Semaosmanoglu21 Arkadaşlar ben RANEKS 20 MG Rabeprazol sodyum kullanıyorum suan doktor önerdi yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ama bugün kullanma talimatini okudum ve hamile ve emziren anneler kessinlikle kullasin yazıyordu ne yapmalıyım acaba
58_edaygmr_58 Semaosmanoglu21 kesinlikle kullanmasın mı yazıyor Canım doktor yanlış ilaç vereceğini sanmıyorum ama kullanma talimatı kafamı karıştır Dı internetten felan bak Bi olmadı doktoruna mesaj at ara sor Belki kullanan varsa yardımcı olur
BegumIscanTunc Semaosmanoglu21 canım sende mide ülseri felan mı var ? Mide asidini dengelemek için kullanılır genelde ama bilemedim🤔🤔🤔🤔🤔
ilkbahar Semaosmanoglu21 kullandığın ilacın gebelik risk kategorisi B, parolun da aynı… Yani korkulcak bi durum yok hem doktor gebelikte direk zararlı bi ilaç reçete etmez… Kar zarar oranını gözden geçirip kullanması gerekiyorsa bazen daha riskli D. Kategorisinden de ilaç yazabilir… 😶
Semaosmanoglu21 58_edaygmr_58 şuan kullanma talimatı karşımda ve yaziyorki RANEKSİ ASAGİDAKİ DURUMLARDA KULLANMAYİNİZ… EGER; hamile iseniz ve hamile olduğunuzdan kuslulaniyorsaniz veya bebek emziriyorsanız kullanmayınız diye yazıyor. Ve ben şuan tam 20 haftaligim düşük riskim var rahim ağzına dikiş atıldı ve doktor dediki 20 gün boyunca dknlenmem lazik dendi
Semaosmanoglu21 Buselensi 20 haftaligim düşük riskim vardı ve rahim ağzına dikiş atıldı. Ve doktor 20 gün boyunca dknlenmem lazik dedi
Semaosmanoglu21 Buselensi 20 haftaligim düşük riskim vardı ve rahim ağzına dikiş atıldı. Ve doktor 20 gün boyunca dknlenmem lazik dedi
58_edaygmr_58 Semaosmanoglu21 kullanma istersen canım doktoruna sor öyle içmeye devam et ne olur ne olmaz
Buselensi Semaosmanoglu21 canım bence kullanmayı bırak ve yarın bi eczaneye falan git hastaneye gitmesende sor zaten riskliymişsin tehlikeye atma iyice kendini
Damlacik88 BegumIscanTunc mide ilaciysa belki enfeksiyon kapmasin diye dikisten oturu abtibiyotik vermistir oda mideye dokunmasinndiye bunu mu verdi acaba
BegumIscanTunc Damlacik88 olabilir canım belki o şekilde vermişte olabilir ama yinede kullanma konusunda doktora danışılması şart