Merhaba arkadaşlar hamileliğimin basından beri burada hep normal doğum hikayelerini okudum sezaryen olmak aklımda hiç ama hiç yoktu normal doğumu yasamak istiyordum sezaryenden korkmuyordum ama normali yasamak istiyordum.
Hamileliğim süresince hiç bir sıkıntım olmadı ne kusma ne bulantı şeker hiç birseyim yoktu gayet aktiftim 37. Haftaya geldiğimiz de bebeğimin ters olduğunu öğrendim 39 a kadar dönebilir dedi doktorum ve yürüyüş önerdi yürüdüm internetten bebek dönsün diye hareketler araştırdım hepsini yaptım ama inatçı kızım dönmedi artık hayırlısı sağlıklı olsun nasıl olursa olsun dedim ve sezaryen günü aldık 30 Martta bebeğim 40 haftalık oluyordu doktorum daha fazla beklemem dedi bende 2 nisan olsun bari dedim tamam dedi ama bende gene bi Ümit sancıyla döner mi acaba diye düşündüm ve benim prensesim 40 haftalık olduğu gün gelmek istedi 30 Mart sabahı saat 6.30 gibi adet sancısı gibi sancı gelip gitmeye başladı kalktım evi toparladım kasılmaların süresine baktım 5 dk da bir geliyor eşimi uyandırdım annemi aradım hazırlandık derken suyum ve nişanım da geldi doktoruma yazdım hastaneye geçmemi söyledi geçtim önlüğümü giydim doktorumu beklemeye başladım 8.30 gibi geldi ve muayene etti kafası hala yukarda makat geliş dedi peki hocam sezaryene alalım o zaman dedim ve saat 9 da beni gelip aldılar ameliyathaneye indik oturur vaziyette belimi eğmemi kambur gibi durmamı hiç kıpırdamamı söylediler sonra anesteziyi uyguladılar benim canım tatlı değildir ama gerçekten açtıkları damar yolu daha çok acımıştı hiç acı hissetmedim anestezi yapılırken sonra yatırdılar perde koydular ellerimi bağladılar sondayı taktılar doktorum başlıyorum dedi yanımda bi hemsire elimi tutup benimle konuşuyordu sarsılma hissedebilirsin dediler ve midem bulandığını söyledim birsey yaptılar geçti 3 kere falan midem bulandı benim ama hemen geçiyor sonra hemşire ay poposuyla geliyor bu masallah sağlıklı dedi ve bebeğim ağlamaya başladı saat 9.19 da 3750 gram 50 cm doğdu bebeğim daha onu görmeden ağlamaya başladım sonra gösterdiler çok güzeldi çok güzel kokuyordu o anın tarifi yok gerçekten sonra bebeğimi aldılar babasına götürelim dediler Benim dikişlerime basladılar doktorum uyuyabilirsin biraz dedi o an birsey enjekte ettiler gene mayıstım ama uyumadım dikişlerimde fazla sürmeden beni odama götürdüler daha sonra bebeğim geldi ilk emzirmeyi yaptık çok şükür sütüm geldi ve ben sütümün gelmesini sancıya bağlıyorum yani bebeğim kendi gelmek istediği zamanda geldi sezaryen de olsa normal doğum gibi sancı su hepsi geldiği için sütüm de geldi daha sonra akşam beni yürütmeye geldiler direk karşıya bakarak yürüdüm hiç zorlanmadım kişiden kişiye değişir belki ama abartılacak birsey değil sonrasında hiç oturmadım zaten canı tez biriyim ertesi sabah hemen doktor geldi çıkabilirmiyiz dedim izin verdi evime geldim bebeğimle kendim ilgilendim annem bi hastanede bi gece de evde kaldı yanımda daha sonra kalmadı kendim baktım hep bebeğime Suan 1 haftalık olduk çok şükür sarılığımız da olmadı sütüm de fazla fazla geliyor sisiyor hatta ağrı yapıyor hergün sağıyorum rahatlıyor onun haricinde sezaryenden korkmayın sonunda bebeğinizi göreceğiniz için hiç birsey düşünmeyin hepsi gelip geçiyor bol bol sıvı tüketiyorum doğumdan sonraki gün göğüslerim acıdı karbonatlı su ve lansinoh krem sürdüm sürekli geçti dependi 1 paket büyük boy almıştım hepsini kullandım çok rahat dikişleri rahatsız etmiyor ve hastanede pijama giydim sadece gecelik giymedim pijamayla rahat ettim ilk emzirmeden sonra bebeğime emzik verdim emzik emmesini çok istiyordum ve tuttu emiyor bibs marka emzik kullanıyoruz başka aklıma gelen birsey yok sanırım çok uzun oldu sormak istediğiniz olursa seve seve cevaplarım 😘 ipek yaz’m 👼🏻30.03.2020 saat 9.19 da dünyaya geldi Allah isteyen herkese nasip etsin çok güzel bir duygu 🌸