Merhaba herkese 🤗 Memeye yapışık gezen bir oğluşum olduğu için yeni yazabiliyorum hikayemizi. 21.03.2020 tarihinde 11.58 de spinal sezaryen ile oğlum aramıza katıldı. 34. Haftaya kadar çok rahat mide bulantısız vs bir hamilelik geçirdim. 34. Haftadan sonra feci şekilde sırt/bel/çatı kemiği ağrılarım başladı. Son 5 hafta neredeyse hiç uyumadım. Gece sıcak suyun altına oturup belki 1 saat öylece bekliyordum. 34. Haftada Nst de sancılarım çıkmaya Da başladı. Hemen hazırlıkları tamamladım tabi. Beklemeye başladık. Kesin erken gelecek diyordum. Bu arada Demir Bey iri bir bebekti ama doktorum 4000 gramı geçene kadar hala normal doğum düşünebiliriz diyodu hep. Ben de sezaryen bile olacak olsa bebek kendi gelmeye çalışsın suyum gelsin vs bir şey olsun doğum doğal başlasın istiyordum. Bu arada doktorum çatı muayenesi yapmayan ve doğum anında her şeyin değişebileceğini savunan bir doktordu. 38. Haftada ben ağrım çok diyince açıklığa baktı hiç bir açılma belirti vs yoktu. Beklemeye devam edelim dedi. 3-4 gün sonra yeniden çağırdı. Gittiğimizde yeniden alttan muayene etti ama bu sefer canım acıdı baya bi. Yine açılma kanala girme vs bir durum yoktu. 2 gün sonra gel dedi. Gittik tekrar muayene etti yine bir gelişme yok 39+1 olmuştuk. Kilosu 3950 gram gözüküyordu. Muayeneden sonra geçen seferki kontrolde rahim sıyırma işlemi de yaptım doğum başlasın diye ama hala rahim çok yukarda bu kadar sancıya ve ağrıya gelişme olması gerekirdi. Açılma vs hiçbir şey yok ayrıca yapın 4 kilo bir bebeğin doğumu için gerçekten uygun değil dedi. Ben de zaten son zamanda bebek kilosundan dolayı çekinmeye başlamıştım normal doğumdan. Fazla dikişim olmasından hem sancı çekip normal doğum yapıp hem de fazlaca kesi/yırtıktan dikiş ağrısından çok korkuyordum. Uzun lafın kısası spinal sezaryen kararı aldık 39+5 de oğlum gelecekti 💞 21.03.2020 tarihinde 09:00 da hastaneye gittik yatışım yapıldı. 11:00 de ameliyathanede olacaktım. Hazırlıklar belgeler vs halledildi. Aşağı inmeden sonda takıldı odada. Aşağı indik eşimle Kapıda vedalaştık ve içeri girdim. Herkes güleryüzlüydü sorular sordular konuştuk. Anestezi doktoru geldi. Ameliyat masasına oturdum öne doğru eğil dedi. Önümde de başka bir doktor duruyordu omuzlarımdan tuttu. Belimden iğneyi yaptılar. Neredeyse hiçbir şey hissetmedim. Yattım yavaş yavaş bacaklarım ağırlaştı sanki tonlarca yük vardı 😬 doktorum geldi sohbet muhabbet derken daha çiziyorum kesceğim yeri anlatcam ben sana adım adım ne yaptığımı dedi. Ne çizmesi kestiniz işte korkmuyorum falan diye geyik yaptık biraz. Zaten 2-3 dakika sonra çekiştirmeler hissettim aha geliyor dedim 😬 oğlumu çıkardılar ayyy kocaman ayy çok tatlı diye herkes bişiler söylüyor ama ben ağlama sesi bekliyorum haliyle. Yanımda duran hemşireye ee ağlamıyor dedim kordonu kesilmedi daha dedi ve sonra oğlumun sesi geldi doktorum kaldırıp gösterdi oğlumu o sırada fotoğraf çektiler bol bol. getiricez yanına dedi çocuk doktoruna verdi. Biraz temizleyip havluya sarıp yanıma getirdiler yanağıma koydular. Hayatımda yaşadığım en güzel ve en tarifsiz andı. Çığlık çığlık ağlayan oğlum tenime dokunduğu an tuşuna basılmış gibi sustu. Dokunduğum en yumuşak ve en sıcak tendi. Biraz durduktan sonra üşümesin annesi diyip aldılar yanımdan. O sırada dikişlere de başlamışlardı. Dikişler esnasında ve rahim temizleme esnasında yoğun mide bulantım oldu. Söyleyince hemen ilaç enjekte ettiler anında geçti. Bir de dikişlerin sonuna doğru omzuma bir ağrı girdi. Çekiştirmelerden olduğunu söylediler. Dikişler bitti. Odaya çıkardılar üstümü giydirince Demir oğlanı getirdiler. Hemen memeye koydular emmesi için. Corona dolayısıyla ziyaretçi yasaktı. Eşim sadece ameliyathane çıkışı ve odaya getirilince gördü. Hemen geri indirdiler refakatçi gelsin dediler ve annem geldi. 1.5 gün kaldık eşim ancak bizi almaya gelebildi. Hiçbir şekilde sokmadılar. Uyuşukluk geçince sondayı çıkardık ebeyle birlikte yürüdük. Zordu tabi ama öldürücü değildi. Biraz uzun oldu oğlum uyanmadan yazayım diye çok da cümlelere dikkat edemeden yazdım 😬 sorularınızı cevaplayabilirim 🥰 hepinizin sağsalim bebeklerinizi kucağınıza almanızı diliyorum. 🥰