Elfk Herkese merhaba arkadaşlar. 16 haftalık hamileyim. Bugün doktor kontrolüne gittim. Cinsiyeti beklerken doktor bebeğimin beyninde koroid pleksus kisti olduğunu ve 10 mm çapında olduğunu ve baya büyük olduğunu söyledi. Beni bir peritonologa yönlendirdi. Sabahtan beri çok kötüyüm. Zamanla küçüldüğünü okusam da bu durumu yaşayan var mı? Bana tavsiyeleriniz nedir? Doktora gidip tekrar üzülmek istemiyorum
Sedos2020 Elfk o kist genelde kayboluyor ,kist değil sıvı birikintisi aslında ,eltimin kızının bebeğininde vardı hemde ikitane özel hastane zararsız dedi ..şimdi dogurali 6 ay oldu bir problem yok şükür 🤗korkmayın bişe olmaz inşallah..
inancin_annesi Elfk canım 1 hafta önce bende detaylıya gıttım 21. Haftada bnmde solda 7mm gözuktu ama doktor bunun gececeğini söyledi. Genelde downlu cocuklarda oldugunu söyledi ama burun kemiği ve ense kalınlıgının gayet guzl oldugunu söyledii. zamanla kapanıyormus o ben doktor öyle diyine cok dusunmedım kafama takmadım. Diğer sonucları guzl olunca doktora önemsemedi. Ama gecici birseymıs ondan cok strese girme Rabbim bebeklerimizi sagsaglım kucagımıza almayı nasip etsin insallah🤲🏻🧿
Zlhaa Yaklaşık beş gün önce benim bebeğimin kafasında çıktı canım maalesef 😢 17 haftalık gebeyim bende .. Down sendromlu riski çıktı bakalım Allah hayırlısını versin bebeklerimize şifa versin Rabbim
Elfk Zlhaa Tek başına down sendromu riski değilmiş aslında tam olarak. Eğer ense kalınlığı gibİ diğer faktörler de varsa o zaman biraz problem olabilrmiş. Eğer ikili tarama testin normal çıktıysa aslında çok da kafaya takmamak gerekiyormuş. Umarım bebeklerimiz sağlıkla doğar
Elfk inancin_annesi çok teşekkür ederim benim ikili tarama testim de çok şükür gayet iyi çıkmıştı. Ama doktor uzman doktora yönlendirince endişe ettim. Sanırım sorumluluğu üzerinden atmak istedi.
HemsireAna 20+4 de detaylı ultrason çekildim bende, benim bebeğimde de var fakat en geç 28. Haftada kapanıyor 😌 haftanız çok erken bu kadar üzülmeyin lütfen 🙏🏻
Elfk HemsireAna Allah razı olsun umarım en kısa sürede bu sıkıntıda biter. Bebeklerimizi sağsalim kucağımıza alırız☺️
Zlhaa Elfk canım bende kansızlık var normalde tanesimi taşıyıcısıyım genetik annemde var çocuğumda olma ihtimali de var ense kalınlığı normal çıkmıştı.. sadece kafasında pleksüs kisti çıktı ve amniyo önerdiler .. bende artık 20 haftamda detaylıda öğrenmek istediğimi söyledim 🙏🏻
Elfk Zlhaa peki amniyo yaptıracak mısınız çok tehlikeli diyorlar. Eğer ense kalınlığı normalse yaptrmaya gerek yokmuş aslında. Ama tabiki sizin kararınız