SeHer1909 hayır olmuyor neden olsun ki! Benim çevremde hemen hemen hepsi normal doğum yapıyor benim bi şikayetim olmadığı gibi çevremdede hiç böyle bi şikayet duymadım açıkçası. Bence o şikayeti edenlerin yapısal problemleri olanlardır. Doğru doğum zor ama bittiğinde herşey bitiyor. Doğum bittiktwn 1 saat sonrasında herşeyimi kendim yaptım. İlk büyük tuvalete burda hemşireyi çağırman gerekli normalde ben çağırmadım hemşire gelip sordu biraz bekleyelim tuvalette dedi bende kendimin gittiğini deyince kızdı bana neden kendin gittin bizimle gitmen gerekliydi diye(baş dönmesinden korkuyorlar)onun içinde tavsiyem kesinlikle normal doğumdan yana.birde ben hamileliklerimde çok hareketsiz kalıyorum yürüyüş, ağır işler, yada ilişki olmuyor ona rağmen ben normali başardıysam herkes başarabilir bence. Bi sıkıntı olmadığı sürece. Burda yazıları okuyorum çok şaşırıyorum Türkiye’de herkes hemen sezeryana alınıyor. Burda bi tanıdığım 2 gün sancı çekti en son bebeğin kalp atışı yavaşladı bebek riske giriyor diye sezeryana aldılar yoksa almıyorlar sonuna kadar deniyorlar ve uğraşıyorlar.