Selinay26 Nasıl başlayacağım bilemiyorum bebegimin 5. Aydan itibaren gelişim geriliği olduğunu tespit etti doktorumuz öncelikle 1 haftayla başladı şuan 34 hafta olduk ama hâlâ gerilik devam ediyor ve bebeğim 28 haftalık görünüyor 4 doz ciğer geliştirici iğne yapıldı erken doğum riskini azaltmak içinmiş karın bölgesinde gelişim geriliği varmış başından geçen varmıdır çok tedirginim 😔😔
Busetb Selinay26 canım bana da ilk aydan beri 1 hafta geride olduğunu söyledi doktorum şuan 7 aylık oldum hala 1 hafta geride ama 1-2 hafta önde veya geride olması normal dedi doktorum . Yanlız bu gerilik artarsa erken doğum olabilir beslenmene çok dikkat et ve hareketsiz kalma demişti doktorum .
Ervam_0202 Selinay26 benim başımdan geçti kızım bir yaşında şuan ilk başta 4 hafta geriden geliyordu doğum yaklaştıkça 4 buçuk beş hafta kadar geriden geliyordu gelişimi 33. hagtada durmuştu 38. haftada suni sancı ile doğuma girdim 2 kilo doğdu doğar doğmaz mama ile başlattılar bir gecede 1700 e düştü sonra sarılık oldu yoğun bakımda kaldı bir hafta şuan yürüyor beş dk oturtamıyoruz 😂
AyaYlmazYldrm Selinay26 6 hafta gerilik cok fazla o kadar geri kalmak sorun bence yakinda bebegini kucagina alirsin benim oglumda 3 hafta gerilkle 2 kilo dogdu 36+0 da korkma hic birsey olmz smdi 19 aylik canavar gibi kafa zehir😂
Gulbeyazk Selinay26 kilosu biraz az uç yüz gram kadar onu da sıkı bi beslenmeyle halledersin canım önce moralini yüksek tut ki bebeğin güç kuvvet alsın benimki geç dollenmeydi on gün geriden geliyordu iki haftada açığı kapattık sende yaparsın
Ervam_0202 @Selinay26#Selinay26 kilosu çok iyii hiç korkma maşallah genetik olabilir küçük bi bebek olur sadece 😌 daha doğuma kadar kilo alır her gün muz ye ceviz süt iç yumurta iki tane ye güzel beslen büyük ihtimal damar tıkanıklığı vardır sende de bebeğe giden damarlar 🙏
CEYDAKAAN Banada aynısı söylendi ama sonra minyon bi bebek olacak gerilik değil sendeki dendi bende geçen hafta doğum olacaktı perinatolog görüşmesi sonrasi hayir dedi dr sakin öyle birşey yapma bebekte gerilik yok minyon dedi şuan 35+1 günlüğüm ve kızım 2100 grm cnm ve doğum 37+0 da gerçekleşecek inşallah planlı sezeryan
Selinay26 CEYDAKAAN inşallah tıp fakültesinde konseye bende çıkmıştım ama ozaman gerilik bir haftaydı gebelik takibi kararı alınmıştı şimdi 4 haftaya 5 haftaya çıkınca tedirgin oldum
Sumeyyeak Zayıf bir bebek olabilir beslenmenize dikkat edin takmayın kafanıza herşeyin hayırlısı olsun
Selinay26 Sumeyyeak plesentam beslemiyormuş doktor senin beslenmenle alakalı bir durum yok diyor ama bilmiyorum
Sumeyyeak Selinay26 anladım canım bence bi sıkıntı yaşayacagını sanmıyorum bi akrabama da öyle demişlerdi bebek zayıf dogdu sadece suan koca çocuk oldu. İçini ferah tut ve başka bi doktora da git bence
Sibelilhami Selinay26 bana da öyle dedi doktor ama bu bende 28. Haftadan sonra çıktı şuan coraspin diye bir hap verdi onu kullanıyorum kontrole gitmem gerek fakat malum durumlardan gidemiyorum😏
Syh42 Selinay26 öncelikle geçmiş olsun. 16 haftamda doktorum bebeğin suyu sınırda istediğim gibi degil dedi ve oksapar iğne başlattı. Kan sulandırıcı. 1 hafta kullan gel bakalm tekrar dedi. 1 hafta kullandım gittim çok iyi olmuş artmış suyun dedi . Iğne nasıl etkiledi diye sordum. Plasentanin geçirgenliğini arttırıyor dedi. Bi sorun doktorunuza isterseniz bu konuyu
Busetb Selinay26 canım öncelikle merak etme eğer bebekte çok ciddi bi durum olursa doğuma yönlendiriyorlar , demek henüz bebeğin için riskli bi durum oluşmamış . Yine de doktorun daha iyi bilir tabiki yönlendirir , inşallah sağlıkla alırsın kucağına 🙏🏻
Meryemsmom Ervam_0202 merhaba benim bebeğim gelişim geriliği hiç yoktu hep haftasıyla uyumluydu ama 33+1 de 2200 dü dün doktora gittim 36+1 de hala 2200 birden durmuş plesantam bebeği beslemiyormuş kanım düşük olduğu için kan serumu verdi 2 gün sonra gidicem eğer 50 100 gram alırsa 38 e kadar bekleticem yolsa 37 de haftaya alıcam dedi ama ciğer geliştirici falan vurmadı sizin bebeğinize vurdularmı süreç nasıl ilerlerdi
sonsuzlukk Selinay26. Kan sulandırıcı vermedi mi doktorunuz. Bence iyi bir riskli gebelik doktoruna daha danışın. Her doktor malesef her konuda iyi olamıyo.
Ervam_0202 Selinay26 benimde öyleydi şimdi ne diyorum biliyor musun boşu boşuna kendimi hamileyken heba etmişim okadar gerçekten bak korkma kontrollerini aksatma hiçbişey olmicak yoğun bakıma girerse diye de düşünüp korkma herşey onlar için 🙏 sadece zayıf küçük bi bebek olucak tabiki gelişimine engel değil yalnızca şu tombul bi bebek olmuyorlar 😌