Merhabalar,
Benim gebeligim riskli gebelik olarak gecsede çok rahat bir hamilelik geçirdim . 12. Haftama kadar çok az bulantım oldu onu da sabah yataktan kalkmadan yediğim galatelerle kontrol altına almıştım . 11 . Haftamda ikili ve ense kalınlığı testimin çok çok iyi çıkmasına rağmen 16. Haftamdaki ultrasonda bebeğimin beyninin dışında kist ,kalbinde parlaklık ve bir böbreğin de büyüme olduğu ve bunların down sendreomu bulgusu olduğu söylendi . Şu an bu kadar sakin yazdigima bakmayın ultrasonda doktor bunları tek tek derken o sedyede nasıl agladigimi inanın içimin nasıl acidigini tarif edemem . 3 ayrı doktora daha gösterdik hepsi aynı şeyleri söylediler ve eklediler 22. Haftada organlar normal boyuta ulaşıyor o zaman netleşir . Yada sıvı alırız keseden yada bı kan alırız yurt dışına gider eğer bebek down ki ise aldirirain yada aldirmazsin sana kalmış dediler . Eşimde bize bişey olursa kim bakacak birde kız çocuğu sürekli yanında olamayabiriz dedi. Bide bu kadar stres arasında bebeğimin kız olacağını öğrenmiştim inanın sevinmeye zamanım olmadı . 22. Hafta geldi çattı perinatoloji bölümünden iyi bir prof bulduk gittik 1 saat boyunca inceledi ve bebeğimin %99 sağlıklı olduğunu hiç bir problem olmadığını söyledi . Evet biraz da olsa rahatlamıştım ama ben zaten kararımı 16. Haftada vermiştim Allah’ın verdiği herşey kabulüm ve içimdeki cana kıymam .bilsem ki eşim benden ayrılacak umrumda bile olmazdı annelik bebek rahime girdiği an başlıyormus .
Ve geldik 32. Haftaya gece ellerimin içleri ve ayaklarımin altlarında inanılmaz bir kaşıntı resmen kasimaktan kanatacak seviyede kaşınıyor herhalde dedim yediğim bişey dokundu kalkıp soğuk su ile yıkıyorum anlık geçiyor uyurmuyor. İnterbetten bakayım dedim kolestas diye birşey çıktı ilk defa duymuştum . Ani bebek ölümüne sebep olabiliyor yazisini okudum bana daha sabah olur mu hemen doktora gittim . Ona bilmişlik.yapip demedim tabi. Belirtileri söyledim kolestwz olabilir dedi karaciğer enzimlerime bakılmasıni ve safra asiti testini özel hastahanede yaptirmami söyledi. Zaten ac jarnina gittiğim için her ikisini de aynı gün yaptırdım safra 3 güne filan çıkıyor . Ve sonuçta gebelik kolestazi çıktı . Bebeğin hareketlerini takip et dediler sürekli ve bı ilaç verdiler ursaktive diye bişey . 34. Haftadaydik bir sabah kalktım bebeğim hareket etmiyor çikolata yedim duş aldım sola yattım oynadım karnimla hayır bebekde bı hateket yok koştum hastaheneye nstye soktular bebeğin kalp atışları zayıf dediler . Ben tabi yine bir aglama krizi gelmişiz son aya nerden çıktı bu . Bebeği alabiriz kuveZde tamamlar dediler . Tabi kendi Dr um degikdi bunu diyen . Gel günlük net ye gir bu hafta en azından bitsin dedi 36. Haftada alalım . Ertesi günü kendi Dr uma randevu aldım . O baktı suyu iyi hareketleri iyi bence hemen karar vermeyelim . Bende tabi artık paranoya oldu eve geçiyorum elim sürekli karnimda aklimda sürekli bebegim . karaciğer enzimkerini ve safra asitine tekrar baktılar nornale dönmüştü .Çok şükür o verilen ilaçla tam 40. Haftaya kadar geldik .. ve doğumum benim bebeğim hep 2 hafta öndeydi tombul olmasından kaynaklı . Benim acilmam hiç olmadı suni sancı ile baslatalim dediler ama bende hiç ağrı yok . Bebek kilolu açılma yok suni sancı ile can cekisip bide sezeryan olmak var . Bide dr bebegi riske atmayalım dedi zaten başımızdan bir sürü şey geçmiş riske atar miyim tamam sezeryan olsun dedim . Akşam 6 da muayeneye gittim aynı gün akşam 8 de gel doğur dedi . Allah’ım benim ayaklar yere basmıyor annem ve babamla gitmiştik eve geldim eşim işten gelmiş dedim hadi hazırlan gidiyoruz nereye dedi baba oluyorsun ,😅 nasıl ya hemen mi dedi ? Yok dedim yaşını bekleyecektim ama yeter artık çıksın 😁 gittim odami süsledim . Annemlere bebek için neler verileceğini ayarladım verdim. Bebeği takip edin Suriyelilerin bebekleri ile karışmasın dedim benim ki tombul olacak tartın gerekirse diye de takildim 😀 canlı canlı sonda mi ney onu taktılar baya acıdı . Sonra ameliyathaneye indirdiler . Yastığı kucağıma koydulat eğil hafif dedi anezteziyi yapacak olan bende eğildim orayı ilk uyusturdu biseyle hiç hissetmedim gibi .. ayaklarım öyle ağırlaştı ki parmaklarını oynat dedi ne mümkün . Kesmeye başladılar yukarıdaki ışıktan yansıyordu bakamadım ,😄 bı ara böyle içim gider gibi oldu kan gitmesinden galiba . Dr suewkli benle konuşuyordu. Allah’ım 10 dk sürmedi nasıl güzel bı ses nasıl şükür ediyroum ilk yukardan baktirdikar buruş buruş yanaklı bişey . Sonra mavi bı havluya sarıl getir diler ya dedim emin misiniz benden böyle güzel bişey çıkmış olamaz . Allah’ım ya maşallah çok güzel bı kızım olmuştu. Ve bu arada maşallah çok sağlıklı bir bebek dünyaya gelmişti. Ee tabi bu kadar hastalıkla savaş eden kızıma layık bir isim olmaliydi ömür koydum adını 😅 ömürüm su an 2 ay 2 günlük hala tospik . Sezeryan olanlara tavsiyelerim var tabi . Mesela benim gibi büyük tuvalete çıkmadan asla cikmayin ben çıkmadan eve geldim 2. Günü ağlıyordum gittim.lavma yaptırdım. Çünkü icinizde gaz dikişlerle baskı yapıyor dayanılmaz ağrı veriyor . Ve benim 3 gün hiç sutum gelmedi sadece sarı bı sıvı geldi oda bebek için hayati onem taşıyor mutlaka icirin benim göğüs ucum vardı ama çok ağırdı yara olmadı ama çocuk ilk alırken ellerimle bezleri sıkıyordum o kadra acidi . Lasinoh krem filan fayda etmedi ben zeytinyağı ile hafiflettim ne yaparsanız yapın acıyor ilk hafya en iyisi nemlendirmek organik zeytin yağı en iyisi bebeğe de zararı yok. Sütünüz yoksa da emzirin damarlar dan cekildikce beyne uyarı gidiyor ben öyle yaptım tek anne sütüm yetiyor çok şükür . İlk hafta sarılık yapmamak için sütünüz gelmeye bilir mama tajviye yapın . Eğer bebek sürekli uyuyorsa sarılığı ilerliyor ben totosunu açınca uyanıyor şu burnunu hafif sıkın ayağının altına hafif vurun uyandırın emzirin . Beebek doydikca sarılığı atıyor beslenme çok önemli . Ben depend kullandım çok memnundum dikislere zaten bant yapıştırıyorlar . 1 gece 1 günduz kaldım eve gidince banyo yapabilirsin ama banyo çıkartma dedi bende geldim yaptım . Yani aklıma gelen doğum seruvenimi yazmaya çalıştım .. Allah’ım tüm hamileler in kucaklarina sağ salim almalarını nasip etsin ve anne olmak isteyen her kadına nasip etsin .. annelik çok güzel .