Merhaba anneler ve anne adayları ! :) Öncelikle hikayemi kısaca anlatayım ben Artvin’in bi ilçesinde oturuyorum. Burada doktor çok sıkıntılı olduğu için gebeliğimin başından beri Trabzon Medical Park’a gidiyordum Naci İmamoğlu’na. Benim ayrıca gebelik şekeri ve plesanta kalsifikasyonu olduğu için sezaryen doğum düşünülüyordu. Ama ne yazık ki 34. Haftada aşağı yukarı tarih alamamakla birlikte 35+6 da kontrole geleceğim günden bi gün önce şu koronavirüs muhabbetlerinden dolayı doktorun 1 ay izin aldığını duydum ve aynı hastanede başka doktora yönlendirildim. Doktor bebeğin suyunun az olduğunu ve taşikardik (kalp atışlarının gözlü olması) olduğunu söyledi. Doktora pek güvenemedim ve İmperial Kırhan beye gittim o da aynı şeyleri söyledi fakat buzdolabı gibi ve ayrıca dalga geçer gibi yüz ifadesi olan bi adamla karşılaştım. Sonra biraz daha araştırdığımda Prof. Dr. Süleyman Güven’in muayenehanesini buldum ve doktor bey uzun uzun bilgilendirerek bebeği daha fazla riske atmak istemediğini sezaryen olmam gerektiğini anlatarak Trabzon Yıldızlı Medical’e yönlendirdi ve kabul ettik eşimle. Tabi ben o sırada titremeye başladım korkudan. Panik atağım tuttu tansiyonum 160/80 oldu. Neyse eşim sakinleştirdi tuttuk hastanenin yolunu. Öğlen yemek yediğim için 6 saat kadar bekledik ve 5.30 da kozumu epidural anestezi ile kucağıma aldım. Doktor, Anestezi uzmanı, Servis hemşireleri o kadar ilgili ve güleryüzlüydü ki iyi ki dedim sayelerinde. Ölüm korkum olduğu için sedatif vermelerini kabul etmedim derin nefes alarak ve insanlara laf atarak ameliyat sürecini tamamladım. Sadece 2-3 saat kadar yenidoğan yoğunbakıma aldılar kontrol amaçlı kızımı sonra hemen yanıma getirdiler. O süreçte kızımı beslemişler daha sonra benim de biraz biraz sütüm gelmeye başladı yatağımda en uygun pozisyonla çok az da olsa ben emzirdim. Şimdi yatağımda ilk kalkışı ve bir yudum da olsa su içmeyi bekliyorum. Şu sıkıntılı dönemde Rabbim tüm gebeleri bebeklerini sağlıcakla kucaklarına almayı nasip etsin, sorularınız olursa bekliyorum ❤️🥰