• Sağlık
  • Beliyle alakalı sıkıntısı olanlar

Herkese merhaba. Gebe olduğumu yeni öğrendim sayılır şu an 7 haftalığız. Geçen sene buzda düştüm ve kuyruk sokumu kemiğim kırıldı. Hamile kalmadan önce zaten yorulduğumda ya da iş yaptığımda kuyruk sokumumda ağrı oluyordu. Kadın doğum Doktoruma en son muayenede durumumu anlattım bunun normal doğuma bir engeli olup olmayacağını sordum. Tabiki zorunlu bir durum olmadıkça ben de normal doğum yapmak isterim. Ama durum daha da kötüleşirse diye korkuyorum. Ortopedi doktorundan kağıt getirmediğim sürece normal doğuma seni alamam sezeryan olmak zorunda kalırsın dedi. Bu durumu yaşayan ya da bilgisi olan var mı acaba? Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Merhaba canım,bende dağdan inerken sürüştüm sırtım çok kötü deydi yıllar öncesiydi oysaki,şimdi 21+3hamileyim son 1 aydir ayakta kalınca belim fenaa ağrıyo😔😔 banada normal yapamazsın dediler sezeryan olacakmışım ,hayırlısı olsun İn şa Allah🤲

Naime_mva
      Benim şu an çok ağrım yok ama sanırım bebek büyüdükçe ağırlık da binince ağrı artacak. Ortopedi doktoruna da gittim ben onlar da böyle bir risk alıp kağıt yazmaya yanaşmıyorlar kendilerini garantiye alıyorlar.
      Sağlıkla doğsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden 🙏🏻 Hakkımızda hayırlısı 😊

inthequeue canım eğer riskli bi durumun olsa onay veriyo doktorlar , demekki senin durumun el vermiyor. Bende skolyoz ameliyatı oldum ve belimde platin var .önceki hamileligimde doktorum onay istedi seninki gibi. Gittim ortapedi doktoruma hemen verdi hic sorun olmaz dedi ama pihti nedeniyle sezaryen oldum 😁 hayirlisi olsun de boşver, önemli olan sağlıkla kavuşmak bebişlere🥰

inthequeue canım şimdiden belin ağrıyosa son haftalarına doğru bebek büyüdükçe daha da ağrın olucak o yüzden kendini o dönemlerde çok yormamaya ayakta kalmamaya özen göster ypksa çok ağırı çekersin

Bende 2 fıtık var biri ileri düzey biri başlangıç ve şuan 31. Haftadayız sizce bana da mı sezeryan derler 😔

_zehra_ Kısmet neyse o oluyor. Kesinlikle 🙏🏻 Zaten kuyruk sokumu kırığının ameliyatlı bile kesin çözümü yok. Sezaryen olmak da bana mantıklı gelmeye başladı sanki. Daha kötü olup bebeğimi kucağıma alamazsam daha da zorlanırım. O yüzden hayırlısı 😊

sonsuzadek cnm merhaba ben 25+6 günlük hamileyim ve sol tarafımda belimde sızlanma var ağrı var bide adet olacakmışım gibi ağrılar sence normalmi

Aysuhlil kanaman suyun veya erken doğum riskin yoksa çok normel.
                bebek büyüdükçe baskı yapıyor olabilir.

• su az içiypsanız böbrek ağrısıda olabilir su içmeyi ihmal etmeyin sakın. çümkü kuzenim hamileliğinde su içimini az yaptı, böbrekleri susuz kaldı, sususuz kalıcnada böbrek ağrısı adet sancısını tetikledi.
                  erken doğum oldu. o yüzden genelikte su içimine dikkat edilmesi lazım aklımdayken diyim dedim.
                  çok ayakta kalıyosan, soğuk aldıysan da ağrın olabilir. sen yine doktora yittiğinde sorarsın