Merveninmiskokulusu Kızlarr doktorum bana ete dokunmamı söyledi sizin doktorunuz da sizleri uyardı mı 🙄
1Anne_ Deletedmom124 kiz öyle değil 🤣çiğ etten uzak durmasını falan soylemek istemiştir bence 🤭 yememesi gerektiğini
Zynp01 Sydylmz neresi saçma çiğ ette toksoplazma olabilir elinize bulaşabilir dokunsanız ve unutup yıkamazsanız tehlikeli
Marinedeniz Islim123 toksoplazmadan dolayi sanirim cig et uzerindeki bakteriler sebep oluyor diye biliyorim
LeylaEce Yapılan tahillerrde tokso plazma geçirip geçirmediğine bakılıyor eğer geçirmediysen böyle bir öneride bulunuyor doktorlar bana da aynısını söylemişti doktorum sebze meyveleri bol su ile yıkamadan yeme demişti muhtemelen ondan demiştir.
Sydylmz Zynp01 zaten insan ete dpkunduktn sonra yani yemeklere dograyp attıktan sonra haliyle elini yıkıyor doktorlar haftada bir et yememiz gerektiğini söylüyor zaten o zaman hiç dokunmayalm biri pişirsn önümüze getirsin yiyelm
Merveninmiskokulusu 1Anne_ Hayır canım yemememde sıkıntı yok 😅sadece çiğ ete temas etme dedi dokunmadan pişirip yiyorum yani
Bilemedimsimdi Merveninmiskokulusu ben hamile kaldığımda tam kurban bayramiydi akşama kadar etle uğraştık inanın yeni oluştuğu icin farkedilmiyor da haliyle tam o aralıktaydı bi sey olmamis cok şükür toksoplazma icin demiştir.. leke hurafe olaylarinda da nar elleme falan derler ömrümde yemedigim nari hamileyken yedim valla dogunca bakicaz ben pek dinlemedim hurafeleri
Merveninmiskokulusu Bilemedimsimdi Bu hurafeliktenten değilde canım toksoplazma üretebilir dedi galiba bende dana ciğerinden biliyorum leke bırakır diye birde gülü koklamak😂ama gülü koklayınca kırmızı çok hafif leke olabiliyor yeğenimden biliyorum 🤓
Meleks32 Bilemedimsimdi merak etmeyin hiç bişey olmuyor ben oğlumda her akşam kase kase yerdim ay hemen ne yemek ama annem çok kızıyor bunda diyor nar yasak sana diyor oğlun diyor o nar yemenden bu kadar hareketli ve sinirli diyor 😂
Mekamu Merveninmiskokulusu çiğ etten bakteri kapabilirsin diyedir. Ben dokunuyorum sonra da elimi ağzıma sürmüyorum tabiki hemen sabunluyorum 😂
RabiaMG Merveninmiskokulusu doktorum cig et yeme dedi. Ebe yengemde eldivenle dokun dedi toxoplazma kapmamak icin.
Nesizade05 Merveninmiskokulusu çiğ etteki bakteri gebelikte sıkıntı yaratıyor canım o yüzden demiştir ama elini yıkarsan bişey olmaz
Merveninmiskokulusu Nesizade05 Evet bana da öyle söyledi bakteri ürettiği için eldivenle yapıyorum ama bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor mu ondan sordum 🤗
Zynp01 Sydylmz herkes yıkamıyordur ne var ki bn ete hiç dokunmuyorum eşim pişiriyor önüme de koyuyor bu lüks değil yani:)
Islim123 Marinedeniz eli ağza götürmediği sürece sıkıntı yok bence benim doktorum hic öyle bisey demedi