Öncelikle merhaba.Biraz geç oldu ama bende yazmaya karar verdim.Burdan hep doğum hikayelerini okumakla geçiyodu ömrüm en sonunda bende yazabildim:)
Hamileliğim çok değil ama biraz zor geçti kızlar.İlk 3 ay mide bulantılarım yemek yiyememem derken 6 aydan sonra mide yanması ve malesef böbrek taşı düşürmesiyle günlerim geçti.Hep içimden erken doğurucam diye bi his vardı ama güzel kızım tam 40+0 da dünyaya geldi.Evet bende normal doğum istiyodum ama öyle deli gibi bunu yapmam lazım illa normal doğum olucak diye kendimi hiç bi zaman şartlamadım rabbim ne verirse ne şekilde olursa olsun hayırlısını istedim sizde hep öyle dua edin kızlar.Neyse doktorum 40.haftaya kadar gelmezse suni sancıyla başlatalım hiç risk almayalım dedi.Ben kesinlikle suni sancı taraftarı değildim çünkü etrafımda duyduklarım tam bir faciaydı ve çok etkilenmiştim.O yüzden doktoruma isteğe bağlı sezeryan olmak istiyorum dedim.
20 şubat perşembe sabahı 9 da yatışım yapıldı.Çok heyecanlıydım.Ameliyata aldılar hemşireler anestesi uzmanları hep konusarak beni rahatlatmaya çalıştılar belden iğnemi vurdular kızlar sakın korkmayın elden açılan iğne bile daha çok acıtıyo.Sondamı taktılar.Daha sonra ayaklarım yavaş yavaş uyuşmaya başladı.5 dakika sonra duruma kavuştum.İnanamadım tabi ben daha doktora nolur yapmayın daha uyuşmadım derken kızım geldi 🤣 hemen dikişlerimi attılar.Kızlar doktor çok çok önemli benim doktorum 20 senelik aile doktorumuzdu gözlerim kapalı ona güvendim.Neyse ameliyathaneden çıktık odamızda hemen ağrı kesici serumlar iğneler yapıldı.Hemen kahve içtim su içtim bol bol hiç baş ağrım olmadı.Kızlar kayısı kompostosu sayesinde hemen gazımı çıkardım.Sezeryan için ilk yürüyüş çok zor diyorlardı.Ben 5 saat sonra yürüdüm ve ordaki herkes şok oldu ve inanın hiç zorlanmadım.Hatta doğum fotoğrafları ve videosunu çekildik siz düşünün ☺️ Zaten gün boyu ağrı kesici vuruyorlar gazınızı çıkarmanız çok önemli.Ben çok şükür 1 gece kaldım hastanede.
Sezeryan olucaksanız eğer Sizlere tavsiyem;
Kızlar sakın korkmayın ben iğneden bile korkardım ama o kadar güzel geçti ki ilk gün hastaneden sonraki gün yarım saat ağrım oldu ondan sonra hiç bir şey hissetmedim.
İkinci gün kalkıp ev bile süpürdüm siz düşünün :)
Kesinlikle yanınıza depend alın kızlar çok çok lazım olucak kurtarıcı.
Tabi ki normal doğum yapmayı isterdim ama bana sorsalar şimdi yine sezeryanı seçerdim ☺️
Ben meleğime kavuştum kızlar darısı sizib başınıza insallah ☺️