Susam24 Merhaba kızlar 7 haftalık hamileyimm bir kaç gün dür baş dönmesi oluyor tansiyonumu bilekten ölcen cihazla ölçütugumde 13/7 14/8 kalp atisimda yuksek cıkiyor sorun olur mu ilerde ?
brnr09 Susam24 normalde tansiyonunuz nasıldı? Benim normalde 13/9 falan olurdu tansiyonum hamileliğin ilk zamanları ama öyleydi. 9. Haftadan sonra falan düşmeye başladı tansiyonum 9/6 - 8/5 olduğu bile oldu açıkcası. Hatta 6. Haftada Sağlık ocağında ölçtürdügümde 15/8 çıkmıştı ama bende panik atak var hastane gibi yerlerde korkuyorum 🙈
SedaAydemir Susam24 benimde çok erken çıktı tansiyonum canım 10. Haftada anlamıştım baş ağrısı oluyordu 13-8 14-8 çıkıyordu doktorum alfamet verdi onu içiyorum şuan 26 haftam bitti tansiyon hafife alıncak bişey değil doktoruna bildir ilaç kullanman gerekebilir
BerenDeren06 Susam24 sakın yüksek tansiyonu hafife alma canım doktorunla görüs ve her gün tansiyonunu takip et.. Suan sana sorun olmaz gibi gözükebilir ama bebek büyüdükçe cok tehlikeli Bi durum alır Allah korusun.. doktoruna kesinlikle sor…
Susam24 İnan hiç hatırlamiyorum ama tansiyon sorunu hic yaşamadin.. ne cok yuksekti ne de cok dusuk ilk gebelik olunca tırstım :) başım dönuyor icim hic bisey yemek istemiyor koldan olcen cihazdan siparis verdim bakalm onunla takip edeceğim biraz
brnr09 Susam24 çok aşırı yükselmedikçe sorun olmaz diye biliyorum. Bir de gebeliğin sonlarına doğru çok daha önemli tansiyon yüksekliği. Siz yine de tuzdan uzak durun bir şey olmaz ☺️
Susam24 Doktorum 14/8 stres tansiyonu gibi takip et dedi.. koldan ölçülen cihazdan aldım onunla daha sağlikli olacak diye düşünüyorum.normaldede marazliyim zaten iyice tansiyonum olmasaydi olmazdı ama insallah cihaz yanlis ölcuyordur :D çok tesekkur ederim