Kızlar merhaba . Hikayem uzun şimdiden söyliyeyim . Bu korona belası yüzünden artık aşırı stres olmuştum ve gittiğim hastane il dışındaydı o gün Başbakan açıklama yapar yapmaz doktorumu aradım gel yatışını yapalım dedi o gün öğlen zaten muayne olmuştum 39 haftalıktım 1 cm açıklık var kendi sancılarımı bekleyelim Demişti ama durum böyle olunca yatış yapalım sabah suni başlayalım dedi. Neyse 12 olmadan geçtik hastaneye . Sabah fitil koydular fitil sadece iki cm açılma yaptı . Sonra o yolunu gözlediğim ama gelmeyen sancılar yüzünden suni sancıya başladılar . Yani şunu söyleyebilirim herkesin doğumu ve hamileliği gerçekten kendine has kendine özelmiş bunu doğum esnasında farkettim . Tüm hamileliğim çok iyiydi hiç yorucu bir hamilelik değildi doğumumda hep kolay olacak diye sporlar pilatesler hurmalar dualar neler neler yapmadım … bu virüstende etkilenmiş olabilirim ama kimseyi korkutmak istemiyorum bu benim hikayem ama normal doğum benim için çok hayal kırıklığı oldu. Açıklığım 4,5cm olana kadar ağladım zırladım dayanmaya çalıştım ama epudural takın diye bağırdım taktılar hiç Epurdural Bile taktırmıcam diyordum güya doğumdan önce 😅 ama tamamen acısız bir olay değilmiş epidural😥 tüm doğumhaneyi delirttim pilates topu getiriyorlar yürütmeye çalışıyorlar ama çok eziyet edip bağırdım onlara alın bu topu doğuramıyorum başlarım topunuza gidin buradan diye neler dedim 😐. Yapmıcam dediğim herşeyi yaptım çalışanlara . Açıklık 9 cm iken beni çatala aldıklarında hayatımın en kötü zamanı diyebilirim epuduralde. Ikınma hissi olmadığı için ıkınamadım . Bebeğin kafası görünüyor sıkıştırdın çabuk ol dediklerinde iyice panik olup . En son ebeleri tepemden ittim doktora beni sezeryana al diye bağırdım öldürüyorlar beni yetişin diye sağa sola heryere bağırdım 😓 şuan söylerken bile utanıyorum ama çok canım yandı gerçekten ve ilk doğumumdu çok korkmuştum evet normal doğum rahatlıkmış ama dün ki o doğum anımı düşündükçe bilemiyorum tekrar yapar mıyım. Doğum bitikten sonra herkesten çok özür diledim helallik istedim kayınvalidem yaptıklarımı gördüğü için bahşiş bıraktı doktoruma çiçek gönderdi . Okuduğum o kadar pozitif hikaye olumlu düşüncem açıklık 4 cm iken gitti bu kadar olaylı normal doğuma sadece 3 dikişim oldu çok şükür 😂 inşallah sizin herşey gönlünüzce olur . Bebeğim sağlıklı çok şükür fıs fıs uyuyor şuan yanımda . Özellikle söylemek istediğim şey tüm bayanların olmasını istemediği çatlaklar için lierac ve madecassol tavsiye ediyorum karnımda hiç çatlağım olmadı . Sadece popom çatladı ne alakaysa ama oralara sürmeyi unutmuştum oda çok az yani öyle çok kötü bir görüntü değil . Allah şu günlerde tüm hamilelerin yüzüne baksın ve sağlıkla huzurla kucağınıza alırsınız inşallah