Tlyonr83 Herkese merhaba 14 haftalık hamileyim 13. Haftamda başlayan mide yanmama ne ilaç ne de başka bişey çözüm bulamıyorum😔 karbonatlı su içmek şu an için bir nebze Olsun beni rahatlatan tek şey. Bunun için önerebileceğiniz birşey var mı? Lütfen yardımcı olun🙏🙏😭😔
Cansummm Tlyonr83 14+5 haftalığım ve geceleri mide yanmam çok oluyor yatağa yattığımda maden suyu bazen iyi geliyor ama genelde yarım çay bardağı soğuk süt içiyorum o da midemi rahatlatıyor😔akşam yemeğinden sonra birşey yememeye özen gösteriyorum yoksa çok kötü oluyorum
aysedrk Tlyonr83 Ben 35 oldum hala yaşıyorum aylardır sadece soğuk süt içiyorm başka bişey kesmiyo malesef bide elma denemiştim onunda faydası olmuştu doktorum gaviscon verdi kesmedi ama hafifletmişti
Serpil_27 Tlyonr83 bende 14 haftalıgım cnm bende de aynı sorun var mide bulantısı yanma prilam kullanıyorım bulantıya agrıya da ne yapcam bilmiyorum virüsten dolayı gidemedim de doktora
Hurizeynep0 Bende öyleyim aynı haftada durumdayız ama bn bişi yapmıyorum bulantıda var hafif kusarım diye
Tlyonr83 Hurizeynep0 beni biraz da olsa rahatlatan tek şey 1 çay kaşığı karbonatı bir çay bardağı suda karıştırıyorum dine çöken kalıyor üstteki suyu içiyorum bunu doktorum tavsiye etmişti. Belki sende daha çok işe yarar bi dene istersen.😔
Tlyonr83 Glsmnkcby gaviskon advance üretimden kaldırılmış klasik gaviskon ve renne tablet hiçbir işe yaramadı bende malesef😔
sulenesemin Bi kaç yudum süt, limonlu su, soda iyi gelebilir son çare renee şurup içebilirsiniz doktorlar veriyor
Tlyonr83 Cansummm canım ben süt veya yoğurt tükettiğim an midem iki katı asit üretiyor laktikasite karşı midemin ciddi bir hassasiyeti var oyüzden onu da deneyemiyorum😔
Cansummm Tlyonr83 laktozsuz süt alıp denesen gene midene normal süt kadar zararı olur mu çünkü süt gerçekten bazen kurtarıcı olabiliyor.
Marshmallow Tlyonr83 bir de muz tahin tarçın karisimi varmış.sabah aç karnına yeniliyormus.mide koruyucu özelliği varmis.ven denemedim ama bende de asit çok oluyor uygun vaoitte malzemeleri alıp deneyeceğim.yanmaya fayda eder mi blmiyorum ama denemekte fayda var.bi araştırın isterseniz🤷🏻♀️
Tlyonr83 Serpil_27 pirilamı ciddi kusmalarım olduğu için verdi doktorum gece yatmadan önce içiyorum. Gün içinde de zofer adında bi ilaç alıyorum kusmaktan içim dışıma çıkıyor zaten ona alıştım ama mide yanması beni bitiriyor 😔
Serpil_27 Tlyonr83 çok zor walla cnm yaşayan bilir ancak diyorum yani kusmadan mide yanmasından hamileligin tadinı alamıyorum bide tam yavaş yavaş yürüyüşede çıkarız hava güzel olur 3 ayımızda biterse dedik virüs çıktı eve hapis olduk psikoloji bozuk hareket yok allah yardımcımız olsun cinsiyeti ögrendin mi sen
mrvsyr Tlyonr83 38+2 oldum mide yanmaları git gide artıyor 😔 dolaptan çıkartıp buz gibi yoğurt yedim geceleri en ideali o geldi gaz yapıyor ama yanmaları azalttı. Rennie duo şurupla da idare ettim bi süre Allah yardımcınız olsun. Büyüdükçe artmaz inşallah benim gibi
Marshmallow Tlyonr83 ben de gaviscon şurupla atlattim yanma dönemlerini.ama bence bazı yaşlara işe yaramıyor.7. haftamda başlamıştı benim yanmalar 16. Haftama kdr yoğun bir şekilde devam etti o zamanlar işe yarıyordu gaviscon.su an 21. Haftamdayim yanmalarim ara ara oluyor ve hiç ise yaramıyor gaviscon şu an
turunculuanne Tlyonr83 ben de aynı durumdayım. Gaviscon içiyorum ara ara rahatlatıyor dün çok fenaydım bugün biraz iyiyim mesela
Tlyonr83 Serpil_27 aminnn hepimize yardım etsin allah🤲🏻 Dediğin gibi hamileliğin tadını da çıkaramıyoruz😔 hastaneye de gidemedim ki Dr um gelme Mayıs’ın ilk haftasını bekle en azından diyor. Cinsiyet için risk almaya değmez diye düşünüyor ben de katılıyorum. Ama meraktan da deliriyorum🙈
Gunesinponcikannesi Tlyonr83 soğuk süt ve ayran bide maden suyu (soda değil yalnız maden suyu ikisi farklı) rennie duo şurup 2 kaşık ve yediklerine çok dikkat et akşam 7 den sonra bir şey yeme salatalık hariç oda hafif iyi geliyor bana her gece 2 tane yiyorum. Akşam kahve içme çikolata yeme çay içme portakal yeme yiyip içtiklerin çok etkiliyor