Merhaba güzel anneler ve anne adayları ☺️zorlu hamilelik geçirenler inşallah bir nebze umut olabilirim🙏🏻 6 yıllık evliliğimde bebek sahibi olamadık eşimde de bende de problemler vardı tüp bebeğe karar verdik, ilk denememiz başarısızdı ne yazıkki hayata küsmüştüm olmayacağına o kadar inandırmıştım ki kendimi ikinci denemeye cesaret edemiyordum, doktorumunda ısrarıyla geçen sene nisan ayında tekrardan denemeye karar verdik, o kadar umutsuzdum ki Allahıma şükürler olsun mucizeme hamile kaldığımı öğrendim, zorlu süreç başlamıştı, 7. Haftamda birden çok yoğun kanamam başladı bebeğimi düşürdüğümü düşündüm ve ilk kalp atışlarını ağlaya ağlaya o şekilde duydum, düşük tehlikem vardı ve yatmam gerekiyordu, 12. Haftadan sonra kanama alanı kayboldu ve rahat bi nefes aldım, tadını çıkarmaya çalıştım, herşey güzel giderken 22 haftalıkken bir tuhaflık hissetmeye başladım, ara ara çok özür dileyerek yazıyorum vajinamdan birşey çıkıp geri yukarı çıkıyo gibi bir his bu durumu defalarca yaşadım 3 ayrı doktora gittim hepsi herşey normal, kesenin durumu iyi, suyun iyi deyip yolladı, 25 haftalıkken yine aynı şeyi hissettim elime birşey geliyordu hemen aynayla baktım simsiyah birşey vardı yukarı çıkacağını bildiğimden hemen resmini çekip doktorumu aradım ve gittik, dünyam başıma yıkıldı doğum başlıyo yatış dedi doktorum kese tamamen inmiş 24 saat içinde doğum gerçekleşecek, 2 cm açılma var dedi, serklaj yapamıyordu kese çok aşağıdaydı, hayat bitmişti sanki, ciğer geliştirici iğne yapıldı, ilaçlarla doğumu erteleyebildiğimiz kadar ertelicez dendi, evet benim minik kuzum sıkı sıkı tutundu bana, 32. Haftamıza kadar hastanede yattık, sadece tuvalet için kalktım, o kadar zordu ki hala düşündükçe ağlıyorum, doğum katındayım sabaha kadar bebek sesi, koridorda anneler ilk yürüyüşünü yapıyor, heyecanla kapılar süsleniyor her günüm ağlayarak geçti ben bebeğimi doğurup bu odaya onunla gelemeyeceğim ya kaybedeceğim ya da küveze alacaklar diye, Allahıma şükürler olsun, 32. Haftadan sonra evde yatmaya devam ettim 36 dan sonra artık doktorum ilaçlarını kes ve artık gezmeye başla yeter artık doğuracaksan doğur diye takılmaya başladı ☺️ 37 hafta 3 günlükken kontrole gittim ve nst de bebeğin kalp atışlarının olduğunu, hareketlerinin olmadığını akşam tok bi şekilde tekrardan gelip nst çektirmemi istedi doktorum, tıka basa yiyip nst için hastaneye gittim ve bi anormallik var dedi hemşireler bebek hareketi sıfır kalp atışları da azalıyo dendi ve doktorumu aradılar beni ameliyathaneye aldılar ve yarım saat içinde bebeğimi kucağıma aldım, şükürler olsun rabbime sağ salim bebeğimi kucağıma almıştım ve bütün yaşadığım kötü günler bitmişti🙏🏻 Kavuşmuştum güçlü prensesime☺️Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah🙏🏻doğumdan çok korkuyordum ama inanın hiç bir zorluğu yokmuş, ilk iki gün yatarken kalkarken biraz zorluyo sonra normale dönüyorsunuz, lohusalık çok daha zormuş🤦♀️😀 o kadar zordu ki bebeğim 3 aylık oldu ve ben yeni kendime gelebildim🤦♀️ Allahım sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin hepinize🙏🏻 sormak istediğiniz birşey olursa severek cevaplarım, hakkınızı helal edin uzun oldu, sağlıcakla kalın❤️