Merhaba güzel anneler. Öncelikle hamileliğimden bahsedeyim genel olarak zor bir hamilelik süreci geçirmedim sadece başlarda düşük tehlikem olduğu için bir müddet yattım kanamalar falan derken benim için oldukça yorucu ve üzüntülü bir dönemdi neyse ki atlattık doğum hikayeme gelince 38. Haftada çatı muayenesi oldum çatımın üstten basık olduğunu öğrendim doktorum normal doğum taraftarı olduğu için zorlanırsın ama normal doğuma engel dediği dedi zaten bebeğim de çok kilolu değildi 38+5 e kadar hiç sancı hissetmedim sonra yavaş yavaş sancılar başladı ama hiçbir zaman düzenli değildi 39+1 de muayeneye gittik ondan önceki gece bayağı sancım olmuştu kesin açılma vardır dedim Umutlanmıştım ama 0 açıklık neyse döndük eve o gün akşam sancıdan duramıyorum yerimde ama yine düzenli değil sancılar yalancı sancı diye hastaneye gitmedik gece 4 e kadar dayandım en sonunda eşimi uyandırdım ben artık dayanamıyorum gidelim artık ne olacaksa olsun dedim ya serum verirler ya da sezaryene alınırım annemi uyandırdık 5 gibi biz gidiyoruz sen evde kal dedik puset bile almadık yanımıza çünkü biliyorum doğum sancısı değil bu gidip geleceğiz diye düşünüyorum ama bir yandan da aklımda hep şu soru var yalancı sancı buysa gerçeğine ben nasıl dayanacağım neyse 05.30 gibi hastaneydik nst ye bağladılar sancılar 100 çıkıyor ama hala düzenli değil ebe açıklığa baktı ben hiç sormadım bile ne kadar açıklık var diye çünkü açılma yok diye düşünüyorum neyse ben odada yalnız kaldım o sıra ebeyle eşim sigara içmiş dışarıda 😂 eşim geldi doğuma gidiyoruz dedi nasıl dedim açıklık tam demiş ebe sigara içerken ama ben şok anlatamam hayatımın şokunu yaşadım sonra doğumhaneye çıktık ebeye sordum ne kadar açıklık diye 9 cm dedi sonra ebe sancın geldikçe ıkın dedi benim için enn zoru ıkınmaydı çok zor geçen iki saat sonrası 07.30 da minik sincabımı kucağıma aldım evet çok zor çok acı ama dayanılmayacak gibi değil bu arada ben aldırırken defalarca bayılan bir insanım ben yaptıysam herkes yapar normal Doğumdan korkmayın doktor kesi atmadı bu arada ama yanlış zamanda ıkındığım için ufak bir yırtık vardı içte 4-5 dışta 3 dikişim var doğumu yaptığım gün 16.00 da hastaneden çıktık normal doğum mükemmel bir şey hiçbir zorluk yaşamadım neredeyse ev de süpürdüm bulaşık da yıkadım sadece ilk başlarda çok az dikişlerim acıyordu o kadar ay ne yazdım 😂 Rabbim herkese hayırlı kolay doğum nasip etsin bu arada kızım 21 Mart’ta kandil günü aynı zamanda Nevruz günü doğdu ❤️