Sonunda bana da nasip oldu çok sukur. 24 mart sabah 5 de hafif karin agrisiyla uyandim ve wc ye gittigimde nisanimin geldigini gordum, esimi uyandirdim ve biraz bekledik sancim articak mi diye artmaayinca biraz daha uyudum 7 de esimi ise gondermek icin uyandigimda kasik agrim baslamisti ufaktan amnemi arayip cagirdim esim ise gitti haberlesiriz bisey olursa dedi. 8 de dr aradim son 34 saat sancilar 4/1 dusunce gel dedi saat 1 e kadar cok sancim olmadi ama 1 den sonra artti ve artik saat 2 oldugunda iyice b3ni sikistirmis duzensiz olarak 6 8 4 dk bi sancim geliyodu ama dayanamiyordum aradim dr gel bakalim artik dedi esim falan isten geldi 2.30 gibi hastanedeydik hemen soyundurulup dogum onlugunu giydirdiler catiya ciktim 5 cm olmustu sok oldum cunku ben anca 1 2 cm bekliyordum oyle anatildi ki 5 cm aciklik olsa acidan duramam fiye dusunuyordum ben. Sevindim tabi dogum cok kolay olucak bir kac saate biter dedi dr geldi yarim saat icinde tekrar catiya aldi sanci halinde 5.5 6 cm oluyo superiz bekliyoruz dedi lavman bile yapmadi tamamen normaliz hic birseye gerek yok dedi tabi o 2. Catidan sonra cok daha fazla sancim oldu ama asla dayanilmayacak gibi degil her sancim geldiginde tugce dayan 30 35 sn surucek bu son sancin diye kendimi teselli ettim tabi canim kocam asla yanimdan ayrilmadi evden ciktigimiz andan geri donene kadar butun dogum boyunca yanimdaydi o olmasa asla yapamazdim. Bir sanciyi atlatinca unutuyosun digeri gelene kadar rahatsin yani neyse bir kez dusa girdim rahatlamak icin plates topuna ciktim her sanci geldiginde topta zipladim yenisi gelene kadar da daireler cizdim topun uzerinde baya rahatlatti doguma kadar yurudum cok yorulunca dinlendim 3. Kez catiya aldi doktorum 8 cm olmustu artik son 1 saat dayaniyoruz bitiriyoruz artik oturma dedi doktorcugum butun koridoru kocamin kolunda gezdim squat yaptim koridorda sancim geldikce artik tabi 2 dk falan dustu biraz fazla bagirmaya baslamisim artik yurudukce de asagi indi yurumek zorlandi o yuzden tekrar catiya ciktim 1 saat sonra muayene de suyum patladi idrara sikisik gibiyim ama yok dedim sonda takildi o da rahatlatti beni suyum gelince doktorum 5 cm kalmis asagi inmesine yurumeye devam et cok az kaldi dedi o arada sancim gorundu nst de hissediyorum da tabi ikinmami istedi doktorum 2 cm daha asagi indi sanci aninda ikindigim icin artik son yarim saatti kalktim biraz daha yurudum cati koltuguna tutunup squat yap dedi doktorum artik dayanamiyodum sanki cikti tamamen kasigimda hissediyorum dedim doktoruma haydi basliyoruz dedi ve catidaydim 10 kez ikinicaksin sadece bitiyor dedi ama 4. Ikinmadim 😂😂😂 tamamen acilmam olmustu cok kuvvetli sadece sancin geldiginde ikin gectiginde derin nefes al demisti doktorum oyle yaptim 3. Ikinmam da saclari gozukmus esim aglamaya baslamisti son kez dediler ve canim mis kokulu oglumu koynuma aldim Allahima cok sukur. 21.48 de bebegim dunyaya geldi o sanciyi aciyi cekiyoruz ama oglumu gordugum an dedim ki 7 degil 77 saat kesilsem degermis. Bebegin esi cikmasi icin bekledik 3 4 dk kadar minik bir ikin alalim esi dedi dr. Eside cikti bir kac dikisim oldu ve dogumhaneden odamiza gayet kendimde ciktim biraksalar yururdum bile ama kan kaybi falan dogal olarak oldugu icin sandalyeyle ciktik 1 saat sonra da bebegim geldi yanima ve suan 6 gunluguz evimizdeyiz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin cok baska bir duyguymuz kocam herseyim yanimdaydi hep tum dogumu cekmis henuz cesaret edip izleyemedim onun bebegimiz geldi diye aglamasi yanimda elimi tutmasi kucagimdayken kocaminda yanimda olmasi kadar huzurlu bir an yoktu. Cok buyuk destek kizlar eger girmek isteyen bir kocaniz varsa mutlaka yaninizda olsun. Allah hepimizin evladini bagislasin. Karisik olmus olabilir biraz hakkinizi helal edin 🤲🏻🤲🏻