Gzduru 2 tip sağlık sigortası var canım bi gebelikte yapılan bir de gebe kalmadan 6 ay önce yapılması gereken. Ben gebe kaldıktan sonra yapılanı yaptırdım, demir hayat sigortası diye geçiyor. İçerisinde 8 kez muayene hakkı var sadece her muayeneye gittiğinde 15 tl giriş ücreti ödüyorsun, 2 li 3 lü tarama testi, şeker yüklemesi, kan idrar tahlillerinin hepsini karşılıyor. Normal, sezeryan, epidural normal doğumu karşılıyor. Özel odada 2 gece kalma ve bebeğin ilk muayenesini kapsıyor. Nts ücretsiz. Sadece ayrıntılı ultrasonu ödemiyor onu da bildiğim kadarıyla hiçbir sigorta kapsamıyor. Seçtiğin hastaneden memnun kalmazsan alternatif 3-4 tane daha hastane sunuyorlar yani herhangi bi ücret ödemeden hastaneni değiştirebiliyorsun. özel hastanede sadece doğum 3000 tl den başlıyor, devlet hastanesine gidip özelde doğum yaparım diye düşünsen bile 2 li 3 lü tarama testlerini devlet hastanesi yapmıyor özele gönderiyor. Onlara da ayrıyetten para ödemen gerekecek ve dünyanın parasını vereceksin. Bence en mantıklısı sağlık sigortası yaptırmak. Birazcık uzun oldu ama ben gayet memnunum iyiki yaptırmışım. Eylül ayında 4250 tl ye yaptırdım sonra devlet %15 ini vergi olarak geri ödüyor yani 3600 e falan denk geldi