Kızlar hamileliğim başından beri normal mı sezaryan mi düşüne düşüne sona kadar geldiğim bu süreçte gebeliğimden önce makata yakın bir yerde et beni gibi bir oluşumdan dolayı hpvden şüphelendk cildiyede kriyoterapi yaptrdım 6 doktor gezdim bu yüzden 3 ü et beni 2 si hpv 1 i emin olamadım dedi .. kadın doğumcumda bu yüzden beni sezaryana teşvik etti..günü belirledik cuma vakti olsun istiyordum ama tarih 13 üne denk geliyordu 13.cuma inanışı var biliyorsunuz bazı ülkelerde bu da beni biraz tedirgin etti inanmama rağmen ama yinede bi an once olsun istedim 38+2 de olucaktım ..gece 4 de uyandım heyecansan uyuyamadım 7 de kalktım abdestimi alıp ojelerimi sürdüm 🙂 8 de hastanedeyik .. odaya alındım artık sonrası rüya gibiydi nst bağlandı elime kelebek takıldı ve cok acıdı hiç sevmem wl üstünden takılan serumları… neyse hazırlandım sedyeye alındım arada arkadaslarım foto çekip beni rahatlatmaya çalısıyorlardı ama yinede içimde o korku anlatamam giderken göZümden bikaç damla yaş düştü .. amelıyathaneye indik zaten soğuk korkudan titremeye başladım .. sonra epidurali takmaya geldiler her aşamayı söylüyorlar neyapıyorlarsa kımıldamadan dur dediler ama nasıl titriyorum yanlış yaparlarsa diye korkmadım değil… hiç acısı yok emin olun elimdeki kelebek cok daha fazla acıdı emin olun… sonra bi kımıl kımıl uyusukluk geliyor ayaklarınıza bacaklara doğru ellendiğini hissediyorsunuz ama garip bir his .. sonra kadın doğumcum geldi eşimde girmişti amelyata onun girmesi beni biraz daha rahatlattı başımdaki hemşirelerde konusarak telkin etti .. karnımı baticonluyoruz derken biraz sarsılabilirsin dediler 5 dakikada çıktı bizim kara çocuk gösterdiler yanıma koydular ama ben şaşkınlıktan bakıyorum öpebilirsin dediler öptüm aldılar sonra eşimle cıktılar … myomun vardı onu aldılar ve işlemi tamamladılar beni yukarı aldılar içeride toplam bir saat durmuşum ama sanki 10 dakika gibiydi korktuğuma deymedi yani… odaya çıktıgımda bebeğimizi 1 saat sonra getirdiler kontrol amaçlı tutmuşlar bana söylemediler…ben sanırım 5 6 saat sonra uyuşukluğu attım snrasında pek agrı hissetmedim zaten gelip agrı kesici yapıyorlar … gün içinde kanama kontrolu için geldiler hafif karnımı bastrdılar onu biraz hissettim ama dayanılmıcak gibi değildi. İlk yürütme belki zor gelebilir tedirgin olabiliyorsunuz.. sabahına gazım cıktı akşamına da dışkılama oldu sorun yasamadım… ters giden durumsa bebeğimden yana oldu çıkış yapacagımız gün bebekte sepsis olabilir ve sarılığı yüksek cıktıgı için küvöze alındı 7 gün kaldı bebeğim orda ağlamaktan herşeyi unuttum tek poZitif yanı küvözdeyken benim dikişlerim kolay iyileşti zorlamadım kendimi dinlenmiş oldum bir hafta zaten su geçirmez bant vardı .. 7 günün sonunda oğluma kavuştuk suan 13. Gündeyiz artık dikiş yerleri cok hissettrmiyor .. sezaryan korkulan gibi değilmiş normalciler hep moralimi bozmuştu ama sizinde sezaryan olma durumunuz varsa belki yardımcı olmusumdur kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum…