Bende hikayemi paylaşmak istedim belki birilerine yardımcı olabilirim 🙏🏻🙏🏻
11 martta 38+2 de kızımı sezaryen ile dünyaya getirdim. 3050 gram 50 cm doğdu.
Hamileliğimi öğrendiğim an foruma üye oldum ve her doğum hikayesini okumaya calıştım gerçekten bana yardımcı oldu bu süreçte inşallah bende olabilmek umuduyla yazıyorum. Hamileliğimi temmuzda öğrendim. İlk 4 ay inanılmaz mide bulantısı yaşadım kusma ile birlikte. Sonrası gerçekten rahat geçti son ay bile rahattım ve aktiftim. 14 kilo aldım toplamda 8 ini verdim şuan 50 kiloyum. Gelelim doğum sürecime.16 mart için isteğe bağlı sezaryan için gün aldık. Annemde memleketten yanıma gelmişti kendisi ebe bu süreçte o da cok yardımcı oldu.10 martta kontrolüm vardı gittiğimde suyumun cok azaldığı 16 sını bekleyemiceğini ve 11 mart sabah 6.30 için sezeryan tarihimin değişmesine karar verdik. 11 mart sabah 06.30 da ameliyathanedeydim. Spinal sezaryan için belimden iğne yapıldı gerçekten acımıyor. Sadece ameliyathane cok soğuk streste olunca titreme başladı ufo getirdiler beklerken. Hemen uyuştum önüme bişey cektiler. Anestezi uzmanı bana süreci anlattı. Her şey hızlı bi şekilde ilerledi. Acı hiç yok ama burdan hep okuduğum gibi cekiştirme bastırma hepsi var sadece acı yok. Süreç hızlıca devam ederken birden ses duydum hafif ağlama sesi hemen bana gösterdiler kızımı fotoğraflarımız cekildi ve bebeğim sağ tarafa kontrole alındı cocuk doktoru kontrolünü yaptı. Kızımı gördükten sonra sanki her sey bitmişti kendimi tamamen artık rahat bıraktım onu izledim.38+2 de 3050 gram doğdu.Kızımı benden önce cıkardılar ben ondan tahminen 30 dk sonra cıktım. Odaya geldiğimde odada beni bekliyordu. Emzirme danışmanı hemen göğsüme verdi ve hemen sütüm geldi. Ben sezaryenden hemen sonra gelmez sanıyordum ama geldi sezaryenle bi ilgisi yokmuş yani süt olayının. Benim bundan sonraki sürecim cok zor oldu. Hiç adını bile duymadığım bir şey geçirdim. Atomi kanamasıymış adı. Ameliyattan 6 saat sonra full sancı cektim ama dikiş acısı değil. Belimden 5 dk da bir gelen bir ağrı. Sürekli ağrı kesici istedim terleme mide bulantısı hepsi vardı. Acı eşiğimin düşük olduğu söylendi sürekli. Gene emzirirken rahmımden bişey geldiğini hissettim o an emzirme danışmanı yanımdaydı zaten kanama kontrolü yapmışlardı rahim inmişti eskisi gibi. Hemşire baktı ben bi söliyim dedi cıktı odaya 10 kişi ve doktorum geldi. Nolduğunu hala anlamadım kan gelmesi
Normal sanıyorum cünkü ama benim fazlaca geliyodu.Kanama kontrolü yapıldı karnıma masaj ama ters giden bişeyler oldu ki beni apar topar doğumhaneye aldılar orda kanamayı durdurmaya calıştılar. Sezaryenden sonra çatala alındım yani eğer durmasydı rahım alıncakmış bi kaç Gün sonra kendime gelince anlattılar. Doğumhaneye alınmadan doktorum eşime kanama durmazsa rahmi Alabiliriz
Demiş.Kimse böyle bişeyi inşallah yaşamaz🙏🏻 doktorum şanslısın ki rahim cevap verdi dedi. eğer kanamanız cok olursa pıhtı seklinde gelirse hemşireye haber verin ben göstermeseydim belkide geç Kalmış olcaktık. nedeni bilinmiyor rahım kasları kendini doğımdan sonra kasmamış atomi kanamasıymış adı. Eğer yaşayan varsa yazarsa cok sevinirim. 2 cocukta yaşanma ihtimali gene var dendi. Çataldan sonra o sancılarımda gitti. Sadece travma olarak kaldı bi kaç gün aklımdan cıkmadı süreç.Bunun dışında sezaryen oldukca rahattı. Bi gün hastanede kaldım 4’tüp kan verdiler süreçten dolayı sonra kanım normale dönünce cıktım eve gelir gelmez ayaktaydım gerçekten hızlıca iyileştim hamile kaldığım kiloya bi haftada geri döndüm karnımda gitti. Yatsaydım sürekli bu kadar iyi olamazdım sanırım. Bu süreçte size önerilerim
-kesinlikle hastaneye depend götürün evde de olsun 2 paket aldım ve bitti.
-göğüs gümüş kapakları iyiki almışım hastaneden beri emziriyorum ve devamlı göğsümde cok rahat ettim yara olmadı.
-önü düğmeli pijamalar bol bol olsun bence aniden emmek için açabiliyosunuz hastanede de cok rahat ettim.
-süt sağma makinası kesinlikle alınmalı emsede emmesede. Kızım Uyurken göğüslerim cok ağrıyo devamlı sağmam gerekiyo benimki tekli philips avent memnunum şimdilik.
-hastaneye kayısı hoşafı götürmüştük o yüzden wc olayıda rahat oldu.siz de yanınızda götürün bence.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar inşallah herkes sağ salim atlatır bu süreçleri sıkıntısız sağlıkla🙏🏻