Merhaba güzel anneler.oncelikle yaşadığım ilk deneyimimi paylaşmak istedim sizlerlede.Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguları.Allahım sagsalim bebişlerinizi kucaginiza almayı nasip etsin.biraz uzun olabilir kısaca anlatmaya çalısıcam simdiden affedin.gebeligimin 12 13. Haftasina kadr mide bulantısi yasadim daha sonra rahatlamistimki kısa süre sonra 1 2 ay icinde bacak agrilarim cati kemigi agrilarim bel agrilarim basladi.30. Haftadan sonra adet sancisi gibi ufak tefek agrilarim basladi.genel olarak cok guzel bir hamilelik geciremedim acikcasi agrilarim cok fazlaydi.doktorum pilates yapmamı onermisti.bende hem kilo kontrolum hemde agrilarim icin iyi gelecegini dusundugum icin pilatese basladim.(gebe kalmadan oncede pilates yapiyordum zaten).bu arada 68 kiloyla hamile kalip 84 kiloyla doguma girdim.toplamda 16 kilo aldim.hep aktif kalmaya calistim yatmadim.bebegim 26.haftadan itibaren 2 3 hafta hep onde gidiyordu kilosu ve karin cevresi.34.haftada bu sekilde normal.dogumumun zor olabilcegini soylemisti.ben normal dogum istedigim icin gidisata gore bakariz demisti.hep sezeryandan korkuyordum hic istemiyordum.pilates yuruyus hurma elimden geldigi kadar yapmaya calistim.23 mart gunu kontrolum vardi dr.a gittim rutin kontrol yapildi nst vs…cati muayenesini 38.hafta yapıcakti doktorum.benim sancilarim 35.haftadan sonra cok sıklasmisti ama duzenli degildi hatta 36. Haftamda gece vakti agrilarim ve kasilmalarim cok sıklastigi icin acile gitmistim.1 cm acikligim vardi.nstde hep sancim vardi ama sıklıgı dusmuyordu.37. haftama girdigimde nisanim gelmisti(sarı sumuksu kanli degil 3 gun boyunca geldi.) ama doktorum doguma daha haftalar olabilcegini soylemisti.neyse konrtden geldik eve o gun aksam hic sancim yoktu ilginc bir sekilde.ailemden uzakta yasadigim icin annem gelmisti yanima.anneme dedim ogun hatta fırtina oncesi sessizlikmi acaba diye oylede oldu:) guzelce uykuya gectim saat 2 bucuk gibi karnimda beni rahatsiz edicek bir sanci vardi ama geneldede sancilandigim icin cok sallamadim geri yattim.saat 4 te uykumdan bir uyandim yatakta suyum bosaldi.anlasilmicak gibi birsey degil kipirdadikca geldi bosaldi.hemen esimi uyandirdim.depent taktim.(cok asiri isime yaradi oncesindede sonrasindada).hastanenin yolunu tuttuk.2 cm acikligim vardi sancim coktu.doktorum sabah gelince muayene edicegini soyledi.(daha cati muayenemi yapmadigi icin ve bebegim 3750 grm 52 cm iri bi bebek oldugu icin)kendi sancim oldugu icin suni takilmadan sabahi bekledik ama sancilatim saatler gectikce dahada artiyordu.ara ara muayene ediolardi.sabah 9 da 5 cmdi.artik dayanamayacagimi soyledim epidural istedim.doktorum yolda oldugunu soyledi muayeneden sonra duruma gore takilicakti.neyse dr.geldi muayene etti ve benm icin en buyuk hayal kirikligiydi.5 saat boyunca dogum sancisi cektim ve dr sezeryana aliyoruz dedi😔bebegin bası gerideymis bu kadar fazla sanciya rotasyonunu yapmis olmasi gerekiyordu dedi.o an bir an once kurtulmakta istiyordum sancilarim cok asiriydi.ameliyathane indirdiler sancim oldugu icin hic bekletilmeden aldilar acil olarak.anestezi dr.u sancim gecince spinal yapti ama ben cok korkuyorum deyip duruyordum onume gelene😂spinali 2 kere yaptilar ilkinde ben cok panikledigim icin egilmedim istedikleri gibi.o dogum sancisina spinal bana sinek issirigi gibiydi🙄hemen yatirdilar ama ben cok paniktim sontami.taktilar.sonrasi yarim.yamalak😂ya bayildim ya uyuttilar bilemiyorum ne oldugunu.en son cekistirmeler hissettim karnimda ve kizimin ciyaklamasini duydum.o ara midem cok bulandi yine bayildim yada uyuttular bilemiyorum.sonra minigimi temizleyip gosterdiler.9.28de minik prensesim dünyaya geldi.dikislerim yarim saate yakin surdu o ara uyaniktim basimdaki hemsireyle konusmaya calisiyordum.gogusumde bogazimda agri hissediyordum.ordakilere kalp krizi gecirirsem sorarim size diye ukalalikta yaptim🙈ama elimde olmadan soyluyordum.😂dikislerim bitince odama cikardilar ve o lanet olasica rahim toparlayici serumj verdiler.iste burasi benm icin hepsinden herseyden zordu 2 saat boyunca araliksiz inledim agridan dogum sancisi yaninda halt etmisti resmen.serum bitince agri kesici igneleride olduktan sonra nefes aldim diyebilirim.ilk ayaga kalkisim hic zor degildi cok hafif agri vardi ama o cektiklerimin yaninda hicbiseydi.gel gelelim hepsi gecti suan hafif agrilarim oluyor daha 5 gunluguz ama bunlarda gecicek Rabbim sabrini veriyor bebeginizi kokladiginiz zaman hersey geciyor uykusuzluk yorgunluk agrilar hepsi…😊Allahim herkese hayırli dogumlar nasip etsin.benm hikayemde boylesi hayirliymis.hakkinizi helal edin sormak istediginiz birsey varsa cevaplayabilirim.bu arada normal dogum olarak başladigi icin dogumum dogumdan sonra sutum hemen geldi benim.saglıkla kalin♥️🤗