Merhaba arkadaşlar. Hamilelik sürecinin Bi gün bitip Bi doğum hikayemin olması dün bu saatlere kadar hayaldi ama gerçek oldu çok şükür. 39+5 de bebeğime kavuştum.
Öncelikle rabbim bebek bekleyen herkesi bebeğine kavuştursun hamile kalmak isteyenlerin yardımcısı olsun bebeğini kucağına alanlara da sağlıklı uzun ömürler versin.
5 Nisan Pazar sabab 9 buçukda belden giren sancılarla uyandım yatağın içinde biraz takip ettim 15 dk gibi Bi arayla geliyordu. Bi süre bekledim sonra eşimi uyandırdım hadi kalk bugün ne işimiz varsa halledelim çünkü bebek geliyo dedim ☺️insan hissediyo ve anlıyo gerçekten. Sonra kahvaltı yaptık o market pazar yaptı ben bütün evi sildim süpürdüm temizledim çok hareket ettim. Bu arada sancı araları 10 dk 7 dk derken akşam 9 a doğru 5 dk ya düştü. Evde sancıları karşılamak çok kolaydı çömelip nefes alıp veriyordum pilates topuna çıkıyordum çok iyi geliyordu. Derken akşam yemeğinden sonra tekrar Bi duşa daha girdim hazırlandım ve 9 da evden çıktık hastaneye geçtik. Açılmaya bakıp 4 cm dediler ve 9 buçuk gibi yatışımı yapıp nst ye bağlandım. Sancılar hep belden düzenli ve giderek ağırlaşarak geliyordu duayla nefesle atlatmaya çalışıyordum. Gece 12 ye kadar ara ara tuşe yaparak açılmalara baktı ebe ve kendi sancımla 10 cm e kadar geldi. Sancılar dayanılmazdı Bi süreden sonra. Ebeye kes çıkar dediğimi hatırlıyorum. Bağırıp ağlamamak imkansızdı. Yanımda teyzem vardı ve kurtar beni kurtar beni diye yalvarıyorum ona da 😄 Neyse gece 12 buçuğa doğru ebe tekrar baktı ve açılma tamam diyip teyzemi odadan çıkardı yatağı çatala çevirdi suyumu patlattı ve sadece sancı geldikçe ıkın dedi. Çok yorgundum nefesim yetmiyordu ıkınmaya. 6 7 kez Bi şekilde ıkındım çok zordu ama ebenin de elinin desteğiyle bebeğimin kafası çıktı. Derken omuzları da çıkınca içimden kaydı gitti sanki meleğim. O rahatlama çok iyi gerçekten. Bebeğim yanımda temizlenirken ebe dikişlerimi attı. Bu arada kesiyi acı olarak hiç hissetmedim ama makasın sesini duydum. 5 dikişim oldu sonra tek kişilik odaya çıkarıldım. Hala hastanedeyiz sabah çıkıcaz inşallah. Eşim daha bebeği görmedi fotoğraflar dışında. Hastanenin dışında benimle beraber doğurdu sanki canımm kocam. Sancıları çekerken msj atıp kurtar beni ölüyorum demiştim çok üzülmüş korkmuş ağlamış. Sonra bebeğimi kucağıma alıp emzirirken görüntülü aradım o dışarıda ben içerde ağladık. Ama mutluluktan çok şükür.
İlk doğumum olmasına rağmen sadece 3 saatte bebeğime kavuştum. Acılar zor gerçekten arkadaşlar korkmayın yaşarken ölüm gibi geliyo ama sonra…. Sonrası sıcacık Bi ten mis gibi Bi koku tarifsiz Bi aşkk..🥰🥰
Bu arada bebeğim 52 cm 3964 gr doğdu hiç Bi sıkıntısı yok çok şükür. Memeyi de hemen tuttu sütüm de geldi hamdolsun. Şimdi biraz yanma acı var ama geçecek nasılsa değil mi 🥰
Dün akşam sadece bi kadın olarak çıktığım evimin kapısından sabaha Bi anne olarak gircem allahın izniyle. Anne oldum ben 😌
Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin sağlıklı kavuşmalarınız olsun inşallah. Hakkınızı helal edin vaktinizi aldıysam. Dua ile..