Merhabalar 💐
kısaca doğum hikayemden bahsedip tecrübelerimi anlatmak istiyorum belkifaydalanan olur 🥰
41+3 te minik kızımı kucağıma aldım gelmek istemedi küçük hanım kontrole gidiyorduk sürekli ama yok 1 cm açılmayla 1 ay gezdim yapmadığım açılma hareketi kalmadı o kadar çok hurma ve ananas yedim ki yok olmadı açılmam 🤷🏻♀️En son kontrolde ebe açıklık kontrolü yaparken keseye dokunayım biraz istersen açılma çoğalır dedi peki dedik neyse eve geldik hiç bişey yok sabah kalktım dip köşe temizlik yaptım poğaça yaptım hala sancı yok öğleden sonra dört gibi tv izliyorduk salıydı eşim evdeydi şansıma komik birşey söyledi bende güldüm aniden çişimi kaçırmiş gbi su geldi hemen banyoya koştum istemsizce akıyordu hastaneyi aradık gelin dediler gittik yatışım yapıldı ama hala sancı yok tv izledik bişeyler yedik damar yolu filan açıldı sancın gelmezse sabah beşte suni sancı vercez dediler gittiler bizde uyuduk gece 01.00 tam aniden sancıyla uyandım 🤦🏻♀️Yok böyle bişey geçiyor aniden zınk diye dürtüyor sıcak suya tuttum belimi klozete oturdum biraz hafifledi ama gittikçe arttı şiddeti ebe geldi baktı 4 cm olmuş açıklık ama dayanamıyorum sancı geldikçe bağırmak istiyorum ama eşim ağzımı kapatıyor orda çok sinirlendim ona küfürler ettim defol git senin yüzünden çekiyorum bu ağrıyı sen ağzımı kapatıyosun bağırmamam için diye🙈 epiduralden çok korkuyordum burada çok şey okudum çok acıyor diye bel ağrısı yapıyor diye ama dayanamadım artık yapın dedim ay dünya varmış hiç korkmayın hissetmedim bile iğneyi 💁🏻Neyse sabah 6.48 de kızım doğdu şükürler olsun şimdi 8. Ayımızdayız 🥰🐣
Tavsiyelerimi anlatayım inşallah işinize yarar 🥰
bebeğe alışmak biraz zaman alabiliyor kendinizi kötü hissetmeyin emin olun ki on gün sonra dünyanızın ta kendisi oluveriyor minnoşlar 🥰
göğüs ucu yarası olmasın diye silikon göğüs kalkanı kullandım ama unuttum ki latex alerjim var göğsüm deri attı çok acı çektim böyle bir sorununuz varsa unutmayın göğüs kalkanı alırken tekrar düşünün böyle olacağını bilseydim gümüş kapak alırdım
doğumdan sonra siyah çay içmeyin sütünüzü keser hatta sütünüz daha geç gelir🤷🏻♀️
normal doğumdan sonra kendinize yüklenmeyin evi toparlıycam bilmem ne diye biraz sabredin ağır kaldırmayın perineniz çıkabilir 🤦🏻♀️
vajinanızda ağrı oluyor doğum sonrası 20 gün kadar oturamadım dikişler vardı kimse ağrı acı olabileceğini söylememişti ve hayallerim suya düşmüştü ama kendinizi korkutmayın tabi kinormal doğum çok daha kolaydı hemen ayağa kalktım mesela bebeğimi rahatça kucakladım süte zararı olmayan ağrı kesici alın korkmayın rahat olun bilin ki eser kalmıyor geçiyor hepsi 🥰
iki buçuk aylıkken pamukçuk yüzünden meme reddi yaşadık üç aydan fazla sürdü galiba yenmemiz ama yendik çok şükür inşallah yaşamazsınız bunu ama yaşarsanız sakın pes etmeyin geçiyor 💁🏻
Ahh pişik🤦🏻♀️Baş belası pişik 50 günlük olasıya çok şiddetli pişik vardı bebeğimde çok ağlıyordu kuzum 😔kaç tane doktora gittik geçmedi en son komşum eosine diye damla var kırmızı boya gibi ondan al kurutur dedi iki hafta kullandım içinde 12 tüp damla çıkıyor iki günde bitiyordu o kadar çoktu bacaklarına kadar gelmişti her altını açtığımda suyla yıkadım o damladan ve bolca pudra bazende nemlendirici krem tabi uygun bezi bulasıya epey çektik atlattık şükür 🙏 tavsiyem bez stoğu yapmayın bebek doğmadan alerji olabiliyor aklınızda olsun
pamukçuk olmasın diye de karbonatlı suyla günde bir kaç kere ağzına parmağınızla sürün
EŞ🤦🏻♀️Kızlar bebek doğmadan dünyanın en iyi babası oluyorlar ama öyle değil 😁çok beklentiniz olmasın 😂
süt olsun diye de ben bolca çikolata yiyorum ve adaçayı içiyorum bence faydası oluyor ama bi doktorunuza sorun tabi
Aklıma gelenleri yazdım dilerim çok güzel doğumlarınız olur, çok anlayışlı ve size yardımcı olur eşleriniz, doğumdan sonra alıngan olabilirsiniz ve bunu fark etmeyebilirsiniz ki normal lohusasınız 🤷🏻♀️Ama farkında olmaya çalışın😂sonra gülüyorsunuz alındığınız şeylere😂herkese mutlu sağlıklı doğumlar Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏🐣💐❣️