Evet hanımlar her iki doğumdan da ödü patlayan ben sonunda spinal sezaryen ile bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım☺️ Öncelikle allah herkesin bebeğini sağlıkla bir an önce kucaklarına almayı nasip etsin🙏🙏 ben hep hakkımda hayırlısını istedim illede sezaryen veya normal olsun diye tutturmadım ve her şeyi akışına bıraktım. Doktorum 36. Haftamda çatı muanemde normal doğuma çok uygun olduğumu rahatlıkla doğum yapabiliceğimi söyledi her ne kadar normal doğumdan korksam da bir şekilde bu duruma sevinmiştim. Ardından bana zeytinyağı ile perine masajı squat ve bol yürüyüş yapmamı söyledi ve ben söylediği her şeyi yapmama rağmen maalesef bebeğim 41. Haftaya kadar kanala inmedi açılmam ve sancım olmadı üstüne bebeğimin vakti geçiyordu. Ve ben ona her an bişi olucak diye sürekli tedirgindim son günlerde psikolojim bozulmuştu bir an önce doğrurayım diye doktorumun dediği her şeyi yapıyordum ama faydası olmadı. Doğumun şeklini gerçekten bebek belirliyormuş bunu öğrendim. Son kontrolümde yine bir değişiklik yoktu ve doktorum suni sancı önerdi ben istemedin suni sancıyı çekip sonradan sezaryana alınan bir çok kişi tanıyorum belki açılmam olsaydı veya bebeğim kanalda olsaydı bu teklifi kabul edebilirdim ama normal doğum belirtisine dair hiç bir şey yoktu ortada bende kendimi de bebeğimi de riske atmak istemedim boş yere de sancı çekmeyi de göze almadım. Belki bu durumda olupta normal doğum yapan vardır ama ben kendimi Psikolojikmen pek iyi hissetmediğim için bir an önce doğrumak istiyordum Çünkü eşim yeni ameliyat olmuştu ve ben strese giriyordum her şeyde kaldıramıyordum artık. Ve kendi isteğimle sezaryen oldum. Spinal sezaryen doktorumun önerisiydi ve bende kabul ettim. Sabah 9 da odaya alındım Önlüğümü giydim önce kan alındı ardından nst ye bağlandım bebeğin kalp atışlarını takip ettiler, damar yolu açıldı en son sonda takıldı ve beklemeye başladım inanın öyle anlatıldığı gibi damar yoluydu sondaydı hiç biri canımı açıtmadı bazı insanlar gerçekten olayı çok büyütüyorlar veya yanlış kişilerin eline düşüyorlar. Şahsen bunların Hiç birinde ağrı hissetmedim. Ben hastaneye annem ve eltimle gittim eşim bacağından ameliyat olduğu için hastaneye gelemdi. En son serum takıldı ve beni ameliyathaneye götürürken annemler video çekip bana dua ediyorlardı😁 bu arada video eşim içindi . Ameliyathaneye girene kadar korkmadım tuhaf bir cesaret hissi gelmişti bana ve hep dua ettim bildiğim tüm duaları etmişimdir herhalde😊 ameliyathaneye girdiğimde müzik açmışlardı oradakiler sohbet ediyordu bende ortama ayak uydurdum😂😂 sohpet ettik doktor gelene kadar. doktorum gelince anestezi doktoru sırtıma iğne yaptı ve ben nerdeyse hissetmedim 😂😂 korkulucak bişi yokmuş bu muydu diyordum kendi kendime😂😂 ardından hemen uzandırdılar beni ve sıcaklık yayılmaya başladı bacaklarıma. Önüme perde gibi bişi koydular ve doktorumun batikonu sürdüğünü hissettim hemen bir panik oldum doktoruma sakın başlamayın hissediyorum dedim🤣 oda biliyorum zaten ameliyata başlamadan önce kontrol ediyoruz dedi. Bir kaç dakika geçti ve ben artık tamamen hissizdim bacaklarımı hareket edemiyordum ki zaten o ara Gelen seslerden ameliyatın başladığını fark etmiştim dikkatim dağılsın diye yanımdaki anestezi doktoruyla konuştum. Sohbet ederken birden yanımdaki doktorun şimdi karnına bastırıcaklar dediğini duydum ve bir kaç defa bastırmalarıyla bebeğim dünyaya geldi hemen ardından birinin dikkat edin çişini yapıyor dediğini duydum ve başımı çevirmemle bebeğimi yukarıdaki aynadan görmem bir oldu neye uğradığıma şaşırdım😂😂 kordon dolanmış boynuna onuda çıkardılar bebeğim sonradan ağlamaya başladı hemen hemşire ilk muanesini yapıp yanıma getirdi öptüm kokladım yavrumu ben şimdi anne mi oldum dedim🥰 sonra çocuk doktoruna götürdüler ardından benim işlemlerim başladı ve nedense dikiş işlemlerim uZun sürdü nerdeyse bebek doğduktan 1 saat sonra çıkabildim ameliyathaneden. Bir ara midem bulandı ve narkoz vermişler uyandığımda saatin 20 dk ilerde olduğunu gördüm . Ardından uyanık bir şekilde ameliyathaneden çıktım ve dua ettim çok şükür buda bitti diye☺️ Odama geçtiğimde bebeğim daha gelmemişti annem beni eltimde bebeğimi bekliyordu diğer tarafta . Odama geçtim ve bir kaç dakika sonra bebeğimi getirdiler ben hemen bebeğe baktım doğru çocuk mu diye nedense bu bebek karıştırma ve kaçırma olayları geldi aklıma o an🤣🤣 nasıl bir kafa yaşıyorsam artık😂 eşimi görüntülü aradım bebeğimizi gösterdim☺️ karnımın üstüne iki tane kum torbası koydular kanama için. Bir süre sonra Hemşire geldi bol kahve su ve çay tüketmemi söyledi ve bende dediklerini yaptım çok şükür sütüm de hemen geldi ve bebeğimi hemşire kontrolünde emzirmeye başladım bana nasıl emzirmem gerektiğini ne kadar sıkıltıkta olmasını ve ne kadar süreceğini filan anlattı. Sürekli serum yedim ve bir doz ağrı kesici yapıldı bana ayağa kalkana kadar. İlk kalkışım doğumdan 5 saat sonra oldu önce kumları kaldırdılar sonra sondayı çıkardılar . Kalktığımda direk karşıya baktım ki baş dönmem olmasın diye bunuda burdan okuduğum hikayelerden öğrenmiştim☺️ İlk kalkışım veya yürüyüşüm benim için çok kolaydı ağrım sızım sancım öyle abartılıcak bir durumda değildi. Hemşire ne kadar çok hareket edersem ağrımın o kadar aZalıcağını söyledi ve bende elimden geldiğince hep yürüdüm hareket ettim çayımı filan ayakta içtim ki çabuk toparlanayım diye ve iyki dediklerini yapmışım gerçekten çabuk toparladım kendimi sadece ilk gaz çıkarma ve tuvalete gitme olayında biraz sorun yaşadım ama çok şükür onlarıda atlattım🙏🙏 ertesi gün çok daha iyi hissediyordum kendimi ve akşamında zaten taburcu oldum şu an 3 günlüğüz 🥰 kalkıp otururken veya yatarken biraz sorun yaşıyorum ağrım oluyor ama bunlarda geçicek biliyorum ☺️ Çok şükür bu günümüze 🙏🙏 merak ettiğiniz bişi varsa sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım inşallah sizde bebeğinize bir an önce kavuşursunuz allah hepinizin yardımcısı olsun🙏🙏 allaha emanet olun