Gozde_coskun Merhabalar , dün doktor kontrolum vardı sormayı unuttum , bilginiz var mı ? Benım 2. Gebelıgım ve esımle kan uyusmazlıgımız var iğne ne zaman yapılıyor acaba ,
Gul-08 Gozde_coskun benim de ikinci gebeliğim , doktora ilk gidişimde kan uyuşmazlığı var bizde demiştim, 3. ve 7. ayda bana hatırlat demişti.10. haftada kanamam oldu hemen vurdular, bir de 28. haftada test yaptılar vuruldum tekrar.
Aygul01 Gozde_coskun ne zaman vuruluyor biliypr musun 28 haftada birde doğumdan sonra. Gebelik suresinde Allah korusun kaza yaptın kan kaybettin yada bi yerin kesildi kanamam oldu, kanla ilgili acil olan herseyde o an iğne yapıyorlar. 28 haftaya gerek kalmıyor. benim kanamam olmustu bana iğne yaptılar.
Gozde_coskun Gul-08 gec kalmıyayımdaaa sorucam dıger ay randavumdaa ama vurulmazsa kötü oluyormus dımı
Gozde_coskun Aygul01 ilkinde test yaptılar vurulmaya gerek kalmadı. 2 kere yapıldı , ama 2. Gebelıklerde kesın dıye duydugumda üstünde duruyorum kanamam yok olmadı suan için
NazG İll gebelikte ve doğumda vurulduysaniz bu iğneyi tekrar vurulmaya gerek yok bende de var uyuşmazlık ben 0 negatifim. İlk doğumda be gebelikte vuruldum
Gozde_coskun NazG benımde o rh negatıf kanım ilk gebelıkte test yapıldı uygun cıkınca vurulmaya gerek kalmadı . Bunda kesın vurulur dıye dusunuyorum öyle duydum 2. Gebelıklerde
Gul-08 Gozde_coskun ilk gebeliğimde 28. haftada önlem amaçlı ve doğumdan sonra bebeğin kanına baktıktan sonra benim kanımı almadığı için vurdular.Ama ilkinde vurulduğumuz iğneler zaten 2. Çocuk içindi, önemli bir şey tabi, kanamam olunca hemen vurdular bana 28. haftada da test yaptılar negatif çıktı ama 1 doz vuralım önlem amaçlı dedi doktorum.
Aygul01 Gozde_coskun zaten ilk gebelikte vurulan igneler ikinci gebelik icin onlem amaçlı. ilk gebelikte vurulmadıysa ikinciye mutlaka vurulması lazım. Bence bu konuyu Doktorunuzla görusmeniz Daha sağlıklı olur.