Selam kızlar çook şükür bende doğurdum.. tecrübelerimi sizlede paylaşmak isterim ne yaşadıysam ne hissettiysem direkt olarak aktarıcam tabiki herkezin doğumu ve acı eşiği farklıdır bunuda unutmayalım lütfenn ❤️😇 37 mart sabahı 8 gibi uyandım wc ye gittim normal tuvaletimi yaptım sonra çıktım koridorda yürüyorum bişey aktı benden çay bardağı kadar yürümeye devam ettim yatak odasına gittim tekrar bişey geldi bu sefer daha fazla hemen eşime kalk bana havlu getir galiba suyum geliyo dememle eşimin uyku ile su arasındaki bağlantıyı kuramayışı ve şaşkınlığını görmeliydiniz çok komikti 😀 neyse getirdi havluyu koydum ama su gelmeye devam ediyo annemi aradım hemen dedim böyle böyle öyle kayınvalidemi aradık ilk kayınvalidem geldi yüzü bembeyaz sanki ben değil o doğuruyor 5 dk sonra annemle eşim geldi annemde ağladı ağlıycak ama ben çok sakinim hafiften adet sancısı vuruyo sadece onun dışında bende tık yok . Duşa girdim hemen hazırlandık çıktık hastahaneye gittik yatışım yapıldı öyle keskin bi sancım yok laylaylom herşey bu saatleri daha sonra çook arıycamdan habersiz takılıyoruz anne kız 😄🙈 yaklaşık bi 2 saat böyle geçti sonra ebe geldi dedi sancını biraz destekleyelim dedim istemiyorum benim sancım var 1 saat falan böyle geçti sonra ebe tekrar geldi hadi gel düzene sokalım artık dedi yoksa uzuycak dedim tamam ( demez olaydım 😅) işte o an herşey başladı çok düşük ayarda vermişti ama bana bile yetti bu ama dayanıyodum 10 dakıkada 15 dakikada bir geliyodu ve ben aralarda dinleniyodum katlanılabilinirdi yaklaşık 2 saat suni verdiler sonra biraz rahatlamam için suniyi çıkardı boş serum taktı o da 30 dakikada bitti zaten ama benim sancılarım yine geliyodu oyüzden suniyi tekrar takmasını kabul etmedim saatler ilerledi sancının dakikası yavaş yavaş düşmeye başladı doğuma son 2 saat kalayı allah kimseye yaşatmasın sancılarım yaklaşık 20 saniye arayla geliyodu ve bana aman aldırmıyolardı nefes alamıyodum artık hani derler ya sancıyı bağırarak değil derin derin nefes alarak karşılayın diye valla hiç işe yaramadı bağırdım ebelere yalvardım bana bişey yapın belim 2 ye ayrılcak ben sezeryan istiyorum diye anneme ayrı yalvarıyorum eşimi arasın çıkarın beni burdan artık dayanamıyorum gerçekten çoook zorr çoook ben onlara yalvarıyorum onlar bana sakin ol az kaldı diyolarr ama dayanamıyorum . 8 cm 9 cm 10 cm geldi ama ebeler gelmiyo bebeğin aşaya basmasını bekliyolar ben nasıl kıvranıyorum yatsan olmuyo kalksan olmuyo bi türlü doğum vakti gelmiyo bu arada ben rize devlet hastahanesinde doğum yaptım tek odam vardı ve orda aparatları getirip yatağa bağlıyolar sen hiç kalkmadan yatağında doğum yapıyosun ve istersen refakatçında yanında olabilir dışarı çıkma zorunluluğu yok benim annem vardı istersen çık dedim ama o kalmak istedi neyse doğum başladı 4 kişi var odada beni doğurtmaya çalışıyolar ayaklarımı bağladılar ve sancı gelince bağırma sadece ıkın dediler ve öyle yaptım kızlar gerçekten sancı anında isterseniz bağırın ama doğum anında ebe ne diyosa onu yapın bende bağırmadım sancı gelince nefes aldım ve tüm gücümle ıkındım bak saçları görünüyo dedi 2. De gelsin dedi ama ikincidede başaramadım sonra 3 . Defa sancım geldi tüm gücümü topladım ve ıkındım bebeğin başı çıktı sonra sanki içimde balık gibi bişey süzülerek doğdu oğlum doğmuştuu ❤️😇 bebeği bi yandan temizliyolar tabi ben ona odaklanamıyorum çünkü canım okadar yandıki ve tekrar yanmasını istemiyodum eşi çıkarken hiç hissetmedim acımadı bebek içerde biraz yırtmış beni çıkarkende ebe kesi attı ama hiç hissetmedim dikişim biraz uzun sürdü hissetmedim son 5dikişi hissettim sadece niye bilmiyorum neyse diktiler hafif ağrılarım var bebeği verdiler bana benide güzel temizlediler yatağımda yatıyorum dikişlerim biraz ağrıyo popomun üstüne oturamıyorum birazda kanamam oldu halen devam ediyo ama herşey düzelicek allahın izniyle bebeğim yanımda çok şükür sağlıklı anne olmak hiç kolay değil ama dayanıyosun bi şekilde final çok güzel ama artık bi bebeğin var sen bir annesin ve o bebek dünyalara bedel senin parçan o senin sadece 😇🧸❤️ Bu sizi korkutmasın herkezin doğumu farklıdır 4 saatte sancıyı çekip doğuran bi kızda vardı bende vardım ve yaşadıklarım 🙂 herkezde farklı tüm gerçekliğiyle anlattım allah yardımcınız olsun inşallah sağlıklı bir şekilde alırsınız bebeğinizi kucağınıza unutmayın allah doğurma vasfını kadına vermişse dayanma gücünüde vermiştir … öpüyorum çook ve hoşçakal happy mom ❤️