zlemAcar Anneler yeni doğum yaptım. Doğumdan sonra belediyeden faydalanabileceğimiz hizmetler neler ? Bakım çantası vs varmış tam bilmiyorum nereye gidiliyor ?
Zeynepemre zlemAcar canım süt parası sgk’dan bakım çantası için belediyeden. Ayrıyetten ilk çocuksa aile sosyal yardımlaşmadan başvuru yapılıyor biz öyle yaptık ama bulunduğun şehire göre yönlendirirler zaten
Osse Zeynepemre bu süt parasını çalışan annelere mi veriyorlar canım yoksa ev hanımlarına da mı veriliyor
Zeynepemre pamuksekerinannesi ilk çocuk için 300 ₺ Doğum parası veriyorlar canım. Eğer annenin sigortası yoksa eşinin sigarasından faydalanıyorsa eşin ordan başvuru yapıyor 1 ay içinde ödeme yapıyorlar
deletedmom33 Eebbrruu yurt dışında hep veriyolar ablamgile yaa bi kereliğeyse o kadar uğraşmaya değmez cimri devlet
deletedmom33 Eebbrruu cocuk parası alıyo ablam 3 tane cocugu var her ay alıyodu en son türkiyede süt parası 150 doğum parası 300 tl diye biliyorum ama değmez bi seferlik için ne biliyim ya
Prensannesi16 KubraatMacit onun içinde bir yere başvuruyordun ama inan unuttum onu bir araştır istersen canım
KubraatMacit Prensannesi16 sigortalı olunca mı alınıyor yoksa normal Doğum parasının yanın da mı veriliyor
Osse deletedmom33 niye değmesin devlet böyle bir hak sunmuş faydalanmak lazım hakkımı da alırım ben yani
Cerenora senaA Sosyal yardımlaşma birimlerine baş vurun mutlaka yardım edeceklerdir. Kaymakamlıkların içinde bu konu ile ilgili odalar olur. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı destek birimi gibi bir şeydi.
MustafaAsdemirAsdemir senaA süt parası için esinin sigortalı olması gerek ama cocuk parası sigortaya bakılmaksızın her anneye veriliyor