Öğrendiğim ilk haftadan beri happymom takipcisiyim bircok konuda sizlerden yardim aldim dogum hikayeleri sayesinde cesaretlendim ve 4 martta normal dogum yaptim. Ama ne dogum…22 yasindayim ilk dogumum Yogun bakim Hemsiresiyim yillardir calistigim özel hastane de dogum yaptim bu benim icin cok buyuk sansti. Hamileligim nirmal gecti seker tansiyon olmadan gayet iyi hareketli gecirdim son ana kadar calisacaktim normalde ama hastanede bir gün sancilandim v erken doğum tehditinden yatis yaptik durduruldu bi kac gün sonra izne ayrildim. 38. Hafta da muayene de cati ya bakmadi bebegim iri oldugu icin ve genital sigil oldugu icin sezeryan olabili demistik daha önce ama doktorum son muayene de bakarsin dogurturuz seni dedi. İki gün sonra gece 3 te suyum geldi cok sakij bir sekilde dusa girdim abdest aldim her sey hazirdi zaten saclarimi bile kremledim cok sakindim esimi kaldirdim her seyi gozden gecirip hastaneye gittik. Hersey cok iyi ilerliyordu sabah 8 de 3cm olmustum nisanim gelmemisti dokto eliyle dilate etti sancim yoktu shni sanci verdiler cok istiyordum dogurmayi o yuzden doktoruma da hani sezeryandi demedim zaten o da sen cok guzel dogurursun diye surekli destekledi ebeker de kkendi calistigim kisiler oldugu icin cok rahattim surekli birileri geliyordu hastaneden zaman geciyordu bi sekilde tabiki agri vardi ama .oglen 11 de 6 cm oldum epidural istedim yogun bakim doktorumuz takmak icin en az 20 kere denedi bel kaymam var. inanin o ana kadar hic sesim cikmadi belkide utandim bilmiyorum hic bagirmadim hep ayetel kursi okudum. Epidural olmadi iste o zaman aglamaya basladim motivasyonum dustu. Doktorumdan bir kere daha denenmesini rica ettim ameliyathane de saat 1 de epidural takildi sonunda agrim hafifledi ve 1 bucukta 8 cm olmustum doguracam diye beklerken biseyler ters gitmeye basladi.esimle bile helallesmistim cunku kotu bisey olacakmis gibiydi hep.. Saat 4bucuga kadar 8 cm aciklikla bekledim ikinma hissi gelmiyordu bebegim iri oldugu icin basi taclanmamisti enson beni secde pozisyonuna aldilar cunku artik bebegim riske girmisti sezeryan icin cok gecti. O zamana kadar sesi cikmayan ben en cok orda dayanamadim ama hep dua okudum hic isyan etmedim. Ebe arkadasim elleriyle kafasini tacladi doktora haber verdi 3 ikinma da bebegim dogdu vakuma falan gerek kalmamisti ama ben fenalastim rahatlamadim dedigimi hatirliyorum sadece Bebegimi kucagima alamadan bayilmisim. Yan oda da 4700 normal dogum yapan kalkip odaya giderken ben 4000 kilo dogurdugum halde kaldiramadim oysa gayet dirayetliyimdir hassas biri degilimdir. İceride rektum duvarinda yirtik olusmus orasi dogumda riskli bi yermis kanamam durmamis ve beni ameliyata almisllar 6 unite kan takilmis 2 defa ameliyat olmusum gozlerimi actigim da yogun bakimdaydim gece 11 e geliyordu. Kendi calistigim yerde.. Bebegim yoktu altim da karnimda dikisler ve kocaman bir hortum takiliydi ozel bolgeme. 2 gun yogun bakimda kaldim bu surede arkadaslarim bebegimi getirip goturdulr yanima emzirdim surekli. Sonra odaya ciktim 5 gun sonra bir ameliyat daha oldum. Canim oglum canim esim gozumun onunden hic gitmiyordu o ikinci ameliyatta. Hortumu cikardilar fakat kanim dustugu icin tekrar kan taktilar. Tabiki bunlar bana enfeksiyon yapti bi de oyle yattik hastanede bebegim resmen orada buyudu. Ates kanama idrar yapamama her sey ayni anda geldi eve 2 hafta da ciktik yine hepsi devam etti ama annelik bunlarin hepsine degiyor. Suan 1 aylik olduk canim oglum cok guzel emiyor saglikliyiz ikimizde cok zor gunlerdi.. Normalde dayanamazdim belki ama iyilesmeyi cok istiyordum gercekten cunku bebegimin ilk gunlerini kacirdim geri kalanini kacirmak istemiyordum. Esim iyi ki var anneme bile gerek kalmadi hep benle ilgilendi bezimi banyomu her seyimi o halletti gercekten hakkini asla odeyemem , kaynanamla annem bebekle ilgilndi ben yalnizca emzirdim onda da kucaklayamadim bile cocugumu. 20 kilo almistim 16 kilo verdim hastane de .
Toparladik ama simdi agrilar disinda.. Sizlere tavsiyem kizlar gebelikte cok iyi beslenin ben iyi beslenmeseydim atlatamayabilirdim gercekten tum hastane yasadigima sasiriyor suan. Bol bol dua edin ve ne olursa olsun emzirin ben o halde emzirebildiysem gercekten basarabilirsinjz. Bebekle anne arasinda ki en buyuk bag emzirmek.. İnsallah sizlerin basina boyle seyler gelmz Allah korusun gelirse de sizde benim gibi atlatirsiniz Allah kucaginiza almayi nasip etsin bizartik happy kidse gidiyoruz