapılıyordu yaklaşık 30 dakika sonra ben çıktım ve toplam bir saat ameliyathane durdum odama getirildim ve yavrumu getirdiler nasıl güzel allahım rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda nasip etsin. Doğum bekleyenlerde Rabbim hayırlı doğum nasip etsin şimdi yavrum kucağımda acılarım onu görünce unuttum çok şükür iyiyiz biraz uzun oldu kusura bakmayın kendinize iyi bakın sağlıklı günlerimize inşallah 🤲☺️❤️❤️