Ssvd yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki; inanırsan başarırsın. Evet riskleri var ama kişiden kişiye bu risklerin oranları da değişiyor ayrıca sezeryan doğumun da aslında birçok riski var. Ssvd için sadece bu konuda uzman bir doktor olması ve olası ihtimallere karşı hastanenin teşekküllü bir hastane olması gerekli bence. Benim ilk doğumumla ikinci arasında 7 yıl vardı. Hamileliğim boyunca herşeyim gayet yolunca gitmişti. Doğum yapacağım zaman sancıyla gitmiştim hastaneye, normal istediğimi söyledim risklerini söylediler ama sezeryana alamadılar çünkü yeni yemek yemiştim. Belli bir saat geçmesini beklerken karar veririz dedik ama o bekleme saati kızıma çok geldi 😅 sancılarım sıklaştı hastaneye gittikten 1 buçuk saat sonra elhamdulillah kolay bir şekilde doğum yapmıştım ❣️Tabiki o esnada ebeler ne dediyse harfiyyen uyguladım Ama çok dua ettim doğuma kadar ve sancı çekerken de sürekli dua ediyordum, kızımla konuşuyordum hadi bana zorluk çıkarmadan gel diye. Ve en başından beri yapabileceğime çok inanıyordum ki, ebeler bile doğumdan sonra görüyor musun bak birşeyi çok isteyince nasıl oluyor dediler. Rabbim isteyen herkese nasip etsin, sezeryanı yaşadıktan sonra normal doğum yapmak benim için hem çok büyük bir başarıydı hem de inanılmaz kuş gibi hissediyordum kendimi 😂 ilk gece kimsenin yardımı olmadan bebeğimi kucağıma alıp emzirmek, yataktan yardımsız inebilmek, eve iki büklüm olmadan yürüyerek girebilmek… hepsi benim için muhteşemdi.. Şimdi nasip olursa 2 ayım kaldı yine normal istiyorum herşey yolunda giderse.