Merhaba güzel anneler ve anne adayları şimdiye kadar hep sizlerin güzel doğum hikayesini okuyarak kendimi doğuma hazırlamıştım. Şimdi sıra bana geldi. Ben hamileliğimin başından sonuna kadar hep kusarak geçti. Ilk 4 ay da düşük tehlikem olduğu için protestan düşük iğnesi vuruldum. Ama beni en çok yoran mide yanmam ve kusmamdi. Bunun için ilaç kullanmaya başladım hiç faydası olmadi. En sonunda ilaç kullanmayı bırakıp sadece mide yanmalarim için rennie kullandım. Şimdi sıra geldi doğum hikayeme ben tüp bebekle hamile kalmıştım ve hep normal doğum istedim drla konuştuğum da bunun mümkün olduğunu öğrendim. O yüzden psikolojik olarak kendimi ona hazırladım. 40 haftalık olmuştuk ama kizim hala gelmeye niyeti yoktu üstüne üstelik birde cevremde herkes doğum Ne zaman diye soruyordu. Çünkü ben 1 hafta önce kardeşimin eşi doğum yapmıştı 37. Haftasında. Birde bu virüs belası yüzünden strese girmiştim doğum yapacağım hastanede virüslü hasta varsa diye. 39+6 günüm de rutin dr kontrolüne gitmiştim bebek 32. Hafatdan itibaren doğum kanalına girmişti. Dr ntsye bağladı ve minik kizim kalp atışları düşüktü. O güne kadar çatı muayyenesi olmamıştım dr beni doğum haneye gönderdi çatı muayenesi yapıldı ve açıklık yoktu. Benden tatlı birşeyler yemeni istediler tekrar ntsye girmem için. Ikinci kez ntsye girdiğimde kalp atışları duzelmisti. Dr hareketleri hissediyormusun dedi ben yeteri kadar hissetmediğimi söyledim ve hastaneye yatisim yapıldı. Normal doğum istediğim için dr önce fitil koyalım belki yarına kadar açılmak olur dedi. Perşembe günü öğlen fitil konuldu akşam 730 da ebeler açılma kontrolüne geldi ve açılma yoktu. Gece tekrar geldiler ve sadece 1 cm açılmam vardı sabaha kadar yeteri kadar açılma olmazsa suni verilecekti. Sabaha kadar malesef hiç açılma olmadi. Suni verildi. Suni şancı verilince bebeğim tekrar strese girdi ve kalp atışları düşmeye başladı. Dr bu şekilde normal doğum olmaz seni Sezeryana alıyoruz dedi. Kendimi birden ameliyathanede buldum kizim 12:12 de dünyaya geldi. Dr çok doğru bir karar vermişti çünkü kizim kakasini yapmak üzereymiş. Biraz uzun oldu hikayem ama yaşadıklarımın hepsini size anlatmak istedim. Drnuza guvenin sonuna kadar önemli olan doğum şekli değilmiş bebeklerimizin sağlıklı gelmesiymis. Soru sormak isteyen olursa cvp vermeye çalışırım. Sağlıklı hamilelik geçirmeniz dileğiyle kendinize ve bebeğinizle iyi bakin